Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Marleen

Marleen

17-09-2008 om 21:22

Floradix of ijzertabletten?

Hoi,

Weet iemand of Floradix net zo goed werkt als ijzertabletten? Ik heb een te laag ijzergehalte en heb daarom ijzer/staalpillen gekregen. Maar ik begrepen dat je daar verstopt van kunt raken, en aangezien ik daar sowieso al last van heb ben ik daar niet zo blij mee. Ik heb ook laatst Floradix gekocht, ook voor ijzer, maar dan natuurlijk en daar schijn je daar geen last van te hebben. Ik ben al een tijd heel erg moe, en heb niet echt bloedarmoede maar toch een laag ijzer, ga dus nu kijken of het wat gaat helpen. Alvast bedankt, groetjes, Marleen

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Linda99

Linda99

17-09-2008 om 21:51

Ik heb het gebruikt tijdens mijn zwangerschap op advies van de verloskundige. En omdat er allerlei kruiden doorheen zitten raak je niet verstopt. De smaak is wel ff wennen. Maar het werkte wel.

Roosvicee ferro

Je kan ook nog Roosvicee Ferro proberen trouwens. Raak je volgens mij ook niet van verstopt. Wel wordt je tong zwart

Ik heb ooit floradix geprobeerd, vond het niet naar smaken, maar het moest geloof ik een uur voor de maaltijd ingenomen worden ofzo. Maar een uur voor het ontbijt was ik nog niet wakker, dus dat was onhandig.

Ik denk trouwens dat pillen wel beter werken dan Floradix, maar ach, proberen kan altijd.

Groeten,

Temet

Bellefleur

Bellefleur

18-09-2008 om 09:10

Marleen,

Mijn zus gebruikt Floradix, en is daar tevreden over. Ik slik zelf ijzertabletten: Ferrofumaraat. En ik raak daar niet verstopt van. Het tegenovergestelde... Hoe laag is je hb? En je ijzer?

Hier floradix

gebruikt tijdens mijn extreme vermoeidheid tijdens de zwangerschap. Hb was al die tijd goed, maar ik kon amper wat van vermoeidheid. Heb floradix gebruikt vanaf 32 wkn en het werkte bij mij als een tierelier. Gaf me veel meer energie; ben daar dus tevreden over, maar kan het niet vergelijken met staalpillen.

groetjes, Loek

Floradix is ook in tabletvorm

De siroop is maar heel kort houdbaar als hij open is, dus wellicht kun je dan beter de tabletten gebruiken van Floradix. (heeft mijn man ook gedaan, hielp helaas niet; had goed HB, maar laag ijzer)

Er zijn 2 soorten ijzerpillen

Ferrofumaraat inderdaad, en nog eentje, ben de naam even kwijt. Van de ene kreeg ik wél verstopping en van de andere juist niet, integendeel (ook niet handig, maar dat is weer een ander verhaal ). Dus misschien even naar de andere soort vragen?

Bellefleur

Bellefleur

19-09-2008 om 10:27

Ijzer en ijzer

De andere heet ferrogradumet. Ferrogradumet is ietsje minder effectief dan ferromuraat, maar milder. Ferrofumaraat staat er om bekend dat je er misselijk van kunt worden, en maagpijn van kunt krijgen. Dat heb ik op gelost door de pil 's avonds te slikken. Ik hoef namelijk maar eentje per dag te slikken, maar dat wel de rest van (vruchtbare) leven.
Wat betreft Roosvicee ferro, misschien handig als je ijzertekort niet zo groot is. Anders is het toch beter pillen te slikken.

Verschil

Ferogradumet bevat de stof ferrosulfaat en ferrofumaraat bevat ferrofumaraat. Ferogradumet is een tablet met vertraagde afgifte en hoef je maar 1x per dag in te nemen.Ferrofumaraat heeft geen vertraagde afgifte en moet je 3x per dag innemen.

In verband met maag/darmklachten wordt vaak gekozen voor de vorm in vertraagde afgifte. Beide soorten kunnen echter problemen in de vorm van verstopping, diarree, misselijkheid en maagpijn veroorzaken.

Groetjes Piedjee

Tinus_p

Tinus_p

19-09-2008 om 10:59

Optie

IJzer uit vlees (heemijzer) wordt veel beter opgenomen. Elke dag biefstuk

Bellefleur

Bellefleur

19-09-2008 om 11:06

Tinus,

Bij sommige mensen werkt dat niet. Al zou ik driemaal daags biefstuk eten, dan nog zou ik een te laag ferritinegehalte hebben. Dit heeft te maken met een opnamedefect. Door de ijzerbom die ik elke dag slik, komt er uiteindelijk toch wat ijzervijzel in het lichaam. Natuurlijk is het wel verstandig om zo ijzerrijk mogelijk te eten. Dus geen koffie en thee bij de maaltijd, zoveel mogelijk volkoren producten eten, en altijd vitamine c bij de maaltijd, om dat dat de opname van ijzer bevordert. En verder circuleren bij ons in de familie de volgende tips: brandnetelssoep eten, elke dag een rauwe rode biet opknagen, en in het voorjaar de eerste zuring en paardebloemblaadjes consumeren.

Oplostabletten

Er zijn ook ijzertabletten die je moet oplossen, die veroorzaken minder verstoppingen. Stom,maar ik kan even niet op de naam komen.(huisarts wel) Deze tabletten worden niet helemaal vergoed er moet een zgn 'eigen bijdrage'betaald worden.

groetjes Akka

Kwartje is gevallen

Losferron, dat is de naam.

Akka

Marleen

Marleen

21-09-2008 om 16:15

Hoe snel werkt het?

Hoi, bednkt voor jullie reacties! Ik heb ferrofumaraat en tot nu toe geen last van verstopping. Intgendeel, normaal heb ik dat wel maar nu niet. Ik kijk het dus even aan, maar in ieder geval weet ik nu dat er ook een andere soort is evt. Na hoeveel tijd moet je er iets van merken? Ik zie er niks over op de bijsluiter. Volgens de internist moet je het minimaal 2 a 3 maanden gebruiken, maar merk ik tot die tijd niks? Alvast bedankt, groetjes, Marleen!

Bellefleur

Bellefleur

21-09-2008 om 17:09

Geduld

Afhankelijk van hoe laag jouw ijzer is, duurt het zo'n 10 weken. De eerste keer dat ik ijzer kreeg begon het bij te prikkelen: ik wil wat doen, ik wil actief zijn! Een heerlijk gevoel. In plaats van mezelf altijd tot iets te moeten dwingen, kwam de energie uit mezelf. Dus, heb geduld, de energietrein komt er aan! Hoe komt het dat jouw ijzer laag is?

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.