Laatste kans! Doe mee met een van de gratis expert webinars over opvoeding
Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Tineke

Tineke

19-12-2012 om 11:51

Glas in teen

Ruim vier jaar geleden trapte dochter in een zwemplas in glas. Heel gedoe, naar HAP, glas verwijderd uit teen en gehecht en genezen. Klaar. Denk je dan.
Maar nee dus. De laatste weken deed de teen steeds meer pijn. Heel veel stekende pijn. Na echo en röntgen in het ziekenhuis, blijkt dat er nog 3 splinters glas in haar teen zitten. Pfff! Gewoon niet leuk.
Komt zoiets vaker voor? Is de huisarts op de Hap te haastig geweest door een overvolle kermende wachtkamer?

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Fiorucci

Fiorucci

19-12-2012 om 12:13

Kaatje

He dat is balen. Als glas meer dan oppervlakkig in een teen zit, lijkt me een echo of foto geen overbodige luxe, gelijk na de eerste behandelingdus. Want dan was dit dus niet nodig geweest! Sterkte.

Kaaskopje

Kaaskopje

19-12-2012 om 12:48

He bah

Is er al iets mee gedaan? Of moet dat nog?

Tijgeroog

Tijgeroog

19-12-2012 om 14:43

Ik ben als tiener een keer van m'n fiets gevallen (Nouja, geduwd door een paar pest,oppe uit m'n klas) en heb daarbij lelijk m'n duim open gehaald. Door de huisarts behandeld, maar jaren later is het nog eens open gesneden om wat korreltjes uit te halen. Helaas blijft het een gevoelige plek, als het koud is doet het nog steeds pijn. Volgens m'n huisarts zit er nu echt niets meer in, maar het zou me niet verbazen als er wel wat in zou zitten.

Tijgeroog

Tijgeroog

19-12-2012 om 14:47

Ohja

Antwoord op je vraag: ik had indertijd niet het idee dat de huisarts niet de tijd voor me genomen heeft. Ik was 13, en nu 35, dus het is alweer even geleden, maar voor zover ik het me herinner voelde ik me serieus genomen en was en voldoende tijd. Het zullen zulke kleine stukjes geweest zijn dat het niet te zien was.
Heb je een idee hoe groot (en dus hoe zichtbaar) de scherven waren? Ik kan me trouwens wel voorstellen dat een foto geen standaard controle is bij zulke ongelukken.

Tineke

Tineke

19-12-2012 om 16:53

Nog niet

Nog niet behandeld, ziekenhuis deed alleen diagnostiek, en stuurt de uitslag naar de huisarts die mag bepalen wat er moet gebeuren. En dat is dan precies a.s. vrijdag, de dag dat we op vakantie gaan. Timing, geweldig. We zullen zien.
De splinters zijn ongeveer 4 mm, dus best klein, maar in een teen vind ik het wel weer vrij groot.
Dank voor de steun.

Rafelkap

Rafelkap

19-12-2012 om 19:12

Au! Mijn ervaring is ook, wat erin komt, komt er op een gegeven moment weer uit. Ik ben vroeger in de prikkelbosjes gevallen en had jaren later nog een enorme splinter uit mijn knie gehaald.
Kennelijk is het niet goed schoongemaakt destijds, maar belangrijker is nu: wat eraan doen.
Kan ze niet morgen al bij de huisarts terecht ivm de vakantie, als je vroeg belt is er soms een afspraak komen te vervallen.
Sterkte!

Asa Torell

Asa Torell

19-12-2012 om 21:16

Ik herinner het me nog

Van dat glas! Jeetje, dat het nu nog weer een nasleep heeft. Hopelijk kan het dit keer zonder al te veel gedoe eruit gehaald worden en snel genezen!

Tineke

Tineke

20-12-2012 om 19:42

Heen en weer

De huisarts had plek (dank voor de tip rafelkap!) en stuurt haar weer naar het ziekenhuis, naar de chirurg, en dat wordt vast en zeker in het nieuwe jaar, na onze vakantie.
Waarom de huisarts er nu weer aan te pas moest komen is me eigenlijk een raadsel. Als de huisarts je naar het ziekenhuis stuurt voor een mogelijke botbreuk, hoef je toch ook niet eerst weer bij de huisarts langs voor je in het gips mag?

Tijgeroog

Tijgeroog

21-12-2012 om 00:44

Kaatje

Ik vermoed dat de huisarts opdracht voor de echo en foto gegeven heeft. Dan is hij dus ook degene die de resultaten krijgt en het vervolgtraject moet bepalen en starten. Of was ze al bij een chirurg in het ziekenhuis geweest?

Fijne vakantie trouwens!

Rafelkap

Rafelkap

21-12-2012 om 09:33

Verzekering

Gelukkig! Er wordt aan gewerkt. Volgens mij is het iets verzekeringstechnisch, een extra papierwinkel om iedereen aan het werk te houden en de kachel te laten roken.
Hopelijk heeft je dochter niet teveel pijn om van de vakantie te genieten! Neem maar paracetamol mee.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.