Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Guinevere

Guinevere

08-02-2011 om 10:39

Grr schouderontsteking

Grrr, nu heb ik alwéér een ontstoken schoudergewricht. Door een vorm van reuma heb ik hier snel last van de laatste tijd. Ik zit al aan de ontstekingremmers om het weer de kop in te drukken.
Heeft iemand tips hoe ik dit kan voorkomen? Of hoe ik sneller van die ontsteking af kom? Ik ben het zat, het komt nu elke zoveel weken opzetten.


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
joep

joep

08-02-2011 om 11:35

Auto-imuun

Overleg met je reumatoloog wat je kan doen, op gebied van medicatie. Meestal is er therapeutisch niks mogelijk, omdat het een auto-imune aandoening betreft. Dit wordt veroorzaakt van binnenuit en kan je ook van buitenaf niet beinvloeden.
Ik weet niet wat voor vorm van reuma je hebt, maar ik ga uit van RA en dat het echt een gewrichtsontsteking betreft.

Guineverre

balen zeg, enige wat ik kan bedenken is vooral niet afwassen
Verder heb ik er echt geen verstand van. Ik hoop dat de ontsteking snel wegtrekt en dat er een oplossing voor de lange termijn komt. Een afpsrak bij de reumatoloog om hierover eens van gedachten te wisselen, kan dat geen helderheid brengen?

groetjes van Purk

Guinevere

Guinevere

08-02-2011 om 12:38

Reumatoloog

Nou, de reumatoloog wilde wel een spuit gaan zetten eigenlijk. Ik niet. Medicatieverhoging kan op zich ook, maar het is echt troep, die medicatie van mij. Hoe minder hoe liever.
Het is wel zo dat dergelijke klachten bij mij ontstaan in combinatie met belasting van buitenaf. Daardoor raakt het sneller overbelast dan bij een ander. Vandaar mijn vraag hier, in de wetenschap dat het forum een soort mega-intelligent wezen is, in zijn totaliteit.

Guinevere

Guinevere

08-02-2011 om 13:13

Oh, en afwassen

Wat is dat, afwassen???

mijk

mijk

08-02-2011 om 14:34

Ik weet wel wat hier helpt

maar ik wil er nooit aan. Mijn schouderklachten verergeren altijd ontzettend bij te veel forummen op mijn laptopje...

Niet afwassen vind ik een veel beter plan eigenlijk...

Mijk

Guinevere

Guinevere

08-02-2011 om 14:50

Mijk

AU! Vinger op de zere plek. Ik ga al offline. Maar afwassen, wat is dat toch?

Massi Nissa

Massi Nissa

08-02-2011 om 20:25

Guinevere

Ik kan die spuit van harte aanbevelen. Had een paar jaar terug enorm last van mijn linkerschouder. Er is toen met een echo gekeken waar precies de verdikking en dus de ontsteking zat, spuit erin, hoppa. Doet even zeer, maar dan heb je ook wat: bijna onmiddellijk verlichting van de klachten.
Ik heb toen trouwens wel naast de spuiten (het moest uiteindelijk meerdere keren) een traject bij een fysiotherapeut gevolgd, want het was niet louter meer een ontsteking. Ik was door de pijn ook nogal verkeerd gaan bewegen en inmiddels zat de hele boel tussen mijn knotje en mijn bh-bandje muurvast, zeg maar.
Sterkte ermee,
Massi

joep

joep

08-02-2011 om 20:34

Injectie

Zoals massi zegt: een aanrader. Je hebt het hier over een niet funtionele ontsteking (eigenlijk een aanval van het lichaam op zichzelf). Hoe sneller je die opheft, hoe minder je omliggende structuren overbelast.
Dit zijn iha ontstekingen die lang aanhouden en zelden spontaan verdwijnen.

Beursitis

Zelf om de haverklap ontstoken slijmbeurzen in schouders, armen en benen. Op aanraden huisarts slik ik nu bij het opkomen ervan een ontstekingsremmende pijnstiller en dat trekt het er net doorheen zeg maar. Verder doe ik sinds het jaren platliggen van mn afweer veel om die op te peppen. Dat lukt nu ook aardig (geen griep gehad: even afkloppen).

