Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Hangend ooglid

Jongste (14)die behoorlijk slechte ogen heeft, mocht van oogarts lenzen. Zachte wel te verstaan. Die toestemming is al van een jaar geleden en volgens mij mocht het 2 jaar geleden ook al, het zou zelfs beter zijn want ze zou er stukken beter mee kunnen zien. Afijn gewacht tot na de zomervakantie afgelopen jaar...Sinds 4 maand had ze die lenzen. Bij controle (opticiën) bleek 1 oog te droog te zijn, dit was na 3 maand, het was niet verontrustend, maar 'raar' dat je dit aan 1 oog maar hebt. Maar wij weten dat man (vader dus) hetzelfde heeft, maar die heeft geen lenzen.Dus op advies opticién weer naar oogarts, want die moest maar even kijken of dat droge oog en die lenzen wel zo'n goede combi was/is. En tot die tijd moest ze dat oog druppelen (neptranen)gewoon voor de zekerheid en het comfort.
Afspraak kan pas 1,5 maand later. In die maand valt mij opeens iets op bij het andere oog (niet het droge oog dus). Net of het kleiner word. Smaller, maar als ze merkt dat ik erop let of naar d'r kijk trekt ze 'm opeens weer wel even groot. Wel raar....Als ook buurmeisje het zegt en man het ook worden we ongerust.
Naar opticiën, maar opticiën ziet niks want daar houd ze 'm weer wel gewoon open en net zo als het andere. Ik zie aan opticiën dat die het ook verontrustend vind, opticiën kent ons al jaren en weet dat we niet zo maar iets zeggen. We moeten 9 dagen later al naar oogarts, dus dat maar afwachten. Oogarts is 'nieuwe oogarts' i.v.m. veranderingen daar op de afdeling. Oogarts kijkt en kijkt en doet allerlei testjes, dochter heeft lenzen uit (dat moest hadden ze gezegt) en ondanks dat hij er vol zicht op heeft (potje staat naast hem) vraagt hij wel 5 keer of ze nu harde of zachte lenzen heeft en verwijst ons door naar de wachtkamer. Daar wachten we er komt nog een andere (ook nieuwe) oogarts en die doet dezelfde testjes. En weer naar de wachtkamer. En daarna moeten we nog terugkomen bij beide artsen. Comclusie, 1 droog oog en 1 hangend ooglid. Dus in beide ogen een 'rare' afwijking, die meestal alleen voorkomt bij oudere mensen of bij mensen die járen harde lenzen dragen. En over 5 maand (!!!!) terugkomen en ondertussen lenzen uit en afwachten....huh????
Ze erkennen volmondig dat het 'raar' is en weten ook niet wat eraan te doen.Dus maar even afwachten....
Nu zijn we 2 weken verder. Dochter draagt haar bril, wat overigens geen probleem is, want ze heeft nooit een grote hekel gehad aan die bril. En nu zien we dochters hangende oog alleen nog maar verder gaan hangen en dat oog begint ook scheel te kijken.
Gebeld naar oogarts. Tja, we moesten afwachten toch? en de afwachttijd was nog niet om....tja,tja,tja. Dat heeft tijd nodig zeggen ze nog, maar ik zeg dat het dan toch vooruit hoort te gaan en niet achteruit toch?
Dus naar opticiën die ondertussen ons verhaal al weet en daar enorm van schrok en nog nooit zo'n raar verhaal heeft gehoord, ja van oude mensen, niet van kinderen.
Ook volgens opticiën is het verergerd en ik 'proef' aan opticiën dat die niet veel vertrouwen heeft in het verhaal van de oogartsen, maar dat niet hardop wil zeggen. Dus particuliere ogenklinkiek gebeld, hier net over de grens, waar ik veel goede berichten over hoor (van mensen in mijn omgeving). Nu moet ik alleen nog een verwijsbrief van de huisarts (die ik vermoed ik wel krijg) en dan kunnen we dáár deze week al terecht, want die vonden het verhaal zo verontrustent dat ze meteen plek hadden op korte termijn.
Dat oog hangt ondertussen echt behoorlijk. Vooral als ze moe is ('s avonds dus) dan hangt ie halt dicht.
Wie heeft ooit zoiets gehoord? Want ondertussen heb ik al nachtmerrie's van ooglidcorrecties voor onze 14 jarige.
groeten albana

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Rafelkap

Rafelkap

16-04-2012 om 09:29

Huisarts

Over hoeveel tijd moeten jullie nu naar de oogarts?
Je kan ook de huisarts even laten kijken, die kan als het nodig is de afspraak vervroegen.
Natuurlijk ben je ongerust! Sterkte!

