Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

anoniem

anoniem

03-07-2012 om 22:38

Gangbaar

Zonet hoorde ik dat bij een familielid huidkanker is ontdekt. In het ziekenhuis is onder plaatselijke verdoving een plekje weggehaald en dat blijkt nu kwaadaardig te zijn. Daar schrok ik wel van maar waar ik nog meer van schrok is dat over 3 maanden onderzoek wordt gedaan naar de lymfeklieren. Is dat gangbaar? ik vraag me af waarom pas na 3 maanden en waarom er niet gekeken wordt of er meer kwaadaardige huid weggehaald moet worden. Drie maanden wachten op zo'n uitslag. Dat is echt behoorlijk lang.

Helaas kwam mijn vriend laat thuis en had niet meer informatie dan dit. Ik wil nu niet meteen aan de telefoon hangen. Daarbij zal die wel slapen rondom dit tijdstip.

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Hangt af van

de dikte van het melanoom. Maar drie maanden later?? Hier wordt direct actie ondernomen. Heb het zelf een paar maand terug gehad. Nadat het plekje is verwijderd en positief bleek te zijn is vervolgens drie week later de huid rondom het voormalig plekje met een marge van ca. 1 cm weggehaald (nog een beste lap waar ik nog aardig last van heb). Bij mij was het melanoom gelukkig niet dikker dan 1mm zodat er geen lymfeklieronderzoek gedaan hoefde te worden. Maar als het dikker is dan 1 mm wordt er (volgens mij) standaard lymfeklier onderzoek gedaan. (Google maar op melanoom dan komt breslowdikte wel boven, daar is het nl afhankelijk van)

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.