Guinevere

Guinevere

08-02-2011 om 21:51

Spuiten of slikken dus

Het is duidelijk dat ik moet spuiten of slikken. Die spuit heb ik een klein jaar geleden ook al gehad, die prik was vreselijk doch de uitwerking heerlijk. Alleen begreep ik dat je niet te scheutig moet zijn met dergelijke prikke(le)nde behandelingen?
Zodra ik nu dus iets voel ga ik aan de ontstekingremmers, maar ik merk dat ik iedere paar weken weer oplaaiende klachten krijg, dan is het een week of 3, 4 weg en begint het weer. Moet ik dan chronisch aan die ontstekingremtroep? Of chronisch aan die ontstekingremtroep, maar in een lagere dosering?
Judith-t, als jij zo vaak ontstekingen hebt, is het dan niet beter om langs een reumatoloog te gaan?

Ontstekingen

Die prikken daar schijn je nogal rap van te kalken zeg maar. En mijn afweer is doorgaans goed geweest tot ik twee zware ab kuren kreeg en daarvan heel lang moest bijkomen (om de halverklap ziek bijv.). Onstekingsremmende pijnstillers werken bij mij maar misschien is dat te licht voor jou. Het vervelende is dat je op een gegeven moment echt een paardenmiddel nodig hebt tegen de ontsteking maar dat je lijf al genoeg te verduren heeft gehad.

Ja misschien moet ik dat aan gaan kaarten bij ha.. denk jij dan aan reuma, oid? Niet dat ik ook maar iets weet van reuma. Hmm toch maar eens gaan opzoeken. Ik ben eindelijk aan het opkrabbelen (niet van de ontstekingen maar van iets anders) en wilde met ha eens hebben over schildklier. Niet alles tegelijk . Maar ik ga wel even nadenken over jouw opmerking.

Guinevere

Guinevere

10-02-2011 om 11:32

Judith-t

Ik vind dat regelmatig terugkerende ontstekingen altijd een verwijzing naar een specialist rechtvaardigen. Misschien is er verband met iets anders. Maar ben je al eens geprikt op reuma?

Quinevere

Niet geprikt op reuma hoewel tijdens de pfeiffer-tijd ik in het begin alleen door knieën en heupen gebukt kon lopen en handen ook veel pijn deden. Maar goed toen deed alles het rampzalig. Pfeiffer is eigenlijk een systeemziekte. Daar heb ik verder niet bij nagedacht. Is het reden om dat eens te opperen bij huisarts?

Guinevere

Guinevere

10-02-2011 om 21:16

Judith, pfeiffer

Judith, ik weet niet zoveel van Pfeiffer maar gewrichtsontsteking klinkt niet als een bekend bijverschijnsel van die ziekte. Wel kan ik me voorstellen dat je fysiek totaal gesloopt bent van de Pfeiffer en daardoor gevoeliger wordt voor een ontsteking danwel er veel meer last van hebt. Hoe vaak heb je nu dan last van ontstekingen of klachten die erop lijken?

Kiki

Kiki

11-02-2011 om 00:34

Guinevere

hier loop ik al weken met een slijmbeursontsteking in mijn schouder, gaat ook niet over.
Afgelopen woensdag toch maar een spuit gehaald en in combinatie met ontstekingsremmende pijnstillers gaat het nu best weer.
Ik kon voor het eerst weer slapen zonder pijn en dat vond ik ook wel heel fijn. Ik zou het gewoon doen.