Rafelkap

Rafelkap

16-04-2012 om 09:34

sorry, eroverheen gelezen dat jullie al via de ha eerder bij een oogarts terecht kunnen. Het is altijd wel zo dat je bij een verslechtering weer terug moet naar de arts.

maar ik heb geen idee wat het is. Maak foto's ('s avonds)zou ik denken. En probeer niet te panieken, er wordt nu snel weer naar gekeken en dan is er hopelijk meer duidelijkheid.

Snel naar laten kijken

een hangend oog kan een uiting zijn van een spieraandoening, maar kan bijv. ook voorkomen door iets neurologisch.
Ik zou niet wachten, vraag op kortte termijn een verwijzing, evt. naar de oogarts, maar ik zou eerder een neuroloog bezoeken!

Ik heb zelf MG (myasthenia gravis), een hangend ooglid, m.n. bij vermoeidheid, is een van de belangrijke symptomen.

Niet wachten, gewoon bellen en aandringen.

Fianna

Fianna

16-04-2012 om 10:49

Idd

Ik zou liever met haar naar een neuroloog willen. Sterkte!

albana

albana

16-04-2012 om 12:42 Topicstarter

Up date

Ondertussen huisarts gebeld (voor verwijsbrief) en die wil het eerst zelf zien, dus moeten we daar morgen heen.
Getverderrie ik word er niet geruster op.
groeten albana

Vic

Vic

16-04-2012 om 14:17

Plotseling scheel zien

Over hangende oogleden weet ik niets, maar van plotseling scheelzien zou ik ook schrikken. Is er gecontroleerd of de afwijking groter is geworden? Hopelijk kun je via de huisarts snel terecht bij een specialist. Ik zou de afspraak door hem laten maken, dat gaat meestal sneller dan als je zelf belt.

Sancy

Sancy

16-04-2012 om 18:02

Albana

Geen informatie voor je over mogelijke oorzaken en gevolgen, maar er zit in onze buurt nog een oogkliniek, in Nederland dus. Als het problematisch is om een buitenlandse kliniek vergoed te krijgen is dat misschien een alternatief. Mail maar naar [email protected] als je wilt weten waar (minder dan 20 km van je woonplaats)

Naar de neuroloog en oogarts

ik heb zelf hangende oogleden door mijn mitochondriele neurologische ziekte cpeo. hierdoor weet ik er wel veel van, ondertussen.

een hangend ooglid kan enorm veel verschillende oorzaken hebben, van onschuldig tot ernstig. het kan voorkomen op alle leeftijden, ook bij jonge mensen.

scheelheid kan ook door veel verschillende oorzaken komen.

droge ogen komen vaak voor in combinatie met hangende oogleden. dat komt doordat soms de spiertjes van de oogleden niet goed werken. het kan dan zijn dat de ogen niet voldoende knipperen en / of de oogleden niet goed kunnen sluiten.

niet mee wachten. zo snel mogelijk laten onderzoeken.

