Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Vic

Vic

28-01-2011 om 12:32

Fély (vraagje over je allergie)

Ik heb een vraag aan Fély. Jij had een tijdje geleden een plotselinge allergische reactie, en ik vroeg me af hoe dat is afgelopen. Ik heb het namelijk ook! Sinds afgelopen dinsdag zit ik onder de rode vlekken/pukkeltjes. Het begon op mijn bovenlichaam en armen, en kort daarna zat ik helemaal onder (ook gezicht en oren). Gisteren ben ik naar de huisarts geweest die het heel serieus opvatte. Ik heb antihistaminepilletjes gekregen en twee verschillende zalfjes. Ook wordt mijn bloed onderzocht. Gelukkig heb ik nu niet meer zo'n jeuk, maar ik zie er nog steeds niet uit.
Hoe lang duurde het bij jou voordat de vlekken weer weg waren? Weet je al waardoor het kwam? Ik heb namelijk geen idee hoe ik eraan kom. Ik heb wel een ander fruitontbijt gedronken, met aardbei, dus best allergeen, maar ik heb nog nooit last gehad na aardbeien.

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Geen fely maar

Mijn zoontje heeft dit gehad van antibiotica. De eerste keer is hij ook opgenomen geweest, maar elke keer trokken de vlekken na 24 uur wel weg. Pukkeltjes blijven wel wat langer.
Muizemeis

Hier ben ik

Ik lag meteen aan een infuus met sterioden en kreeg druppels. Het duurde een dag of 3 voordat de vlekken vager werden. Omdat ik een paar keer achter elkaar een tandartsverdoving had gehad, dacht ik dat het daar aan lag. De kaakchirurg wilde me niet opereren voordat ik me liet testen. En dat is dus vanmorgen gebeurd. Heb diverse verdovingsmiddelen ingespoten gekregen en...... geen enkele reactie. Positieve daaraan is dat ik eindelijk geholpen kan worden aan een kaakonsteking, negatieve is dat ik naar een speciale kliniek ben doorverwezen om me uitgebreid te laten testen. Dus nee, ik heb geen flauw idee waar het vandaan kwam. Ik had ook al aan grappa gedacht, maar dat blijkt het ook niet te zijn. Het is dus nog afwachten.

Fély

Vic

Vic

28-01-2011 om 19:32

Heftig

Dat was dus behoorlijk erger dan bij mij. Ik heb het idee dat de vlekken wel iets minder worden, maar ik word wel heel slaperig van die medicijnen. Ik ben benieuwd of er iets uit het bloedonderzoek komt.

Water

Je kunt de genezing van de huid versnellen door veel water en thee te drinken. Ik had iets dergelijks en kon ook niets tegen de jeuk verdragen dat maakte het op dat moment alleen maar erger. Ik begon 's morgens met 10 glazen water op mijn nuchtere maag en dronk verder elk dagdeel een grote pot thee. Naast sap en water. Wel thee met suiker.

Puck

Puck

29-01-2011 om 16:33

Heel fout advies annej

Waarop is gebaseerd dat een allergische reactie sneller herstelt met veel water drinken? Jouw advies kan zelfs gevaarlijk zijn. 10 glazen water op je nuchtere maag en dan nog 3 liter thee per dag is 5,5 liter vocht op een dag De extra sap die je noemt nog niet meegerekend. Dat is belachelijk veel en niet echt gezond. Lees onderstaande links maar eens.
http://www.medicalfacts.nl/2008/05/14/watervergiftiging/
http://www.lenntech.nl/watervergiftiging.htm

Inderdaad

Natuurlijk is het veel maar het heeft me wel geholpen. Naast anti-histaminica.

Drinken

Ik heb ook veel gedronken (niet zo veel als AnneJ),omdat ik er vanuit ging dat de stoffen waar ik allergisch op reageerde zo sneller mijn lichaam zouden verlaten, maar het hielp niets. Pas nadat ik het steroiden infuus had gekregen werd het minder maar het heeft wel een week geduurd voordat ik er minder aarbeierig uitzag.

