Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Gehoorprobleem?

Ik heb al sinds lange tijd een gehoorprobleem. Als er twee geluiden tegelijkertijd zijn, dan hoor ik niet wat er gezegd wordt. Bijvoorbeeld eenventilator en iemand probeert iets te zeggen of iemand die in zijn kopje koffie roert en zegt iets. ik hoor wel klanken, maar lijk geen woorden af te kunnen bakenen. Vaak gok ik maar wat er gezegd wordt, maar dan blijk ik er flink naast te zitten
Ik ben al vaker getest op mijn gehoor met piepjes, maar die hoor ik wel! (lees geen omgevingsgeluiden en vaak ritmisch )Het gaat juist om de omgevingsgeluiden waar ik zo'n last van heb en waardoor ik niks hoor. Kan hier iets aan gedaan worden? Volgens de huisarts is het niks....

Dorry

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Minet

Minet

05-03-2009 om 21:04

Gehoorwinkel

Dorry, laat je gehoor eens testen bij een audioloog in een zogeheten gehoorwinkel. Wat jij schrijft is een veelgehoord probleem bij achteruitgang van je gehoor.

Groetjes, Minet

Elisa Gemani

Elisa Gemani

05-03-2009 om 21:19

Slechthorend

Kijk eens op de site van de NVVS (Ned. Ver. van Slechthorenden) voor waar je terecht kunt voor hoortests http://www.nvvs.nl/index.php?s_page_id=1000087
Maar voor echt goed gehooronderzoek zal je naar een KNO-arts of audiologisch centrum moeten. De vorm van slechthorendheid die jij beschrijft komt vaak en veel voor, zeker bij het ouder worden. Dat je huisarts zegt dat het niks is, is flauwekul; eerst moet het onderzocht worden door een specialist. Ik ben overigens zelf slechthorend (vanaf mijn geboorte) en het is vooral omgevingsgeluiden waar ik last van heb naast het slecht kunnen horen. Succes!

Elisa Gemani

Elisa Gemani

05-03-2009 om 21:59

Slechter horen

Het gehoor verslechterd standaard bij iedereen vanaf het 35e jaar. Bij de een gaat het wat sneller dan bij de ander en de een heeft er meer last van dan de ander. Maar er zijn vele vormen van slechthorendheid en alleen een audioloog ism een KNO-arts kan vaststellen of en in hoeverre het gehoor achteruit is gegaan en of het nodig is om bijv. hoortoestellen aan te schaffen. Op de site die ik hierboven noemde kan je alle informatie vinden over slechthorendheid en hulpmiddelen.

Dorry1

Dorry1

05-03-2009 om 22:08 Topicstarter

Goh toch een goede test!

En ik had toch heel wat dingen waar ik echt niks van kon brouwen. Dus veel op de gok gedaan. Misschien toch maar eens echt laten testen.

Dorry

Spraakaudiogram

Dorry, er zit een heel verschil in gehoortesten. Een gewoon audiogram (zoals jij hebt gehad; met die piepjes) en spraakaudiogram waarin specifiek wordt gekeken hoe het met je spraakverstaan in ruis is. (Dat zou je huisarts ook moeten weten!) Als jij er zo veel last van hebt dan kan een huisarts dat moeilijk negeren. Bij een spraakaudiogram worden woorden in ruis aangeboden, je moet ze dan nazeggen zodat het ook duidelijk is wat je wel en niet goed verstaat.
Ik zou me door laten verwijzen naar een kno-arts of liever nog; het audiologisch centrum.

Overigens herken ik je verhaal bij mijn man; die had er zelf geen last van, maar ik had het idee dat hij minder goed hoorde. Laten testen; volgens de huisarts niets aan de hand. Een jaar later nog een keer laten testen; weer niets aan de hand. Laten doorsturen naar de kno-arts, daar is vorig jaar en dit jaar weer een gehoortest afgenomen en nu blijkt zijn gehoor elk jaar toch een stuk minder te worden. Blijkbaar heb ik dat al in een vroeg stadium gemerkt. Overigens wordt er bij mijn man nog niets aan gedaan; hij zit nog boven de grens van een gehoorapparaat (maar dat zal er in de toekomst wel in zitten).

groet, heli

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.