Fianna

Fianna

11-02-2011 om 13:26

Guinevere

balen zeg.
hier speelt mijn schouder ook weer op en de neuroloog wil me wrs doorsturen naar een reumatoloog vanwege oa mijn handen (pijn, stijf opgezette vingers) en wat verhoogde eiwitten in mijn bloed. krijg eerst een emg om beknellingen uit te sluiten.
sterkte er mee hè

Guinevere

Guinevere

11-02-2011 om 16:28

Als het

Als het over een week niet over is, ga ik een spuit vragen. Ik heb er genoeg van, straks krijg ik nog teveel last om mijn werk te doen.
Bedankt voor de reacties.
En Fianna, echt vervelend voor je, al die klachten die zo vaag zijn. Let erop bij een reumatoloog dat een evt. niet aangetoonde "reumafactor" niet betekent dat er geen sprake is van reuma. Ik heb een vorm die niet aantoonbaar is in het bloed.

Fianna

Fianna

11-02-2011 om 20:33

Guinevere

dank voor je tip, ik heb ook gelezen dat het niet altijd aantoonbaar is in bloed mbv reumafactor. op zich vind ik mijn klachten niet meer zo heel vaag, wilde alleen dat iemand eens goed luisterde naar me en niet te snel conclusies trok en maar de helft van wat ik zeg mee nam, dan waren we al een stuk verder geweest. ik moest bijv de neuroloog er op wijzen dat bij het vorige bloedonderzoek dat door haar was aangevraagd mijn gamma globuline verhoogd was, wat kan duiden op een auto-immuun ziekte waaronder reuma (dit zei ik omdat zij zelf reuma ter sprake bracht). dat was haar ontschoten. vind ik vreemd. vervolgens zegt ze dat ze weer een bloedonderzoek aanvraagt om te kijken of reuma een rol speelt en kruist op het formulier niks aan wat met reuma te maken heeft (kom ik achter bij laten prikken), alleen alg. bloedbeeld en CRP. is ze volgens mij vergeten, bij vorige bloedonderzoek vergat ze ook halverwege wat ze aan het aankruisen was. soms denk ik wel eens... nou ja, uiteindelijk komen we er wel, alleen duurt het wel even zo en het gaat erg rommelig allemaal. beetje een rommelig ziekenhuis denk ik wel eens...
sterkte met je schouder en ik heb wel eens begrepen dat het te vaak laten zetten van zo'n spuit nadelig is als het bijvoorbeeld in enkele weken tijd meerdere keren gedaan wordt, dus zeg maar bij een en dezelfde ontsteking, maar ik kan er naast zitten.

Primavera

Primavera

12-02-2011 om 08:25

Muispen

Gebruik zo'n pen en bijbehorend bordje ipv een muis of muispad. Het haalt een autoimmuunoorzaak niet weg, maar helpt wel om overbelasting te voorkomen.
Met een muis beweeg je namelijk vanuit je schouder, terwijl je met een pen vanuit je ppols beweegt.

Ik ben ook z0'n vage auto-immuunklant met af een toe en steeds een ander gewricht wat blokkeert. Zonder muispen zou ik heel vaak mijn werk niet kunnen doen, terwijl het op deze manier wel uitstekend lukt.
Groeten Primavera

Acupunctuur

Ik heb zelf veel baat bij acupunctuur. Ik heb een chronische slijmbeurs en jaren fysio gehad, intapen etc., maar na één acupunctuurbehandeling was ik volledig pijn vrij. Nu herhaal ik die behandeling ongeveer eens per drie maanden. En het werkt echt. Misschien iets om te proberen...

Quin

"Judith, ik weet niet zoveel van Pfeiffer maar gewrichtsontsteking klinkt niet als een bekend bijverschijnsel van die ziekte. Wel kan ik me voorstellen dat je fysiek totaal gesloopt bent van de Pfeiffer en daardoor gevoeliger wordt voor een ontsteking danwel er veel meer last van hebt. Hoe vaak heb je nu dan last van ontstekingen of klachten die erop lijken?"

Klopt: pfeiffer is een systeemziekte: je hele afweer is naar de maan. Mijn afweer is nu beter dus ik heb minder last. Daarbij heb ik me eindelijk laten onderzoeken op allergie enzo en daar heb ik medicatie voor. Dus al met gaat het steeds wat beter. Nu mn bril nog.. zorgt ook voor minder vermoeidheid. Ik heb alleen nog af en toe pijnlijke handen: alsof ik heel lang in iets geknepen heb en dan loslaat.. Nu ben ik bij de huisarts geweest voor mn schildklier en je raad het al: vergeten te hebben over reuma.

