Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Gevallen op mondje

Mijn zoontje van bijna 4 is gisteren gevallen op zijn mondje. Lip bloedde en voortandjes hebben een tik gehad en staan een beetje anders. Weet niet of er maar 1 meer naar buiten is komen te staan of de ander juist naar binnen. Tandjes leken niet los te zitten. Mijn vraag is: kan zo'n klap gevolgen hebben voor de stand van de volwassen tanden? Wanneer weet ik dat ik er even mee naar de tandarts moet? Ventje is zo bang voor dokters, ziekenhuizen en tandartsen, vooral als hij weet dat er naar de pijnlijke plek gekeken moet worden.
Groetjes, een geschrokken moeder

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Mamvantwee

Mamvantwee

27-01-2009 om 10:14

Hier ook

Mijn zoon heeft het ook een keer gepresteerd om met kinderstoel en al om te vallen (nog steeds een raadsel hoe hij dat voor elkaar heeft gekregen) en op zijn voortanden te vallen. Bloed, geschreeuw, ik schrok me rot en dacht ook dat zijn tanden nu kapot zouden zijn.

Ik ben toen wel direct naar de tandarts gegaan en die heeft alles gecontroleerd. Hij zei dat het meestal vanzelf weer goedkomt.

Asa Torell

Asa Torell

27-01-2009 om 20:13

Nog iets waar je op moet letten

Het tandvlees boven de tand. Hier kan zelfs na maanden nog een puskopje verschijnen, als de wortel van de tand zou gaan ontsteken. En dan moet de tand er alsnog uit. Maar goed, ik zou inderdaad even de tandarts bellen en die vertelt dit soort dingen dan vast allemaal wel.

Sandra

Sandra

27-01-2009 om 21:34

Helaas de nodige ervaring

Zoon 1 viel geregeld en altijd op zijn mond. Toen hij twee jaar was, lag de eerste voortand eruit, een jaar later de tweede (die inmiddels al behoorlijk verkleurd was). Zijn volwassen tanden hebben inderdaad schade opgelopen: het glazuur is beschadigd. Op beide voortanden zitten daardoor wat gelige plekjes, die zaten er al op toen ze doorkwamen. De tandarts heeft aangegeven hier wel wat aan te kunnen doen: de gele plekjes 'wegboren' en met wit vullen, dan zie je er niets meer van. Dit gaat hij echter pas doen als zoon er zelf een probleem mee heeft en hem hierom gaat vragen.

Zoon 2 is als peuter tegen de bank gevallen. We dachten eerst dat van een van zijn tandjes een stuk was afgebroken, maar dat bleek niet zo te zijn: de tand was een stukje de kaak ingegaan. In de maanden daarop volgend is de tand ook weer 'gegroeid'. Hij zit nu wel ietsje scheef. Ondanks dat hij al zeven jaar is, wisselt hij nog niet. We wachten dus nog even in spanning af of ook hij schade heeft.

Je zou de tandarts even kunnen bellen, maar waarschijnlijk is zijn/haar reactie dat het leed als is geleden, en je niets kan doen. Wel alert blijven op ontstekingen, verkleuringen etc.

Sterkte!

Reactie op asa

Mijn zoon heeft zo'n ontsteking gehad. Het was ernstig, maar toch is zijn tand behouden. Wel is hij onder behandeling geweest van een heel gespecialiseerde tandarts. Alles is open geboord en gevuld met een soort cement. Het is allemaal goed gekomen.

Zwelgje

Zwelgje

29-01-2009 om 20:16 Topicstarter

Het gaat wel

Bedankt voor de reacties. We zijn nu 2 dagen verder en zoontje heeft diezelfde nacht goed geslapen, zijn duim toch in de mond ondanks kapotte lip. (Zoiets kun je toch niet tegenhouden 's nachts) De volgende dag nog eens goed gekeken en het tandje leek ietsje minder 'verplaatst' te zijn dan direct na de val. Zijn lip was al niet meer dik. Op school gewoon gegeten maar 's avonds moest ik wel heel voorzichtig zijn met de tandenborstel. Het is dus allemaal wel meegevallen maar wat ben ik geschrokken! Vooral als het bloedt zie je niet meteen wat de schade is en het is toch allemaal zo gevoelig in de mond.
Heb niet de tandarts gebeld maar ik hou zijn gebitje wel iets meer in de gaten. groetjes

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.