albana

albana

17-04-2012 om 09:18 Topicstarter

Nogmaals update

Gisteren geen tijd voor uitgebreidere uitleg. Ik had een nogal drukke dag, maar in pauze huisarts gebeld op telefonisch spreekuur. Het gesprek ging ongeveer zoals hierboven omschreven tot het stukje van 'lenzen uit en 5 maand afwachten'.....Huisarts brak mij af en zei: "Ho,ho,ho dat gaat zomaar niet, kom morgen maar meteen langs met haar." Mijn verhaal was nog niet af natuurlijk dus vervolg verteld (dat ik die ogenkliniek heb gebeld enzo en daar een verwijsbrief voor nodig had...) Nee, hoor, eerst langs komen want (inderdaad) dit was misschien niets voor de oogarts, maar voor een neuroloog. En daarom wilde ze het eerst zien. Dat van die Ned. ogenkliniek daar was ik inmiddels ook al achter, dat had de betreffende kliniek mij al gemeld. Ik heb gebeld in Duitsland en kon komen met dochter in Ned. Inderdaad niet ver weg van ons, dank je Sancy. Huisarts wilde de afspraak nog laten staan, dan kon ik erna altijd nog daar heen als het toch oogarts blijkt te gaan worden.
Dat scheelzien is niet de hele tijd. Het is alleen als ze naar beneden kijkt, heb ik de indruk. En volgens mij alleen 's middags/'s avonds. Ik zie het met het eten, als ze haar boterham smeert b.v.(op tafel) ik zit links aan de kopse kant van tafel, dochter zit rechts aan de lange zijde van tafel en dan zie ik haar rechterpupil compleet in het hoekje van het oog staan, terwijl de linker nog rechtdoor kijkt.
Dat scheelzien had ze 'vroeger' als klein kind al, maar dan met beide ogen, hoewel dit oog het altijd erger had. Luie ogen en na haar bril was dit over, hoewel als ze de bril afhad (bij gym b.v. toen ze jonger was of bij zwemmen) heeft ze het nog altijd. Bril op en het is weer 'over', maar dit is dus mét bril. En dat is compleet nieuw en heeft ze zeker weten nooit gehad én het is hetzelfde oog dat hangt.
Die ogen van haar (en haar tanden) dat is een verhaal apart, wij hebben al talloze keren met 'rare'dingen bij allerlei oogartsen gezeten. Als klein kind zag ze met regelmaat 'vlekken' voor de ogen. Die niet weg gingen en standaard 1 middag/avond aanhielden en de volgende dag over waren. Niet zo héél vaak, maar ong. 1 keer per zoveel maanden. Die vlek of vlekken belemmerden dan haar zicht. Ze kon dan niet meer op het bord zien, in haar schrift lezen, liep zelfs tegen dingen aan die in de weg stonden en onzichtbaar waren door die vlek. Maar soms was de vlek ook ergens aan de zijkant en had ze er amper last van. Toen we daar de eerste keer naar lieten kijken was er grote paniek, want dat kon een netvliesloslating zijn en happerdepap naar ziekenhuis. Mijn paniek was niet zo groot want zijzelf beweerde dat ze dat d'r leven lang al had en dat het altijd weer 'over' ging. En ik ken mijn kind, als die zoiets zegt dan ís het zo. Dat bleek ook. Niks aan de hand. Wel meteen weer komen zodra de vlek weer opkomt. Zo zijn we denk ik op spoedafspraken zo'n 5 keer ofzo bij oogarts geweest ook bij een gespecialiseerde kinderoogarts en later nog bij een kinderneuroloog. Niks konden ze vinden. Conclusie w.s. oogmigraine, maar hoofdpijn heeft ze er nooit bij, dus ik twijfel aan die conclusie.Ze voelt zich erbij verder kiplekker, baalt zelfs van die vlekken want ze heeft allerlei plannen en die kunnen dan niet doorgaan omdat wij dat niet vertrouwen terwijl ze maar 'half' ziet. Wil naar gym en snapt zelf ook wel dat dat geen goed idee is als ze de brug niet kan zien om er salto's aan te maken, maar leuk vind ze het bepaald niet.Dat is overduidelijk, zit daar zo'n mopper de mopper kind op d'r 'rotogen'. Die vlekken heeft ze ook nog steeds. Altijd al dus d'r leven lang.Niet vaak, soms is er een half jaar niks aan de hand, soms om de 3 maand opeens.
Maar ik tel ondertussen 1 en 1 op en denk nu dus dat ik ergens 'iets' gemist heb en had kunnen weten dat er meer aan de hand was.....Ik wíst gewoon dat dat vlekkengedoe geen aandachttrekkerij was (wat ook een arts suggereerde) en ook geen oogmigraine en denk nu dat dat een voorloper was van wat nu speelt. En voel me verscheurd dat ik die domme oogartsen heb geconsulteerd en heb afgewacht ook nog, als is het maar korte tijd en dat terwijl wijzelf dat niet eens geloofden (dat het van de lenzen kwam). Ach ik weet wel dat dat onzin is, er is nog niks aan de hand en misschien valt het allemaal wel mee....Maar dat rottige 'moederinstinct' roept nu om het hardst : "zie je wel! Ik zei het toch?"
En ik moet mezelf streng toespreken om niet te vervallen in doemscenario's. Goed dat doe ik dus maar braaf en ik heb mijn vriendin gisteravond maar eens gebeld, die kan me goed 'streng toespreken' wat in zoverre gelukt is dat ik in ieder geval redelijk geslapen heb (thnx vriendin).
Vanmiddag naar de huisarts en dan horen jullie het wel (kon niet vanmorgen want dochter had toetsen).
groeten albana

Albana

ik twijfelde gisteren wel een beetje of ik het op moest schrijven, vooral omdat het onrust kan zaaien, maar ik bedacht me dat je toch al ongerust was en dat dit, in mijn ogen, niet onterecht is.