Guinevere

Guinevere

20-02-2011 om 14:16

Nog steeds

Hm, ik zit nu aan de door mij gestelde termijn van 2 weken aanzien met ontstekingremmers. Morgen bellen en om een spuit vragen dus. Héérlijk, ik zie die dikke naald al weer voor me.
En Judith, ik heb ook pijnlijke handen. Ze voelen dan "dik" aan. Misschien toch nog een keertje terug naar de HA?

Fianna

Fianna

20-02-2011 om 17:21

Guinevere

'En Judith, ik heb ook pijnlijke handen. Ze voelen dan "dik" aan. '

dat heb ik ook en ze voelen niet alleen dik, mijn vingers zijn ook dikker en mijn vingers zijn warmer of voelt alsof het brandt. Komt dat je bekend voor?

succes met je spuit morgen, hopelijk werkt het snel!

Guinevere

Guinevere

20-02-2011 om 21:31

Fianna

Ja, dat klinkt bekend, hoewel de verdikking ook in mijn verbeelding zou kunnen bestaan (nooit nauwkeurig bekeken). In mijn geval, allemaal reumatisch.
Voor die spuit ga ik morgen eerst even bellen, ik kan vast niet gelijk terecht op de poli.

Fianna

Fianna

20-02-2011 om 21:44

Guinevere

hmm, de bedrijfsarts vond het maar vreemd dat de neuroloog een reumatoloog opperde, want bij reuma ed moeten de gewrichten meer opgezet zijn en veel pijnlijker zijn (bijv bij indrukken) en het BSE moet dan continu verhoogd zijn, aldus hem. Nou ja, ik merk het wel wat het is, of ik kom het nooit te weten.
hier is de verdikking er echt, merk het aan mijn ringen en de vingers van rechterhand zijn nog dikker in vergelijking met linkerhand.

ach tuurlijk, je kan niet meteen terecht. Trouwens kan je ha niet zo'n spuit zetten, want met een beetje pech moet je anders nog lang wachten voordat je terecht kunt.

Guinevere

Guinevere

20-02-2011 om 21:51

Die bedrijfsarts

Die bedrijfsarts heeft er natuurlijk niet specifiek voor doorgeleerd, voor reumatologische zaken.
Overigens is mijn eigen vorm van reuma ook jarenlang niet gediagnostiseerd. Ook niet ontdekt door de reumatoloog (in jouw ziekenhuis). Niet alle reuma's of artritissen vind je gemakkelijk terug in het bloed.

Fianna

Fianna

20-02-2011 om 22:27

Specialist

Nee, lijkt me ook niet anders was hij wel een specialist geweest. Maar ja, ik ben helemaal een leek en weet het ook niet meer
Welke vorm van reuma heb je dan? En dat ziekenhuis hier is op zich wel leuk hoor, aardige mensen enzo, maar toch twijfel ik wel eens...

Guinevere

Guinevere

21-02-2011 om 20:51

Woensdag spuit

Woensdag krijg ik de injectie. Hopelijk is het dan snel over.

Fianna

'En Judith, ik heb ook pijnlijke handen. Ze voelen dan "dik" aan. '

dat heb ik ook en ze voelen niet alleen dik, mijn vingers zijn ook dikker en mijn vingers zijn warmer of voelt alsof het brandt. Komt dat je bekend voor?"

Van buiten brandt of van binnen. Ik heb vooral last als in alsof ik heel lang een stang heb vastgehouden (zoals in een speeltuin bijv) en dan loslaat en dat gaat heel moeilijk en pijnlijk.

Guinevere

Guinevere

21-02-2011 om 21:23

Oh ja

Oh ja, die gekke handen. Voelen bij mij ook weer niet goed aan nu. Ik vraag woensdag gelijk even of ik mijn medicatie kan verhogen. Niet de ontstekingremmers, maar de reumaremmer zeg maar.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.