Home » Forum » Gezonde ontlasting zinkt

Gezonde ontlasting zinkt?

17 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Drifter
Gezonde ontlasting zinkt?

Beetje rare vraag maar toch. Ik las op wiki dat gezonde ontlasting hoort te zinken. Is dat echt zo? Zover ik weet drijft mijne namelijk altijd! Ik zou dan veel vet of gas uitscheiden?

(Janneke67)
Ja

Heb ik ook eens gehoord. Was in een programma met die britse gezondheisgoeroe.

Temet
Die britse gezondheidsgoeroe

Die Britse gezondheidsgoeroe was hoogstwaarschijnlijk Gillian McKeith, die kletst aantoonbaar uit haar nek en als je wilt weten hoe en waarom precies mag ik graag verwijzen naar de site van Ben Goldacre (www.badscience.net). In zijn boek Bad Science fileert hij haar genadeloos, niet alleen leerzaam maar ook erg grappig.

Het is natuurlijk wel denkbaar dat dit specifieke punt klopt, ook McKeith zal wel eens iets waars zeggen, maar kijk even in Wikipedia wat hun bron is.

En hoezo teveel gas? Misschien maar beter dat dat gas tegelijk met de ontlasting naar buiten komt als je toch al op de wc zit ipv onafhankelijk daarvan als je in gezelschap verkeert :-)

Groeten,

Temet

ishtar
Volgens wiki

klopt dat stukje van drijven wel en de oorzaken daarvan wel.

ChrisH
Had ik ook altijd begrepen

Als het niet zinkt, is het te vet. Zie ik hier thuis ook wel eens (niet van mezelf trouwens). Kun je dit hebben en verder toch gezond eten? Nog even gekeken op die wikipedia-pagina, zeer informatief ;-)

Chris

newme
Wiki=waarheid?

even geen tijd om meer te schrijven, maar wiki staat vol met halve en hele onwaarheden. Niet echt een betrouwbare bron.

Drifter
Dokter?

Wiki is niet heilig, weet ik, maar daarom ook mijn vraag hier. Is er iemand die wel weet hoe het zit? Ben ik nou de enige bij wie 'het' altijd drijft en is het dan toch aanleiding om er mee naar de huisarts te gaan?

Drifter
Vet

Nog even verder gegoogled. Ook op andere sites zegt men dat ontlasting moeten zinken, niet alleen wiki. Ik zou dus te vet eten en te weinig vezels. Het gekke is dat ik juist nadat ik in een restaurant heb gegeten (en dus juist vet en overdadig), ontlasting heb volgens het boekje: 'zwaar' en niet plakkerig!

wil40
Naar de dokter?

Heb je maag- darmproblemen? Heb je al weken last van diarree of obstipatie? Zit er bloed bij je ontlasting? Ik hoop dat je overal nee op kan antwoorden.
Er lijkt me dan geen reden om naar een dokter te gaan.Ligt het niet gewoon aan je model wc pot of je drol blijft drijven of niet? Je weet toch zelf of je gezond en niet te vet eet?

Jonneke
Hier ook drijvers

En ik eet echt niet vet, en wel vezelrijk. Heel soms dunnere ontlasting, en die zinkt wel. Verder nooit problemen met maag/darmen dus ik maak me niet druk.

Temet
Andere sites

Drifter, staat er ergens op die sites een fatsoenlijke bronvermelding? Grote kans dat iedereen dezelfde kul van elkaar overschrijft. En als kul 50 keer herhaald wordt is het niet ineens waarheid geworden :-)

Ik zou ook denken: als je geen klachten hebt, is er niks aan de hand.

Groeten,

Temet

Genista
Inderdaad

Heb je überhaupt klachten? Als je een schotelmodel toiletpot (vlakspoeler) hebt en geen trechtermodel (diepspoeler), dan weet je niet eens of je ontlasting drijft of niet. Als je verder geen klachten hebt, waarom zou je dan in vredesnaam naar de dokter gaan?

Drifter
Klachten?

Tsja, de stoelgang is niet helemaal probleemloos en ik besef me dat ik minder gezond leef dan ik zou moeten (ik zit te veel, te weinig beweging, snoepen). Ook het feit dat in de familie darmpoliepen en darmkanker voorkomt, maakt dat ik alert ben.

guera
Wel huisarts

Als je goed leest op diverse sites zie je dat het niks te maken heeft met verkeerd eetpayroon maar met een opname probleem in de darmen. Dit kan duiden op een voedsel intolarantie of problemen met de alvlees klier. Niet echt iets om zomaar af te doen met : ach je hebt geen klachten. Feit is dat drijvers een symptoom kunnen zijn van een probleem. Better safe then sorry zeker als je erfelijk belast bent....

Temet
Drifter

Ik zou naar de huisarts gaan, je maakt je duidelijk zorgen en gezien je familiegeschiedenis is daar misschien ook wel reden toe.

Als je dat inderdaad doet, zou je dan hier willen terugmelden wat de huisarts heeft gezegd over het al dan niet problematisch zijn van drijvende poep? Ik ben wel benieuwd eigenlijk.

Groeten,

Temet

lottie
Interessante link over wat je poep en plas kunnen vertellen over
koentje
Leuke site!

lottie!

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.