Het kan, zoals Zofia zegt, ook iets onschuldigs zijn, maar als moeder denk je natuurlijk ook aan de doomscenario's...

Ik ben geen dokter, kan je onrust niet wegnemen, maar vind wel dat je de goede stappen hebt genomen! Hopen dat je snel bij de neuroloog terecht kan en dat het iets is wat met een pilletje verholpen kan worden!

Sterkte in elk geval!

Oogmigraine

Oogmigraine gaat niet altijd samen met hoofdpijn. (heb het zelf)dus misschien hebben die vlekken niets te maken met de andere klachten.
Ik hoop dat jullie snel weten wat er precies aan de hand is.
(wat een lakse oogartsen zeg, je 5 maanden laten wachten.Dan kunnen ze beter zeggen dat ze ook niet weten wat het is, dan kan je gelijk naar een ander)

Gissen

Wat je beschrijft kán allemaal bij elkaar horen(syndroom), maar er zou ook sprake van toeval kunnen zijn. Slechtziendheid (door diverse oorzaken)in combinatie met een hangend ooglid (ptosis) en/of scheelzien is een combinatie die bij verschillende ziektebeelden kan horen.

Daarbij kan de werking van oogspieren en externe spieren rondom het oog verstoord zijn, maar ook in de hersenen en/of zenuwen die deze spieren aansturen kan iets aan de hand zijn . Of er gaat iets mis in de overgang van de zenuwen naar de spieren.

De oorzaak kan zo uiteenlopend zijn dat je de pagina hier er mee zou kunnen vullen. Migraine is er één, maar ook een infectie, een autoimmuunaandoening, een neurologische aandoening, etc.

Al met al ingewikkelde materie waarbij je vele ziektebeelden kan vinden die er op lijken.

Ik snap je ongerustheid heel goed. Misschien wordt het te moeilijk om niet toch even op internet te zoeken wat het zou kunnen zijn. Je zal dan ook ernstige dingen tegen komen.

Probeer jezelf een halt toe te roepen voordat je helemaal in de stress schiet. Het kan een ingewikkeld verhaal gaan worden om erachter te komen wat er aan de hand is. Vaak moet je een hoop geduld kweken.

Ik ben nu 7 jaar in de onderzoeksmolen, we weten om welk syndroom het gaat, maar we weten nog steeds niet precies wat dit syndroom veroorzaakt.

In ieder geval is het goed dat de huisarts er meteen werk van maakt.Zo snel mogelijk verder onderzoek, is absoluut nodig. Betaal desnoods zelf ervoor als de wachttijd te lang is.

Ik hoop dat jullie er snel achter komen wat er aan de hand is. maar mocht het onderzoek stranden of vastlopen, dan weet je in ieder geval waarschijnlijk al van een hoop akelige dingen dat het dat NIET is. Want daar zal ongetwijfeld meteen naar gekeken gaan worden.

Herinner ik het me verkeerd, of had jij zelf niet ook oogproblemen?

Fiorucci

Fiorucci

17-04-2012 om 12:09

Albana ot

Bij migraine denkt men gelijk aan hoofdpijn, maar dat hoeft niet zo te zijn. Ik kan alle verschijnselen hebben en hondsberoerd zijn, zonder hoofdpijn. Daarbij manifesteert migraine zich bij kinderen vaak anders dan bij volwassenen.

