Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

ikkes

ikkes

25-08-2010 om 17:15

Fruitzuurpeeling

2 weken geleden heb ik gepost over dat ik last heb van puistjes, ondanks dat ik ondertussen 38 ben. Ik heb de stap gezet om naar de huisarts te gaan en die heeft me doorverwezen naar de huidarts.

Daar ben ik vandaag geweest en zij wil een fruitzuurpeeling - behandeling gaan starten. Ik heb er nog nooit van gehoord, ben benieuwd naar ervaringen. Is er iemand die ervaring heeft met een fruitzuurpeeling?

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Elisa Gemani

Elisa Gemani

25-08-2010 om 20:38

Fruitzuurpeeling

Ik heb zelf nooit een fruitzuur- of glycolpeeling gehad en zou er persoonlijk ook nooit een laten doen maar dat komt omdat ik naast hormonale acne een ontzettend dunne, gevoelige huid heb met Rosacea en CoupeRose en de concentratie zuur in zo'n peeling veel te hoog (20-70%) is voor mijn huid. Wel gebruik ik twee keer per week een lotion met 1% beta-hydroxy acid om mijn huid redelijk vrij te houden van hormonale acne (ik ben 40 en acne op "onze" leeftijd = acne tarda wordt meestal veroorzaakt door een hormonale disbalans). Ik weet dat zo'n peeling werkt als een soort diepgaande chemische scrub en dus de oude huidcellen verwijdert waardoor de jonge, "verse" huid verschijnt. Maar het effect is slechts tijdelijk, je moet trouw iedere dag thuis je huid verzorgen met speciale producten en je zal meerdere behandelingen moeten volgen voor het gewenste resultaat. Daarnaast zijn er best veel huidjes die zo'n zuurpeeling niet kunnen verdragen. Je huid wordt er ook heel erg zongevoelig van dus je moet voor, tijdens en 6 weken na iedere behandeling trouw iedere dag smeren met een zonnebrandcreme met hoge zonnebrandfactor/sunblock; ook als je de zon vermijdt. Ik heb zelf meer baat bij het regelmatig gebruik van een milde BHA-lotion, het minder nuttigen van melkproducten en stress-reductie. Kijk eens hier voor meer info over huidverzorging voor acne http://www.paulaschoice-eu.com/learn/nl/wat-te-doen-bij-diverse-huidproblemen/bind-de-strijd-aan-tegen-acne-op-elke-leeftijd
Ik gebruik een aantal van haar producten en mijn huid ziet er stukken beter en rustiger uit. Maar ik vraag me af of je niet bijvoorbeeld beter je hormoonwaardes in je bloed kan laten testen (als dat niet al gedaan is). Anders bestrijdt je de acne alleen symptomatisch en wordt de oorzaak niet weggenomen (vooropgesteld dat het aan je hormoonhuishouding ligt). Je zou dan iets als de Diane-35 pil kunnen krijgen of orale antibiotica. Mijn huisarts stelde mij die Diane pil voor maar ik vind mijn acne nog niet "erg" genoeg om een pil te slikken met toch risico op bijwerkingen, vergelijkbaar met de anticonceptiepil. Je zou ook kunnen laten uitzoeken of het bijvoorbeeld komt door langdurige stress. Of kijk of eea verbetert als je een tijdje minder/geen melkproducten gebruikt (die kunnen ook zorgen voor hormonale schommelingen als je er gevoelig voor bent). Kortom, ik zou zelf eerst proberen te weten te komen waardoor je acne wordt veroorzaakt en dan de oorzaak aanpakken ipv alleen symptomatisch te werk te gaan. Ik bedoel, als je huid er tegen kan is er niks mis mee met zo'n peeling maar het is niet de ultieme oplossing en nogal agressief. Mijn eigen huidarts doet dit soort behandelingen alleen voor "erbij" en ze is er vrij terughoudend in omdat haar ervaring is dat veel mensen zich niet (goed) houden aan het zonnebrandadvies met behoorlijk rampzalige gevolgen voor de huid zoals hyperpigmentatie, zonnebrand en verhoogde (zon)gevoeligheid. Maar ik ben wel benieuwd hoe je de behandeling hebt ervaren en wat je van het resultaat zal vinden

ikkes

ikkes

29-08-2010 om 10:37

Hmm

elisa bedankt voor je reactie. Ik zit er zelf eigenlijk ook over te twijfelen. ik heb al een crème met wat fruitzuur gekregen, om vast mee aan de slag te gaan. ik merk dat mijn huid er erg gevoelig van wordt. Stel dat ik zo'n fruitzuurbehandeling krijg... volgens mij gaat mijn huid daar erg op reageren!

ik heb al tijden de pil geslikt en toen had ik nog steeds last van puistjes. het wordt niet erger/minder erg als ik de pil slik. daarom denk ik dat het niet echt hormonaal is? ach ik weet het ook niet, ben ondertussen bereid om alles te proberen.

ik heb ook al zonnebrandcrème mee gekregen, enzovoort.
ik ben aan het twijfelen maar weet eigenlijk niet wat anders te doen. ik heb al zo veel middeltjes geprobeerd!
ikkes

Tirza G.

