Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

auw!

auw!

07-09-2011 om 15:57

Gekneusd stuitje?

Ben vorige week maandag keihard op mijn achterste gevallen. Deed vreselijk veel pijn, werd duizelig en misselijk. Sindsdien pijn onderin mijn rug, billen en benen. De pijn neemt toe bij bepaalde bewegingen, tillen, bukken, soms lopen. Soms straalt de pijn uit in 1 of beide billen en benen, soms helemaal tot aan mijn tenen. Mijn schaambot doet pijn, soms mijn lies, soms mijn onderbuik. Zitten gaat wel, als de ondergrond maar zacht is en ik niet te veel naar achter leun. Liggen is nog het fijnst.
Ik ben vanmorgen bij de ha geweest. Haar conclusie: gekneusd stuitje.
Nou herken ik de symptomen van een gekneusd stuitje helemaal niet zo in wat ik voel. Ik lees nergens iets over uitstralende pijn en pijn in schaamstreek.
Dus ik twijfel of het wel klopt.
Herkent iemand dit? Toch een gekneusd stuitje?

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Biene M.

Biene M.

07-09-2011 om 20:21

Ik heb weleens een gekneusd stuitje gehad, maar toen deed toch vooral mijn stuitje (erg!) pijn. De pijn die jij omschrijft lijkt erg op de pijn die ik had toen ik net inzakkingsfracturen in twee lumbaalwervels had gekregen. Dit werd niet herkend door mijn fysiotherapeut en huisarts; vooral toen ik zei dat ik ook pijn in mijn onderbuik had, werd ik raar aangekeken. De diagnose kwam toen ik na ruim twee maanden behandeling van de fysio en oefeningen nog evenveel pijn had en een MRI kon laten maken. Misschien toch maar aandringen op een röntgenfoto?

auw!

auw!

08-09-2011 om 10:02

Hmmm

Bekkeninstabiliteit, dat zou wel eens kunnen. Heb even gegoogled en je kunt het dus ook krijgen na een val.
Wat ik opvallend vond is dat na de val is de pijn na enkele dagen eerst afnam en toen weer erger werd.

Biene, bij een lumbaalwervel fractuur zou ik toch meer pijn moeten hebben? Ik kan gewoon lopen en tillen (ook al doet tillen pijn), de pijn is niet constant aanwezig.
Wel heb ik meer pijn laag in mijn rug dan rond mijn stuitje (stuitje is ook wel gevoelig) en gisterenavond voelde het alsof er iets kouds op mijn onderrug lag.
Maar de ha heeft volgens mij wel gecontroleerd of ik letsel aan mijn wervel had. Mijn reflexen waren goed, kon op mijn tenen en hakken staan en toen ze op mijn schouders duwden nam de pijn niet toe. Wel zei ze dat als ik een klapvoet kreeg, ik onmiddellijk moest bellen.
Biene, hoe heb jij die inzakkingsfracturen opgelopen? Dat komt toch door ostheoporose? En hoe ben je behandeld?

Ik hoop niet dat het erg lang duurt. Vooral 's avonds heb ik de meeste last, dan doet liggen ook pijn.

Hombre

Hombre

08-09-2011 om 14:46

Ook gehad

Gekneusd stuitje n.a.v. een mislukte capriool op de glijbaan. Maanden last van gehad. Maar alleen pijn in het stuitje!

Bekkeninstabiliteit

Ik herken het ook als klachten van bekkeninstabiliteit.

Mamvantwee

Mamvantwee

09-09-2011 om 10:16

Ja, en kan blijvend zijn

Ik zou nu echt zorgen voor rust waar mogelijk. Want zo'n klap op je stuitje kan leiden tot blijvende klachten. De uitstraling naar billen en schaambeen herken ik ook vanuit mijn zwangerschap. Rustig aan hoor! Sinds de tweede bevalling heb ik nog steeds regelmatig het gevoel alsof mijn stuitje beurs is, dat gast niet meer over vrees ik.

Groet, Mamvantwee

auw!

auw!

09-09-2011 om 14:17

Rustig aan doen

Hm, ik weet even niet meer wat het is. Ik merk wel dat ik het het fijnst vind om niet te bewegen. Als ik opsta heb ik het minste last, eind van de dag het meest. Liggen is het prettigst. Als ik hoest voel ik het in mijn buik.
De pijn zit echt voornamelijk onder in mijn rug, de uitstraling is niet continu aanwezig. Ik vermoed dat de kneuzing ietsjes hoger zit dan het stuitje, maar misschien ook niet, maakt niet.
Ik doe rustig aan, voor zo ver mogelijk. Droeg net een boodschappentas naar binnen en kon op het eind bijna niet meer lopen, niet vanwege de pijn, maar mijn benen wilden niet meer.
Hopelijk ben ik er snel van af! Blijft de pijn dan ga ik naar een fysiotherapeut.

