Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

beetje ongerust

beetje ongerust

26-07-2012 om 10:57

Geen kracht en tintelend gevoel

Hallo allemaal . Ik wil graag gewoon proberen een indruk te krijgen van het geen mij te wachten zou kunnen staan. Ik heb nu al een aantal weken krachtverlies en een slapend gevoel in mijn linkerhand en onderarm. Geen pijn of wat dan ook. De klachten worden erger maar omdat ik dus wel hard kan knrijpen denkt de huisarts dat het geen carpaal tunnel syndroom kan zijn. Ook heb ik sinds deze week een verdoofd gevoel in mijn linker wang. Net als een verdoving van de tandarts .
Maandag heb ik een afspraak bij een neuroloog en eerlijk gezegd vind ik dat best eng.
Herkent iemand dit ?

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
koentje

koentje

26-07-2012 om 11:28

Wel van de arm/hand

maar niet in het gezicht. Bij mij zaten er zenuwen knel in mijn nek.Door het nauwer worden van het kanaal waar de zenuwen doorlopen. Stenose noemen ze dat. Ik ben uiteindelijk geopereerd hieraan. Het is een goed teken dat je nog geen krachtsverlies hebt.

Elisa Gemani

Elisa Gemani

26-07-2012 om 15:33

Beknelde zenuw

Tintelingen, een doof gevoel en krachtsverlies zijn klachten die kunnen passen bij een beknelde zenuw zoals bij een nekhernia (ik ben zelf net voor de tweede keer geopereerd aan een acute nekhernia) of een beknelde elleboogszenuw. Niet altijd hoeft daar pijn mee gepaard te gaan. Het is zeker goed om daar zsm een neuroloog naar te laten kijken. Geef je arm in de tussentijd zoveel mogelijk rust; masseren van de spieren is ook goed. Sterkte!
http://www.nvvn.org/patienteninfo/zen-snus.php
http://www.nvvn.org/patienteninfo/rug-nekhernia.php

Onrust

Onrust wegnemen kan niemand. Je WEET natuurlijk zelf wel dat het van alles kan zijn, van redelijk 'simpele' dingen tot wat meer heftigere dingen.

Goed dat je naar de neuroloog gaat, soms zijn handklachten (tintelingen) te wijten aan een zenuw die in de knel komt, denk bijv. ook aan je telefoonbotje...Als je met je elleboog vaak steunt op je bureau dan kan dat al een reden zijn voor zulke klachten. Maar dit verklaart de tintelingen in je gezicht weer niet.

Succes en niet teveel piekeren (lekker makkelijk gezegd, maar het helpt wel om veel afleiding te zoeken, weet ik uit ervaring)

Vic

Vic

27-07-2012 om 09:51

Kan het niet ook

Ik heb een paar jaar geleden ook van die klachten gehad. Een tintelend gevoel in mijn arm, been en uiteindelijk ook een dof gevoel in mijn wang. Helemaal binnenstebuiten gekeerd en uiteindelijk bleek het te komen door hyperventilatie en een verhoogde spierspanning. Allemaal stressgerelateerd dus. Daarna heb ik al wel vaker dat soort rare klachten gehad, maar ik voel me er geruster over nu ik weet dat ik het min of meer zelf veroorzaak.
Ik hoop voor je dat het meevalt bij de neuroloog.

beetje ongerust

beetje ongerust

27-07-2012 om 18:33

Raar

Dat is ookjuist het rare en verwarrende. Ik kan wel hard knijpen in bijvoorbeeld de hand van mijn huisarts maar een wasknijper inknijpen voor gebruik of een zakje van papier open scheuren dus niet. Dat was ook de rede waarom mijn huisarts niet verwacht dat het iets te maken heeft met het carpaal tunnel syndroom want dan zou het harde knijpen ook niet kunnen. Iets zwaars pakken ,een volle fles of pak mel bijvoorbeeld , gaat ook niet . Het is raar maar gelukkig bijna maandag

beetje ongerust

beetje ongerust

30-07-2012 om 14:22

Neuroloog

Vanmorgen dus bij de neuroloog geweest . Ik moest allerlei dingen doen en ook hij had dezelfde conclusie als mij huisarts( moet misschien ook een goed boek aanschaffen ) dat het niets met een carpaal tunnelsyndroom te maken heeft omdat daar de kracht en de reflexen te goed voor zijn. Ik krijg woensdag een EMG onderzoek. De neuroloog verwacht dat er in de elleboog iets bekendl zit omdat hij nu al steeds zag dat ik veel leun op mijn linker elleboog. Bovendien ben ik in totaal nu bijna 60 kg afgevallen en ,wat ik dus niet wist ,ook zenuwen bevatten een vetlaagje. Hij geeft aan dat het heel goed kan zijn dat die zenuwen nu dus geirriteerd zijn omdat ze hun beschermende vetlaagje kwijt zijn. Wordt vervolgt

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.