albana

albana

17-04-2012 om 13:35 Topicstarter

Paniek

Nou zo in paniek ben ik nog niet eens...'t is meer dat je hoofd op bepaalde momenten met je aan de 'haal' gaat, dat is denk ik beter omschreven hoe ik me voel nu.
En dat vervelende moedergevoel/intinct dat flauwe fluisterstemmetje dat dan de hele tijd de kop opsteekt.
Nee ik heb nog niks opgezocht op internet (goed hé?) en heb zelfs getwijfeld of ik hier wel zou posten, want ik wist dat ik er alleen maar ongeruster op zou worden. Maar ja, dat was ik toch al sinds ik die ogenkliniek had gebeld en de opticiën had gesproken dus dacht ik dat ik het net goed wel kon melden, misschien konden jullie me juist wel geruststellen?
Ja ik heb zelf ook slechte ogen, daarvoor moest ik vrijdag naar opticiën...overigens waren mijn ogen ook achteruit gegaan, maar bij mij is het écht zeker weten ouderdom. Mijn zicht in rechteroog is behoorlijk slechter geworden, van 80% zicht naar 60% en dat is best veel in 1 jaar tijd. Ook een lui oog....ik dacht wat is dat glaasje van die opticiën toch wazig.....Maar nee, toen ik uiteindelijk op advies opticiën door het andere keek met dat oog, was dát glaasje ook wazig...Lui oog dus. En nog nooit gehad, maar ja na jaren zoveel 'slechter' te zijn geweest komt dat nu eenmaal.
Dus ik vind eigenlijk dat ik me nogal heel goed gedraag, het weekend redelijk doorgekomen en pas maandag sloeg de paniek in vlagen dan toe. En vrijdag was ik bij die opticiën.
Nou zodadelijk naar huisarts, jullie horen het nog.
Bedankt voor de steun en vooralsnog kies ik ervoor om maar gewoon mezelf wijs te maken dat er vast niet zoveel aan de hand is.
groeten albana

albana

albana

17-04-2012 om 15:24 Topicstarter

Nou nog anders

Morgen moet ze getest worden door een optometriste en daarna moeten we huisarts bellen om te overleggen....
Alle optometristen hier ter plaatse hadden vandaag vrij want er was een of andere bijscholing. Huisarst vertrouwt het ook niet, maar dacht ook aan haar brede neusrug?? Wat dat er dan mee te maken zou hebben vatte ik niet helemaal, maar was eigenlijk al opgelucht van de nuchtere toon van huisarts. Volgens huisarts zijn de oogartsen alhier op het moment, maar wat aan het 'aan rommelen'.
Nou ja dus morgen maar weer afwachten.
groeten albana

sinas

sinas

17-04-2012 om 19:13

Oogmigraine

heb ik ook. Het lijkt alsof ik dan door een prisma heenkijk, allemaal blokjes. Hoofdpijn heb ik er nooit bij, maar ik voel het wel aankomen. Heel gek, het komt vanaf opzij en schuift dan langzaam naar het midden.

albana

albana

18-04-2012 om 08:52 Topicstarter

Oogmigraine

Nou wat maakt dat ik niet helemaal 'geloof' dat het oogmigraine is, is vooral dat ze dit al van kleins af aan heeft. Zolang ze kon praten eigenlijk. En oogmigraine komt eigenlijk niet voor bij jonge kinderen.
Ook heeft ze geen enkel 'malaise' gevoel, helemaal niks dus. Ze voelt zich kiplekker alleen zit die vlek haar in de weg. Nou ja nu maar even vanmiddag afwachten.
groeten albana

Fiorucci

Fiorucci

18-04-2012 om 12:16

Albana

Mijn eerste oogmigraine had ik op vijfjarige leeftijd...

albana

albana

19-04-2012 om 07:51 Topicstarter

Optometrist

Heeft gevonden: Slechte samenwerking van beide ogen samen, oorzaak onbekend, maar zou dát zou verband kunnen houden met die brede neusrug.
Daardoor kan ze niet altijd 'over' de neusbrug heenkijken en zou de slechte samenwerking kunnen verklaren.
En ze kan enorm goed accomederen (wisten we al) en volgens deze optometrist heeft ze daardoor veel te sterke glazen...
(maar aangemeten door andere optometrist, dus wie moet je dan geloven?)
Hij ziet ook dat haar rechteroog soms 'afdwaalt' hoe hij het noemt (ik noem het scheelkijken) en de slechte samenwerking zoú daar aan een oorzaak van kunnen zijn.
Verder voor haar hangende ooglid had hij geen verklaring.
De spierfuncties zijn in beide ogen wél goed en de oogstand ook.
Dus moeten we vandaag wel naar oogarts, daarna moet ik bellen en horen we verder.
Optometrist suggereerde dat ze misschien altijd 1 kleiner oog heeft gehad en dat dat nu meer opvalt dat ze gegroeid is? Volgens ons (ik en kind) is dat niet zo, maar we begonnen er zelfs aan te twijfelen. Dus moeten we op advies van deze optometrist foto's meenemen naar oogarts.
Nou jullie horen wel weer.
groeten albana

Toch nog naar de neuroloog

ik zou toch ook nog naar de neuroloog willen, dat de spieren goed lijken te werken, dat is maar een momentopname.

