Meld je hier aan voor de gratis webinars tijdens De Week van de Opvoeding
Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

koentje

koentje

27-12-2012 om 02:50

Flitsjes zien bij migraine

Ik mocht gisteren, eerste kerstdag bofferd die ik ben, een geweldige migrainaanval verwelkomen.... Hij was echt behroolijk deze keer, compleet met vreselijk overgeven enz.
Nu heb ik wel eens gehoord van mensen die voor een migraineaanval flitsen zien. Ik heb dus nu al meerdere keren gemerkt dat ik deze heb na een erge migraineaanval. Het betekent gelukkig niet dat er een achteraan komt; het betekent wel dat ik nog dagenlang een zeurende hoofdpijn houd. Maar die lichtflitsjes; het is net alsof je vanuit je ooghoeken knipperlichten ziet, heel maf. Iemand ervaring?

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Oliver sacks hallucinaties

In zijn boek "Hallucinaties" schrijft Oliver Sacks een heel hoofdstuk over "Visuele Migraine", die meestal zelfs wat uitgebreider zijn dan alleen lichtflitsjes, vaak heel helder gekleurde patronen. Meestal wordt de migraine vooraf gegaan door deze "migraine aura". Soms kan een migraine aura plaatsvinden zonder hoofdpijn en dat is mezelf wel eens overkomen, heldere patronen midden in mijn blikveld, een vreeemde gewaarwording als je niet weet wat je overkomt.

Overigens is "Hallucinaties" een facinerend boek om te lezen wat je hersenen allemaal bij elkaar kunnen verzinnen... Er staat overigens niets in over lichtflitsjes ná een migraine aanval.

Fiorucci

Fiorucci

27-12-2012 om 15:26

Toch migraine

Het zou me niet verbazen als deze flitsjes toch een voorbode zijn van nog een (mildere) aanval, gezien de dagen hoofdpijn die je erna nog hebt.

mix

mix

27-12-2012 om 15:49

hier heeft mij dochter dat als aanval van migraineachtige hoofdpijn maar dan vergeleken met een echte aanval een mildere hoofdpijn erna.
Soms heeft ze gedurende een uur gezichtsverlies door lichtflitsen over haar de gehele ogen, dat staat voor een heftiger aanval met tegen flauwvallen aan, overgeven en een paar uur heftige hoofdpijn die nog een aantal dagen nazeurt.

Annet

Annet

28-12-2012 om 10:02

Een 'aura' om mijn ogen voorafgaand aan hoofdpijn

Ik herken die lichtflitsen wel. Als ik recht vooruit kijk, zie ik als een rondje om mijn ogen, dansende kleuren. Dan heb ik nog geen hoofdpijn maar het hindert wel enorm bij het lezen. Dat duurt zo'n kwartier en als dat weg is, heb ik flinke hoofdpijn. Volgens mijn vriend die er verstand van heeft, is dit ook een soort van migraine. En dus géén oogaandoening (waar ik dan weer bang voor was).

Fitsen bij mij voorbode op migraine, idd herkenbaar

t zit bij mij in de familie; ik zie eerst ong 20 minuten lang, van klein naar groots aanwzeig, flitsen. Ergens beginnend in n ooghoek, klein, maar het wordt al groter en indringend aanwezig, lezdn gaat bijna niet meer. Na 20 min is dat weg en voel ik me wat raar in mn hoofd, verder niet. Na ong 1 uur krijg ik me tóch n migraine!!! Maar: als ik met die flitsen meteen pijnstillers inneem, ga liggen in n stille donkere kamer, komt die koppijn/misselijkheid minder erg. En sinds ik met die flitsen meteen n theelepel (ofzo)gemberpoeder in water inneem, is de migraine gereduceerd tot stevige schele koppijn, maar niet meer spugen en ik kan ook beter tegen licht en geluid. Wel ben ik altijd nog n paar dagen bereoerd van (wat) koppijn.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.