Vic

Vic

30-01-2011 om 10:59

Stand van zaken

Gelukkig zijn de rode vlekken uit mijn gezicht weer verdwenen. De pukkeltjes zijn ook wel wat minder geworden, dus de pillen lijken aan te slaan. Ik drink altijd al veel water, maar geen 3 liter, dus daar ga ik gewoon mee door. Zit nu te dubben of ik de resterende vlekken zal insmeren met hydrocortisonzalf, misschien helpt het.

Zou het niet doen

als het niet strikt noodzakelijk is. Het wordt al minder zei je, dus over een paar dagen is alles weer weg. Ik heb ook hydrocortisonzalf gekregen maar ik kreeg uit mijn omgeving zoveel commentaar er op, dat ik het maar gelaten heb.

Vic

Vic

30-01-2011 om 12:37

Hoezo fély

Ik heb hydrocortison ook i.v.m. eczeem. Ik gebruik het niet heel vaak, maar het werkt geweldig. Wat kreeg jij er voor commentaar op?

Ook niet doen

Ons is bij zoonlief verteld dat je beter niets op de vlekken kunt smeren, odmat je dan de allergische reactie zou kunnen prikkelen
Muizemeis

Puck

Puck

30-01-2011 om 16:03

Vic, krijg jij er dan nooit commentaar op

Zodra je zegt dat je hydrocortison gebruikt dan vinden dan mensen zoooo eng en levensgevaarlijk. Het zijn hormonen. Jakkers, getsie, eng. En daarbij doen er de grootste horrorverhalen de ronde. Ik moest me ook altijd verdedigen dat ik de kinderen triamcinolone gaf (nog een klasse sterker dan hydrocortison en dan ook nog bij een baby, oei oei oei) om het eczeem de baas te worden.
Maar Fély, liet je het steroideninfuus dan wel gewoon toe, dat is namelijk vele keren sterker dan de corticosteroidezalf die je daarna kreeg. Ik snap niet dat je dat dan niet gebruikt omdat je omgeving dat slecht vind terwijl je al zoveel steroiden via het infuus hebt gehad.

Precies daarom

Ik vond dat ik al genoeg in mijn lijf had, de jeuk verdween en de uitslag langzaam minder werd. Waarom zou ik dan nog meer smeren of slikken? Mijn huid had een flinke opdonder gehad en ik wilde dat gewoon rust gunnen. Ik heb helemaal geen ervaring met hydrocortison, maar als ik mensen hoor met slechte ervaringen en ik heb het niet hard nodig dan laat ik het liever. Ik heb het wel in huis gehaald voor het geval het nog weken zou duren, maar dat was dus niet zo.

Puck

Puck

31-01-2011 om 08:25

Fély

Je zou ook kunnen denken dat dat beetje extra cortico's da je erop zou smeren dan niet zoveel meer uit zou maken op de hele behandeling en het net de goede afronding is van de hele behandeling. Maar als het al goed verbeterde dan kan ik me je beslissing ook wel voorstellen, ik smeer zelf ook nooit als het niet echt noodzakelijk is.
En de mensen die tegen je zeiden dat ze slechte ervaringen hebben: hebben die die ervaringen zelf of van horen zeggen van een tante van een zus van een vriendin. Dat is mijn ervaring namelijk, dat mensen zelf die slechte ervaringen niet hebben maar ooit eens ver weg een verhaal hebben gehoord. Ik heb ruime ervaring met cortico's van prednisolon (bij mezelf) en klasse 1 t/m 3 zalfjes bij de kinderen en het is me eigenlijk altijd heel goed bevallen. Wanneer je het met verstand gebruikt en de bijsluiter goed volgt dan is het een veilig middel. (En voor het geval onze zeemeeuw hier weer een klodder stront laat vallen: Onno ik heb beide kinderen door een klassiek homeopatisch kinderarts laten behandelen, allebei een jaar lang en de resultaten waren erg slecht, eczeem werd niets minder).

Heb net gekeken

Het waren prednison tabletten. Dus geen zalf.

Puck

Puck

31-01-2011 om 12:39

Fély

En die heb je laten staan zonder overleg met de behandelaar? Dat lijkt me dan weer minder slim. Ik mocht de prednisolon niet in 1x stoppen maar moest afbouwen. Misschien is die prednison voor jou ook wel zo bedoeld als afbouw na je infuus?