Bij mij hangt mijn oog ook meer ´s avonds dan ´s ochtends.

Ik wil niet zeggen dat jouw dochter hetzelfde heeft, maar ik zou sowieso een neuroloog willen laten kijken en beoordelen, je schrijft zelf dat jullie beiden denken dat dat kleinere oog er vroeger niet was, vertrouw op je eigen ervaringen!

Succes!

Mee eens

De optometrist kijkt naar zijn/haar vakgebied. Het zou geen gek idee zijn om ook een aantal bloedwaarden te bekijken en verder onderzoek door de neuroloog te laten doen.

albana

albana

19-04-2012 om 13:20 Topicstarter

Oogarts

Nou ze is door de oogarts zo'n beetje door de mangel gehaald. Allerlei onderzoeken waarvan ik het bestaan niet eens vermoedde. Foto's van de binnenkant oog...iets met pufjes in het oog en de ene lamp na de andere kreeg ze erop en de ene computer foto-kijk geval na het andere.
Helemaal volgen kon ik het niet. O en er zijn talloze metingen gedaan...van de spieren, de zenuwbanen naar het oog en ben het verder even kwijt.
We gingen van oogarts naar onderzoekkamer, weer terug naar oogarts, weer onderzoekskamer, weer naar een optometrist, weer naar onderzoekskamer even overleg tussen de heren, weer onderzoekskamer.
O en al die foto's die we mee moesten nemen (schoolfoto's de grote) werden ook nog opgemeten.
Uiteindelijk na 2 uur...(!!!) van onderzoeken, die echt razendsnel achter elkaar door gingen....De 'voorlopige uitslag'.
Oogarts denkt niet (letterlijk zei hij dat) aan een neurologisch 'deffect' of aan een neurologische afwijking en ook niet dat er een spieraandoening zou kunnen zijn.
Hij denkt dat ze het altijd al gehad heeft. (Laat mij het verschil zien in huidplooien onder haar ogen van de oude schoolfoto's). Als je groeit worden de verhoudingen van je schedel en je ogen anders. Daardoor komen je ogen wat naar 'buiten' ten opzichte van je schedel.
Haar huidplooien onder haar ogen waren altijd al a-symetrisch. Doordat ze nu zo erg gegroeid is en de ogen dus anders werden ten opzichte van de schedel lijkt het alsof dat pas 'kort' is, maar eigenlijk had ze het altijd al, alleen viel het niet op omdat haar ogen dieper in de schedel zaten. (dit is kindertaal, werd tegen kind uitgelegd, zo kon ik het ook meteen snappen).
Door de combi van 'bril af' en de groei op deze leeftijd viel het nóg meer op. Door het kader van de bril valt het verschil ook minder op.
Haar glazen zijn véél te sterk volgens hem (qua - afwijking en hij was ook helemaal niet te spreken dat haar oog nooit afgeplakt is geweest (hoefde niet van oogarts toen, zou niet helpen) dat merkte ik wel. Ze kan zeer bijzonder goed accomederen. Zo goed met 1 oog dat ze ook goed zou kunnen zien zonder bril (heeft behoorlijk sterke afwijking) Haar cylinder was volgens laatste recept 0,75 en volgens hem 2,75 ! (nou dat is me nogal een verchil zeg!)
Wat ook erg verassend was is dat ze met beide ogen de 'andere kant' op kan kijken.
Ze kan haar ene oog stil houden en rechtdoor kijken en met de andere opzij. Zo raar....En dat kan ze met beide ogen. Dat liet hij mij zien....
De samenwerking tussen beide ogen was zwaar onder de min, daar krijgt ze nog een aanvullend onderzoek voor en ook nog een precieze meting met druppels. Die druppels werken nog 6 uur na, daar moesten we rekening mee houden. (nooit gehad, de druppels die ze in het ziekenhuis kreeg waren na 1,5 uur uitgewerkt) en nee, dit waren 'andere druppels' zei hij tegen kind. Een optometisch onderzoek dacht ik....
Huisarts ook al gebeld. Ze wil de overdracht van oogarts even afwachten. En dan zal ze bellen hoe nu verder....
Ik vond het verhaal aan de hand van de oude schoolfoto's wel erg aannemelijk. Ze waren gekopiëerd en daarop waren in milimeters de verschillen duidelijk zichtbaar.
Kortom een combi van verschillende factoren die ervoor gezorgd hebben dat niemand er meer iets van snapte.
Nou wat denken jullie?
groeten albana

