Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

kersenboom

kersenboom

18-11-2012 om 20:22

Goede neuroloog regio rotterdam?

Wie weet er een goede neuroloog in Rotterdam en omstreken?

Ik zal mijn verhaal kort houden. Ik ben afgelopen dinsdag met spoed naar het IJssellandziekenhuis in Capelle gebracht met kenmerken van een TIA. Ik ben daar een paar dagen ter observatie opgekomen (afd. Neurologie) en daar hebben ze wat onderzoeken gedaan (een scan bij de opname, een vaatonderzoek en een zgn. hersenscan). Daaruit kwam dus niets en ik ben naar huis gestuurd.
Nu hoor ik van veel kanten dat op een scan en hersenscan weer niet alles te zien is. Daarvoor is een MRI nodig of onderzoek met contrastvloeistof. Dat is bij mij niet gebeurd. Ik kreeg de opmerking dat "dat nu eenmaal mijn makken is" en op mijn mededeling dat ik dus moet wachten tot de volgende klapper, werd bevestigend geantwoord. Ik laat het hier niet bij zitten want ik heb een klein kindje van 2 jaar, een van 5 en een van 7.

Ik ga morgen mijn HA bellen voor een second opinion. Weten jullie wat een goede neuroloog is in Rotterdam?

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Hanna

Hanna

20-11-2012 om 18:14

Schrikken

Beste Kersenboom,

Het is natuurlijk heel erg schrikken als je op jonge leeftijd te maken krijgt met een (mogelijke) TIA. Maar wat zou het verschil zijn als je zeker weet dat er een TIA heeft plaatsgevonden?

Is het niet zo dat je eerst even rustig moet bijkomen en uitrusten van de dingen die je zijn overkomen? Is er nog een nacontrole gepland? Krijg je bloedverdunners ed?

Tijdens die opname hebben ze volgens protocol alle risicofactoren in kaart gebracht en heel moeilijk, maar als die er niet zijn, kun je alleen hopen dat het een incident was en dat je niet teveel restverschijnselen hebt over gehouden.

Misschien kun je meer informatie vinden op het forum van de Nederlandse CVA-vereniging.

Vic

Vic

20-11-2012 om 20:55

Poeh

Dat zijn enge dingen! Ik heb begrepen dat er van een TIA niet altijd schade te zien hoeft te zijn op een hersenfoto. Bij mijn moeder was destijds niet of nauwelijks iets te zien, en toch kreeg ze een paar weken later een groot infarct. Die had achteraf bezien nooit voorkomen kunnen worden, maar in eerste instantie waren we flink boos dat er na de TIA niet meer actie was ondernomen. Het zal i.d.d. een kwestie van protocol en risico-inschatting zijn. 'Meestal' gebeurt er niets meer. Ze is uiteindelijk in het Academisch Ziekenhuis in Utrecht geopereerd.
Ik denk dat als het mij zou overkomen (wat niet denkbeeldig is gezien mijn familiaire belasting, allebei mijn ouders), toch zou aandringen op verder onderzoek. Desnoods zelf geregeld bij zo'n privé kliniek.

Tia

bij ons (Groningen) word je zo snel mogelijk opgenomen met een TIA en dan worden er onderzoeken ingezet, o.a. een onderzoek van de halsvaten, vaak ook kijkt men naar een oorzaak bij het hart, en doet men een scan.

Ik zou zeker aandringen op nader onderzoek, evt. ook richting stollingsafwijkingen..het hoort niet dat een gezonde jonge dame een TIA krijgt..ik zou zeker de reden willen proberen te achterhalen. Welke behandeling/profylaxe is er afgesproken?

Hanna

Hanna

20-11-2012 om 22:47

Protocollen

Volgens mij is Kersenboom opgenomen geweest en is er wel onderzoek geweest. Mijn ervaring is dat ze bij jonge mensen voorzichtig zijn en dat er standaard protocollen zijn. Tia's en herseninfarcten komen veel voor.

De vraag is of je niet beter je energie kunt richten op het verwerken wat er is gebeurd, wat dat is lastig genoeg, is helaas mijn ervaring.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.