Gecompliceerd

Ik was tijdens de bijna-shock op vrijdag (oudjaar) bij een internist en kreeg daar het infuus. Verder geen behandeling, alleen als het erger zou worden moest ik maandag naar de huisarts. Dat heb ik gedaan om hem alleen maar op de hoogte te stellen. De jeuk was weg, de uitslag aan het wegtrekken. De huisarts had me voor-het-geval-dat de prednison voorgeschreven. Maar het wordt nog leuker: ik was dus afgelopen vrijdag bij de HUIDarts en daar kwam geen allergische reactie op de tandartsverdovingen. Ik werd doorverwezen naar een speciale kliniek om verder te zoeken. Maar omdat mijn kies er dringend uit moet (dat doet de kaakchirurg) staat dat als eerste op het program. Voor de zekerheid heeft de huidarts me cortisondrank voorgeschreven voor-het-geval-dat ik toch allergisch reageer.

Sorry dat ik allemaal het door elkaar haal. Maar word er een beetje moe van. Nu afwachten wat ik van de kaakchirurg krijg voorgeschreven.

Puck

Puck

31-01-2011 om 13:34

Om het nog gecompliceerder te maken...

Oke, dan heb je die prednison alleen voor noodgevallen. En weet de huiDarts dat je van de huiSarts al prednison hebt gekregen voor noodgevallen? Het cortisondrankje lijkt mij namelijk niets toe te voegen aan je prednisonpillen.
Ik weet niet meer precies hoe je allergische reaktie zich ontwikkelde maar is er dan nooit gesproken over het gebruik van een epipen, zeker als je de kans loopt om in shock te raken wordt dat nog wel eens voorgeschreven (denk bijv. aan een ernstige allergie voor pinda's of wespensteken). Scheelt in ieder geval dat je kies er d oor de kaakchirurg in het ziekenhuis wordt uitgehaald. Mocht je in shock raken dan ben je in ieder geval al op de plek waar je de meest adequate hulp kunt krijgen.

Puck

Nee, artsen communiceren niet met elkaar, het is aan de patient zelf om de papieren mee te slepen die je mee krijgt (soms alleen maar een klein briefje). En ziekenhuis? Mooi niet, is een kaakchirurgenpraktijk. Hier heeft bijna elke specialist een eigen praktijk.

Hormoonzalf

Ik gebruik het ook gewoon, heb wel dat de huid op kwetsbare plekken dunner en gevoeliger wordt. Maar als ik gek wordt van de jeuk en alles kapot krab krijg ik allemaal lelijk lidtekenweefsel, waar ik dan ook weer commentaar op krijg.
Muizemeis

Vic

Vic

07-02-2011 om 11:41

Niets gevonden

Ik ben inmiddels weer bij de huisarts geweest. In mijn bloed zijn geen sporen gevonden die duiden op allergieën o.i.d. Dat vonden we wel vreemd, want ik heb regelmatig vreemde spontaan opkomende en verdwijnende uitslag. Als je over mijn huid krast verschijnt daar ook direct een rode opgezette streep, ook al een teken van mogelijke allergie. Nou ja, alle vlekken zijn nu verdwenen, en als ik weer last krijg moet ik langskomen.

Bij mij ook nog een raadsel

Maar dat belet de artsen niet om vrolijk receptjes uit te schrijven "voor het geval dat". Ben vanochtend aan mijn kaak geopereerd (nog 3 aandoeningen en ik krijg een gratis stofzuiger). En kreeg een recept voor cortisondrankje mee voor het geval ik toch allergisch op het verdovingsmiddel zou reageren, ondanks de negatieve uitslag van de test. Als mijn kaak is geheeld, moet ik me dus melden in de huidkliniek. Ik kan me bij diverse draadjes in deze rubriek aansluiten, want volgende week moet ik naar de gynaecoloog omdat ik aan beide eierstokken een cyste heb. O ja, ben net genezen van een heuse griep.

Fély

Puck

Puck

08-02-2011 om 08:36

Gebeurt zo vaak

Het gebeurt heel vaak dat er voor een allergische aanval geen oorzaak wordt gevonden en gelukkig is het ook vaak een eenmalig iets. Alleen in het geval van fély is het wel vervelend dat het zo'n heftige reactie was. Als het blijft bij flink huiduitslag dan zorg je gewoon dat je altijd een antihistamine-tabletje bij je hebt om te slikken als je weer een aanval krijgt.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.