Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Fianna

Fianna

11-11-2011 om 10:13

Hand- en polscentrum haga den haag, iemand ervaring?

Voor mijn Carpale Tunnelsyndroom wil ik me laten doorverwijzen naar andere specialisten (geen vertrouwen in huidige neuroloog en afdeling, zeker niet als er wrs geopereerd moet worden). Ik dacht aan het hand- en polscentrum van het Hagaziekenhuis in Den Haag. Iemand ervaring er mee?


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Fiorucci

Fiorucci

11-11-2011 om 11:41

Fianna

woonde jij nou in Z, ja toch?

Fianna

Fianna

11-11-2011 om 12:01

Fio

jaja, dat ben ik!

Fiorucci

Fiorucci

11-11-2011 om 14:57

Mooi

In ons plaatselijke ziekenhuisje kom je voor cvs niet meer terecht bij de neuroloog, maar bij een buitengewoon fijne handchirurg. Ga maar even naar de site van het ziekenhuis en tik dan handencentrum in als zoekterm. Ik ben er zelf behandeld en geopereerd aan een zgn. triggerfinger en erg tevreden over het geheel.

Fianna

Fianna

11-11-2011 om 15:05

Fio

echt waar? Ik durf het niet. Ik heb zo veel slechte ervaring met dit ziekenhuis. De neurofysioloog die mij onderzocht op CTS was ook al zo aan het klungelen en de apparatuur stoorde steeds. De neuroloog wil nu ook eerst een echo laten maken van mijn polsen, zijn we weer 2 maanden en een nutteloos onderzoek verder. Ik loop al een jaar daar met oa dit probleem en ben klaar met de specialisten daar! Ik wil ook vooral weten of een operatie wel een goed idee is en dat antwoord ga ik niet krijgen van mijn neuroloog. straks ga ik voor jan lul onder het mes, nee bedankt!

Anoniempje2

Anoniempje2

11-11-2011 om 21:19

Alternatief?

Hier ben ik geweest (nadat neuroloog zei: dat wordt opereren, mevrouwtje):

http://utrecht.tigra.nl/phystrac.html

Vooral dat mevrouwtje zorgde ervoor dat ik weinig vertrouwen had in de man en naar alternatieven ben gaan zoeken. Succes!

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Fianna

Fianna

11-11-2011 om 23:17

Anoniempje2

Hielp dat bij jou? Zoiets wil ik zeker proberen. Ik loop wel bij en chiropractor die een en ander heeft geprobeerd, maar dit wil ik ook evt proberen. Dus: hielp het?, zo ja, na hoeveel behandelingen, en wanneer was de laatste behandeling? Ben benieuwd, en alvast bedankt voor de tip!

Anoniempje2

Anoniempje2

11-11-2011 om 23:35

Behandeling

Hoi Fianna, bij mij is het al bijna zes jaar geleden. Ik denk dat ik rond de 10 à 12 keer ben geweest. Ik kan me nog herinneren dat ik de behandeling erg prettig vond, je polsen worden een soort van uitgerekt, en dat zorgde voor ruimte. Ook wordt steeds je knijpkracht gemeten. De fysio vertelde me dat er mensen waren die na 10 x klaar waren maar ook die elk jaar twee keer een soort van onderhoudsbehandeling deden. Gelukkig behoorde ik tot de eerste groep.

Ik hoop dat het jou ook helpt. Opereren kan altijd nog. Succes!

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Fiorucci

Fiorucci

12-11-2011 om 08:30

Fianna

Wat anoniempje beschrijft kan ook dichterbij, een fysiotherapiecentrum in een van onze buurtgemeentes. Mijn zus is net begonnen met die behandeling, ik zal haar even vragen waar. Mail me even: syldsk apestaartje casema punt nl

Fianna

Fianna

15-11-2011 om 09:46

Fio

ja is goed. Ik mail je straks.

Misschien kan gale je helpen?

als het gaat om dat centrum in Den Haag?

