Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Hardlopen met platvoeten... ;-)

Ik ben 3 weken geleden begonnen met hardlopen. Omdat ik niet zeker wist of ik het leuk zou vinden cq gedisciplineerd genoeg zou zijn, heb ik loopschoenen bij Aktiesport gekocht. Verkoopadvies: "Als ze lekker zitten, zijn ze goed". Na 2 weken kreeg ik al last van mijn rechtervoet, terwijl ik rustig opbouwde (paar minuten rennen, paar minuten wandelen... 1 à 2 dg rust). Ik ben toen naar een fysiotherapeut gegaan, die constateerde dat ik behoorlijk doorgezakte voeten had en dat daar mijn klachten wel vandaan zouden komen. Ik moet nu 2 wk stoppen zodat mijn 'blessure' zich kan herstellen. En speciale zooltjes halen voor doorgezakte voeten... bij een goede sportzaak. Ze zei wel dat ze me daar vast liever overhalen om op een lopende band te lopen, zodat ze me de perfecte loopschoen (kassa) kunnen verkopen... Ik heb die investering er ook best voor over, maar vind dat voor nu nog wat te snel (heb niet zoveel budget!). Iemand anders zei weer dat ik eens naar een podoloog moest, om zooltjes te laten aanmeten. Tja... ik weet niet zo goed hoe ik het aan moet pakken... en in welke volgorde! Iemand advies?

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Puck

Puck

21-03-2011 om 10:34

Na pelles stap1

Mijn advies zou ook zijn om naar een podoloog te gaan om zooltjes aan te laten meten. Met die zooltjes ga je daarna naar een gespecialiseerde loopwinkel om daar je loopprofiel (op een band, met video of met je voetafdruk) te laten maken. En tja, of dat kassa is, het is belangrijker om blessurevrij met plezier te lopen dan om met prutschoenen blessures te krijgen. Het advies van de Aktiesport slaat echt helemaal nergens op, mijn eccolaarzen zitten ook errug lekker, maar zijn niet geschikt om hard te lopen. En ik had hele goede zaalsportschoenen, maar ook daar kon ik op de band op de sportschool niet goed mee hardlopen. Ik heb toen bij een hardloopzaak schoenen aan laten meten en u lukt het wel om blessurevrij te lopen. Mijn motto is dan ook, bezuinig bij hardlopen op alles, maar niet op je schoenen.

Puck

Puck

21-03-2011 om 10:35

O, en leanne

In gezellug hebben we een heel motiverend draadje voor hardlopers, sluit gezellig bij ons aan.

Eens

Ben het helemaal eens met dames voor mij. Bezuinig NIET op hardloopschoenen. Ik weet dat ze schreeuwend duur zijn, maar wat heb je eraan als je na 2 weken weer thuis zit....ik ben zelf ooit begonen op gewone sportschoenen en heb maanden last van mijn schenen gehad. Ik zie het ook om me heen: vriendinnen die niet naar mij luisteren , en op niet-aangemeten schoenen lopen. Hup, geblesseerd (want had anti-pronatieschoenen nodig, bleek later).
Laat een loopananlyse doen bij een hardloopzaak! (En idd, sluit je aan in Gezellug als je zin hebt).

Elisa Gemani

Elisa Gemani

21-03-2011 om 14:28

Runningschoenen

Ik sluit me aan bij voorgaande reacties: kijk eerst of je verzekering steunzolen al dan niet gedeeltelijk vergoed en laat bij een podoloog zooltjes die geschikt zijn voor hardloopschoenen aanmeten. Vervolgens idd een schoenadvies laten bepalen bij een gespecialiseerde sportzaak (Intersport bijv.) en de juiste hardloopschoen voor jouw voet, bouw, pronatie en ondergrond kopen. En hier beslist niet op beknibbelen!
Hardlopen legt een enorme belasting op je voeten. Zeker als je al voetproblemen zoals doorgezakte voeten hebt is een goede schoen met een goede inlegzool essentieel om verdere voetproblemen en blessures te vermijden.
Ik heb zelf doorgezakte voeten, bunions en overproneer en heb speciale steunzooltjes (via de podoloog) voor mijn runningschoenen. Voor mijn voeten kwam ik uit op Saucony hardloopschoenen omdat die o.a. een wat bredere leest hebben zodat mijn brede voorvoet alle ruimte krijgt. Scheelt enorm. Steunzooltjes zijn helemaal vergoed maar die 120 euro voor mijn runningschoenen zijn het waard geweest. Veel hardloopplezier!

Leanne

Leanne

21-03-2011 om 14:54 Topicstarter

Op de lopende band

Ik ben vanmiddag maar even langs Runnersworld gegaan met m'n oude schoenen. Ja... ik merkte meteen verschil met een paar uit de winkel, daar hoefde die verkoper zijn verkoperstechnieken niet voor uit de kast te halen. Mijn 'oude' schoenen (nou ja, oud... 7x gebruikt!) hebben geen demping, die kon hij met gemak dubbel vouwen... goedkoop was in dit geval echt duurkoop. Wijze les. Ik mocht op de lopende band en kennelijk kom ik ondanks m'n platvoeten toch nog stabiel neer... dus dat hoefde niet gecorrigeerd te worden. Ik kreeg dus gewoon een neutrale schoen aan gemeten. Yep, 120 euro... ik ook. Mocht ik toch nog last krijgen, dan kan in zo'n neutrale schoen alsnog dat steunzooltje van de podoloog. Nou ja... en nu weer opnieuw beginnen met rustig opbouwen... als ik een beetje afstand kan lopen kom ik me zeker melden in de rubriek 'gezellig'... Bedankt voor jullie advies!
Groetjes, Leanne

amk

amk

21-03-2011 om 15:32

Gewoon nu

Leanne, je hoeft niet een beetje afstand te kunnen lopen. Gewoon nu gezellig mee komen kletsen, komt die afstand vanzelf. We staan niet voor niets in Gezellug!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.