Roosje Katoen

Roosje Katoen

09-09-2011 om 15:11

Fysio

Als ik jou was zou ik daar niet mee wachten. Mocht het inderdaad bekkeninstabiliteit zijn, dan ben je met elke dag dat je doorloopt weer een stuk verder van huis. Tillen is dan bijv. al uit den boze. Tegen de pijn hielp het bij mij trouwens het best om op mijn zij te liggen.

auw!

auw!

09-09-2011 om 15:15

Roosje

Mijn fysio toelage voor dit jaar is op )-: Ik zal het dus uit eigen zak moeten betalen. Vandaar dat mijn drempel even wat hoger is, maar je hebt gelijk, ik moet er niet te lang mee doorlopen.
Hoe kom ik er nou achter of het idd bekkeninstabiliteit is.
Tillen ontkom ik helaas niet aan, heb een dreumes rondlopen. En die moet af en toe opgetild worden, wel meerdere malen per dag. Ik let er extra op hoe ik hem til en schakel wel vaak de hulp van oudste in, als hij thuis is. Maar toch...
Op mijn zij, zal het proberen.

Oh, ik kan me wel voor me kop slaan, dat ik zo stom ben gevallen!!! Ik baal er echt van!!

Biene M.

Biene M.

09-09-2011 om 21:27

Inzakkingsfracturen

Pijn die na een paar dagen erger wordt, dat herken ik dan weer wel van mijn gekneusde stuitje. Ik belde de huisarts toen het erger werd en hij zei dat die toenemende pijn na een paar dagen typisch was voor een kneuzing.

De pijn van mijn fracturen was wel constant aanwezig. Soms erg en soms heel erg en soms wat minder, maar nooit weg.

Ik heb inderdaad hoogstwaarschijnlijk osteoporose, raar verhaal, zie verder mijn bericht in babytijd. Ik slik nu een hoge dosering calcium/vitamine D, verder is het in eerste instantie een kwestie van afwachten.

Als ik jou was zou ik er toch nog maar een keer € 45 tegenaan gooien voor een bezoekje aan een gespecialiseerde bekkenfysiotherapeut. Het lijkt me toch nuttig op zijn minst te weten wat er precies aan de hand is.

Sterkte en neem vooral pijnstillers, zodat je niet nog meer pijn krijgt door het verkrampen van deze pijn. (Om de 8 uur twee paracetamol.)

Valkyre

Valkyre

10-09-2011 om 01:14

Als de wiedeweerga

Naar de gespecialiseerde bekkentherapeut. Verder zoveel mogelijk rust (regels opstapjes en stabiele trapjes voor je peuter!!), regelmatig van houding wisselen (niet meer dan 10 min achter elkaar zitten, staan, lopen), en warmte: zitten of liggen op een warme kruik kan de pijn en de verkramping verzachten.

Sterkte.
Valkyre

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

niet meer zo auw!

niet meer zo auw!

12-09-2011 om 21:14

Gaat goed!

De pijn is zo veel minder, ik weet niet wat ik meemaak.
Ik heb wel 3 dagen lang heel rustig aan gedaan, dat kon ook, dreumes een dagje weg, weekend man alles laten tillen enz. Dat heeft denk ik enorm goed geholpen. Dus wel blijven bewegen, maar niet belasten.
Die uitstralingspijn heb ik praktisch niet meer gehad en de pijn op mijn schaambot is bijna weg.
Ik denk dat het dus helemaal goed gaat komen! Ik ben erg opgelucht.
Ik vind een fysiotherapeut momenteel niet nodig, maar mocht de pijn weer erger worden of niet weg gaan dan ga ik wel.

niet meer zo auw!

niet meer zo auw!

12-09-2011 om 21:19

Biene m

Tjee, wat een verhaal zeg!
Ik snap je gevoel wb borstvoeding maar wil een dingen kwijt. Vergeet jezelf niet. Ik vind dat nogal wat een inzakkingsfraktuur tgv osteoporose. Dus zorg vooral goed voor jezelf. Ik heb mijn laatste kindje maar 3 a 4 maanden borstvoeding gegeven, ging niet om allerlei redenen. Ik was de eerste weken heel bedroefd (had mijn anderen allemaal zo lang gevoed), maar weet je wat? Het is een gezond, lief, aanhankelijk, vrolijk kereltje wat niks tekort komt. Wat ik dus wil zeggen is dat stoppen met borstvoeding zeker niet het einde van de wereld is.
Sterkte ermee!!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.