Gale zwankezwaan dus

ik was de naam even kwijt, ik bleef nog hangen bij een nick eerder

Fiorucci

Fiorucci

16-11-2011 om 18:44

Gale

En zo'n behandeling zoals eerder genoemd in Utrecht, en dus ook bij sommige fysiocentra, lijkt me dan toch ook het proberen waard voor je een operatie overweegt?

Fiorucci

Fiorucci

17-11-2011 om 07:11

Gale

Ik doel dus op behandeling met een tractie apparaat.

mirreke

mirreke

22-11-2011 om 10:36

Fiorucci triggerfinger

even een vraagje daarover. Mijn partner heeft daar erge last van en zegt dat er niets aan te doen zou zijn, is hem ooit wijsgemaakt door arts. Wat is er bij jou dan aan gedaan? Een met succes? Hoe lang duurde de genezing?

Mirreke

Heb ook een triggerfinger gehad, mijn huisarts wilde het een paar maanden aankijken, dan evt. injecties (laten) geven. Uiteindelijk was ook een operatie mogelijk. Gelukkig is het bij mij "vanzelf" overgegaan (droeg wel een spalk ivm het carpaal tunnelsyndroom dat ik ook had). Alles bij elkaar duurde het maanden, langer dan een halfjaar in elk geval.
Lees anders hier eens:
http://www.xpertclinic.nl/aandoeningen/hand/triggerfinger/?gclid=COS97eT5yawCFcSHDgodVkM3qg

Fiorucci

Fiorucci

22-11-2011 om 11:14

Mirreke

Ik heb eerst tweemaal injecties gehad, en daarna de ingreep, dat is een dagbehandeling met lokale verdoving.
Kijk maar naar deze link, de ingreep is gedaan door een handchirurg, ze staat op de foto boven het artikel..Hier vindt je alle info.
http://voorlichting.langeland.nl/plastische_chirurgie/aandoening/trigger_vinger/inleiding/
Dat ik daarna zes weken niks mocht doen met mijn rechterhand was het meest lastig, de ingreep viel erg mee.

mirreke

mirreke

28-11-2011 om 15:43

Ladies!

Bedankt voor jullie reacties! En sorry voor mijn late reactie, ik was het even helemaal vergeten...
Ik ga de links bekijken en ze aan mijn partner voorleggen. Bedankt nogmaals. Zes weken niets doen is wel wat lastig..., partner is masseur en musicus, self-employed en natuurlijk geen verzekering (onbetaalbaar...).
Mja, zo'n triggerfinger is natuurlijk uiteindelijk ook desastreus.

Fiorucci

Fiorucci

28-11-2011 om 18:24

Mirreke

Graag gedaan. De operatie geeft zeker resultaat, maar al met is het letterlijk onhandig. En de beroepen van je partner zijn niet handig in dit geval. Maar een trigger finger dan ook niet denk ik..

mirreke

mirreke

29-11-2011 om 18:04

Even gekeken

Het staat er erg duidelijk. Mijn partner heeft dit idd. 's Ochtends bij het wakker worden kan hij zijn vinger niet meer strekken, moet met de andere hand helpen. Daarna gaat het weer, de hele dag.
Wat er helemaal niet bijstaat is dat je zes weken je hand niet mag/kan gebruiken...
Het lijkt overigens heel erg op de behandeling van carpaaltunnelsyndroom. Dat heb/had ik zelf, ik heb destijds spuiten in het gewricht/carpale tunnel gehad, waarna het langzaam weer is weggetrokken. Tintelende vingers ed heb ik helemaal niet meer. Als de spuiten niet hadden geholpen zou ik ook een sneetje in de carpale tunnel hebben gekregen, waarmee je de opening verwijdt, die daarna iets ruimer weer dichtgroeit.