albana

albana

19-04-2012 om 13:27 Topicstarter

O en die vlekken

Over die vlekken hebben we het ook nog gehad.
Ze moest aanwijzen hoe die vlekken eruit zagen (op plaatjes) en daarna achter zo'n ogen-p.c.draaiden ze het beeld zo zoals zij dat dan ziet.
Ze ziet ook 'verdraaiingen' in het beeld, of het niet helemaal recht staat, maar hobbelt ofzo (weet niet goed te omschrijven).
Ook hij denkt aan oogmigraine.
Dus misschien toch. Volgens deze oogarts kan het best dat ze zich erbij kiplekker voelt, het 'malaisegevoel' of de evt. hoofdpijn die erbij hoort kan ook nog wel later komen...Hij zegt dat die oogmigraine wel voor komt bij jonge kinderen, maar dat maar weinig kinderen er echt hinder van ondervinden qua zicht omdat het dan meer aan de zijkant zit. Bij haar zit het tot halverwege het zicht en de rest is dus bubbelig. En ook weinig kinderen zullen het melden bij hun ouders, of kunnen omschrijven.
En ook niet alle kinderen hébben een oogafwijking zoals zij, dus dan ga je minder snel naar een oogarts en ben je er minder allert op.
groeten albana

Vic

Vic

19-04-2012 om 18:11

Jeetje

Het lijkt erop alsof door de (vorige?) oogarts nooit goed onderzoek is gedaan. Bij mijn dochter (bijna 13) wordt altijd gedruppeld om de afwijking te meten omdat ze (is gebleken) zo'n 3 punten kan accomoderen. De laatste keer had ze twee dagen na het druppelen nog last van vergrote pupillen. Dat schijnt te maken te hebben met de kleur van je ogen, hoe lichter des te langer houd je er last van.
Gelukkig wordt er nu goed naar gekeken. Hopelijk is alles met de juiste bril weer verholpen.

albana

albana

20-04-2012 om 08:49 Topicstarter

Nou daar lijkt het inderdaad op

Maar deze dame word d'r leven lang ook al gedruppeld tijdens oogcontrole dus helemaal snappen doe ik het ook niet. Hoe kan dat dan? Ik was ook niet slim genoeg om het te vragen...zoveel vragen dan vergeet je er nog wel eens wat...
Nu moet ze nog terug voor een onderzoek en daarbij word ze ook gedruppeld. Bij het maken van de afspraak zei assistente dat we ermee rekening moesten houden dat ze tot de avond 'blind' zou zijn of in ieder geval slecht zou zien. Ik vroeg nog of dat dezelfde druppels zijn als in het Z.H. en nee dit waren 'anderen', die wel hetzelfde effect hebben, alleen veel preciezer waren???
En ook veel langer doorwerken.....dus.
Nou ja, huisarts zou nog bellen als alle onderzoeken binnen waren, dus voorlopig wacht ik maar af.
groeten albana

albana

albana

20-04-2012 om 08:52 Topicstarter

Nee niet preciezer

Nee dat woord gebruikte ze toch niet. Ze zei letterlijk"Deze druppels geven een 'duidelijker beeld' dan de oude druppels die ze eerder gebruikten. Dit onderzoek duurt ook veel langer...inwerken 1 uur en daarna onderzoek ook 1 uur. Die druppels in Z.H. hoeven maar een half uur in de werken en het onderzoekje erna is 5 minuten toch?
Dochter (donkere ogen) heeft er ook maar een uurtje of 2 nog 'last' van.
groeten albana

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.