Tirza G.

29-08-2010 om 15:22

Fruitzuur

Oef, mijn schoonheidsspecialiste doet dat eenmaal per jaar in een hele lichte vorm, dus niet de percentages die een dermatoloog gebruikt. Het prikt enorm en ik ben altijd maar weer blij als het klaar is. Ik zou niet vrolijk worden van jouw vooruitzicht.

Tirza

ikkes

ikkes

29-08-2010 om 15:36

Tirza

tirza, het vooruitzicht om nog jaren met (veel) puisten rond te lopen vind ik erger dan 1/2 uurtje prik-en-pijn, en daarna een paar dagen een gevoelig gezicht. Als het helpt ben ik daar zeker toe bereid. de vraag is of het helpt!

Elisa Gemani

Elisa Gemani

29-08-2010 om 15:39

Ikkes

Als de oorzaak van je acne niet hormonaal is moet je gaan kijken naar wat de oorzaak dan wel zou kunnen zijn. Wellicht een of meerdere huidverzorgingsproducten die je gebruikt? Makeup? Het zou kunnen zijn dat er comedogene ingredienten in zitten of misschien is je cleanser te agressief of juist niet effectief genoeg? Als je te agressieve producten gebruikt (vooral alcohol is slecht) gaat je huid juist meer sebum produceren en wordt je huid vetter/krijg je meer puistjes. En een ineffectieve gezichtsreiniger verwijdert niet al je huidvet, dode huidcellen en/of zonnebrandcreme of makeup met als resultaat verstopte porieen= puistjes. Ik kan je echt de 1 of 2% BHA (beta hydroxy acid) producten van Paula's Choice aanbevelen. Als je huid BHA kan verdragen zal je merken dat je veel minder last van puistjes krijgt omdat de BHA als het ware van binnenuit de huid exfolieert en overmatig sebum "oplost". Fruitzuur of AHA exfolieert alleen de oppervlakkige huidlaag en is niet-vet-oplosbaar itt BHA dus doet weinig tegen puistjes. En AHA wordt door minder mensen verdragen dan BHA. BHA is ook nog eens ontstekingsremmend. Op het acne-huidforum waar ik zit zijn ze erg enthousiast over de PC Clear Targeted Blemish Relief Toner met 2% BHA. Je gebruikt het net als een gewone toner dus na het reinigen van je gezicht en voor je dag- of nachtcreme. Je kan eerst een paar samples aanvragen van de verschillende BHA producten om uit te proberen. Op de PC site (link had ik al gegeven, toch?) kan je veel meer info lezen over acne en andere huidaandoeningen. Ik kan zelf echt niet meer zonder mijn BHA Lotion; als ik die niet twee keer per week gebruik (maar ik heb dus een droge, zeer gevoelige Rosacea huid) krijg ik weer puistjes en wordt mijn huid weer veel onregelmatiger, inclusief de Rosacea bultjes. Het kan even puzzelen zijn waardoor je acne veroorzaakt wordt maar als je het weet kan je dat probleem aanpakken. Succes!

Chinese kruidenpeeling neoderma

Ik ben ook 38 en gezegend met een moeilijke huid. Omdat ik ook een heel gevoelige huid heb, werd een chemische peeling mij afgeraden. Ik heb me toen gewaagd aan de chinese kruidenpeeling en ik ben ontzettend blij met het resultaat! De eerste keer een kuurtje van 3x in 10 dagen en nu om de 6 a 8 weken. Omdat het obv kruiden is, blijven heftige reacties uit. Alleen de 1e dag is mijn gezicht wat rood en voelt het wat prikkelig als je het aanraakt, maar geen vervelingen oid. Mijn talgproductie is veel beter in balans en die echte grote rode onderhuidse ontstekingen heb ik al maanden niet meer gehad! Ook oude littekentjes vervagen wat. Sommige verzekeringen vergoeden het omdat het als acnebehandeling wordt gezien (maar dat hangt dus wel van je verzekering af). Daarnaast laat ik soms een bindweefelsmassage doen om de doorbloeding te bevorderen. Echt, ik ben zo blij dat ik dit ben gaan doen!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.