Fiorucci

Fiorucci

29-11-2011 om 18:15

Mirreke

Ja, inderdaad en dat vind ik raar, want ik vond het zelf het grootste nadeel van die ingreep, zes weken niks doen. Zo was ik eens alleen thuis en wilde ik kaas op mijn boterham.....maar ja, met links kaas schaven was geen succes.. het is allemaal ehm... vrij uitdagend, zeg maar.

Kom ik weer met mijn brace

Als je een operatie om welke reden dan ook niet direct wil laten uitvoeren, zou je (nou ja, je partner) een brace kunnen proberen. Ik heb er een gehad, droeg hem 's nachts maar ook overdag bij belastende handelingen, en uiteindelijk zijn mijn klachten verdwenen. Ik had die brace voor mijn carpale tunnelsyndroom, maar ook mijn trigger finger is verdwenen. Zal natuurlijk nooit zeker weten of die niet vanzelf verdwenen zou zijn, maar toch.

mirreke

mirreke

01-12-2011 om 20:24

Amnesia

Ik heb ook braces voor mijn polsen (ook carpaaltunnelsyndroom) wat nu ook weg is. Idd wel logisch dat dit ook voor trigger finger mogelijk is.

mirjam

Fianna

Fianna

02-12-2011 om 12:08

Ben ik weer

Anneque, Heb zelf braces aangeschaft, maar helpt bij niet. wat niet geprobeerd is is een spalk laten aanmeten. Wie weet is dat nog een idee.
Ik heb intussen een afspraak bij het hand en polscentrum van Haga. Ben benieuwd.

Fiorucci

Fiorucci

02-12-2011 om 15:15

Mirreke

Volgens de handchirurg werkt het helaas niet zo. Ik heb het nog gevraagd, nadat de injecties slechts tijdelijk hielpen helaas, maar braces zijn geen optie.

Fiorucci, spalk

Daar wordt blijkbaar verschillend over gedacht. Mijn huisarts (oké, geen autoriteit, maar toch) vond het zeer aannemelijk dat mijn trigger finger door de brace verdween (of zou vanzelf ook verdwenen zijn, kan ook). Maar ook in de volgende link wordt het als behandeloptie gezien, zelfs tot 6 maanden (ik heb hem idd lang gedragen). Er zijn natuurlijk zat gevallen waarin het niet zal voldoen, maar ik zou het zelf in elk geval altijd eerst proberen.

"Ook kunnen ontstekingsremmers of een spalk uitkomst bieden. Op het moment dat de klachten langer dan zes maanden bestaan voldoet een spalk echter niet om de klachten te laten verdwijnen."

http://tinyurl.com/cwv59z5

Fiorucci

Fiorucci

02-12-2011 om 17:07

Anneque

Dan klopt het in mijn geval dus wel, wat de chirurg zei, omdat ik al langer dan zes maanden die klachten had en ontstekingsremmers en injecties niet hielpen.

Ja tuurlijk

Dan begreep ik je verkeerd, ik dacht dat je bedoelde dat een spalk nooit een optie was.

Fiorucci

Fiorucci

02-12-2011 om 18:03

Anneque

Ik heb even nagedacht hoe het gesprek verliep destijds, voor mij was het uberhaupt dus geen optie, maar ik meen me te herinneren dat zij ook vond dat het in het algemeen over het algemeen weinig soelaas bood, op lange termijn gezien. Dat was haar ervaring althans. Ik heb zelf wel ooit braces gehad voor carpaal tunnel syndroom, daar had ik tijdens mijn zwangerschappen altijd last van. Ik merkte vaak het eerst aan mijn handen dat ik zwanger was..

Fiorucci ot

"Ik merkte vaak het eerst aan mijn handen dat ik zwanger was..
Grappig! Ik merkte het aan de elektrische schokjes die ik voortdurend kreeg, op de gekste plaatsen, maar vooral door de boodschappenband in de supermarkt.

Fiorucci

Fiorucci

03-12-2011 om 07:14

Anneque

Oh dat is ook apart, zie je verband met CTS?

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.