Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Haartje

Haartje

27-09-2011 om 18:10

Haren!

Wie van de dames hier heeft ook veel last van overmatige haargroei en is veroordeeld tot het ontharen van benen, bikinilijn en eventueel gezichtsbeharing? (bovenlip bijv.) Dan zijn jullie bij de juiste draad: vertel, vertel!!

Het lijkt me fijn om eens een keer te sparren met andere harige dames en te vernemen hoe jullie je ontharen en hoe vaak en wat (welk gebied). Maar vooral ook HOE, en welke producten zijn fijn. Ik heb bijv. veel last van ingroeiende haartjes (bikinilijn) als ik geen speciale lotion gebruik die nauwelijks verkrijgbaar is (maar één merk in de handel).

Nu heb ik er echt wel mee leren leven (ben midden 40), maar toch... Het is en blijft jammer dat ik deze genen van mijn harige vader heb geërfd. Het lijkt erop dat ik die harige genen niét heb doorgegeven aan mijn kinderen! Daar heb ik vaak schietgebedjes voor gedaan!

Hebben jullie in de loop van je leven ook méér haar gekregen?

Alle harige details zijn welkom

Ik zelf ben bij de huidtherapeut terecht gekomen, al zo'n 11 jaar geleden voor ontharing van bovenlip, later ook wat op de kin. Dit gebeurt met electrische epilatie. Helaas heeft lichtflits behandeling zoals ELOS geen effect op haarzakjes die al veelvuldig zijn geëpileerd door littekenvorming in de follikels (daar zie je niks van, maar het is er wel).
Ik ben nooit overgegaan tot flitsen van bikinilijn en benen omdat ik dat gewoonweg niet kan ophoesten.

Meedoen aan Expeditie Robinson oid is onmogelijk tenzij ik mijn ontharingsmiddelen zou mogen meenemen. Na enkele weken herkennen ze me niet meer en zouden ze gaan twijfelen of ik een dame ben of een beest! (bij wijze van spreken dan).

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
rhoos

rhoos

27-09-2011 om 22:13

Hier ook een harige!

erg veel haren op benen, ook bovenbenen achterkant en bikinilijn maar het ergst vind ik de haren op mijn kin, loopt een beetje door naar hals. Eens in de 6 weken naar schoonheidsspecialiste voor harsen gezicht. In de tussentijd ben ik dagelijks bezig met mijn pincet om al die zwarte krengen eruit te plukken. Ik heb dus overal pincetten liggen, zelfs in de auto, want als de zon schijnt en ik kijk in de spiegel, zie ik ze heel erg goed zitten, dus die moeten er dan meteen uit! mijn benen scheer ik voortaan onder de douche met zo'n mesje met zeeprand eraan, werkt prima. Bikinilijn met de ouderwetse ladyshave, dat zorgt voor de minste irritatie. In de winter ben ik daar ietsje lakser in, gelukkig klaagt mijn man nooit! ik heb alles gedaan, epilady voor de benen, harsen, laseren voor mijn gezicht, dan is het tijdelijk wat minder, maar komt evengoed weer terug. In de zomer baal ik er het meest van omdat je het dan het beste ziet, maar ik ben er nu wel aan gewend, mijn 'pluksessies' zijn gewoon ingeburgerd in mijn dagelijkse ritme! Ben benieuwd naar alle reacties dus ik lees mee!!
groetjes rhoos

Elisa Gemani

Elisa Gemani

28-09-2011 om 00:40

Beharing

Hmm tja, wat is overmatige beharing? Tenzij je natuurlijk hirsutisme hebt of hypertrichose (zie http://www.huidinfo.nl/hirsutis.html)
Ik heb een heel lichte huid met donkerblond hoofdhaar en de beharing op mijn lichaam is zo mogelijk nog donkerder, vrij stug en talrijk aanwezig dus zeer zichtbaar helaas als ik de boel niet geregeld onthaar.
Benen (ook achterkant bovenbenen) en oksels ontharen doe ik minstens twee keer in de week met scheermes (Gillete Venus) en scheergel (Gillette Sensitive) onder de douche. Bikinilijn neem ik dan ook even mee en de rest trim ik met een trimmer van Gillette.
Waxen, harsen en ontharingscreme heb ik ook allemaal eens geprobeerd maar mijn huid is daar veel te dun en gevoelig voor. Ik zou dolgraag IPL of laserontharing willen doen maar dat is helaas ver boven mijn budget. Dat onthaar-gedoe vind ik vreselijk; zeker omdat ik toch altijd last krijg van ingegroeide haartjes en irritatie/bultjes. Maar als ik het niet doe ziet het er gewoon niet aantrekkelijk uit, die superdonkere haren op een bleke huid.
Ik epileer mijn wenkbrauwen een keer in de week; alleen even een kwestie van verdwaalde haartjes plukken nadat ik ze ooit een keer in een mooi model had laten shapen door een vriendin die schoonheidsspecialiste is. Aan de fijne blonde donshaartjes op mijn gezicht doe ik verder niets. Gelukkig (nog) geen donkere haren verder op mijn gezicht (afkloppen dames.
Mijn beharing is een tijd terug fors toegenomen maar toen bleek dat mijn hormoonhuishouding wat van slag was (waarschijnlijk als gevolg van langdurig overmatige stress) en had ik teveel mannelijke hormonen t.o.v. oestrogeen. Ik had toen opeens ook last van een vettere huid terwijl mijn huid van kinds af aan heel droog is.
Toen ik de pil nog slikte nam mijn beharing juist af.
Ik ben nu 42 en men zegt dat de lichaamsbeharing van veel vrouwen afneemt bij het ouder worden; nou ik heb er nog niets van gemerkt. Het tiert nog welig hier

haartje

haartje

28-09-2011 om 22:05

Ff benen net als van mijn broer

hahah vreselijk dikke, zwarte haren heb ik, en ik ben gewoon 'bruin' qua haar en nederlandse.
ellende. Ik haal het er af en toe af met hars (zomer) en klaar...
gezicht, tja, ouderdom siert de mens, pff

Elisa Gemani

Elisa Gemani

29-09-2011 om 17:03

Haartje

Nou, kennelijk hebben de meeste dames hier op het forum geen last van (overmatige) beharing of het maakt ze niets uit
Een vriendin van mij is gezegend met nauwelijks (en blond) haar op haar benen, armen etc. en hoeft maar een keer per twee of drie weken te ontharen; grrr. En zij klaagt juist over nauwelijks wenkbrauwen hebben. Ze mag best wat van mij hebben LOL

Haarbal

Haarbal

29-09-2011 om 23:07

Pfffff

Heb je even?!

Ik heb heel veel haar op mijn benen (zoonlief ook helaas), ook inderdaad op de achterkant van mijn bovenbenen, bikinilijn, en gezichtshaar.

Mijn gezichtshaar is heel licht. Het is meer donshaar. Vooral in de zon is het storend, want links en rechts zitten er van die lange pijlen bij Op mijn kin en onderkin staat trosjes zwarte haren. Die pluk ik met mijn pincet of ik zet er de epilady op. Werkt ook heel goed!

Mijn wenkbrauwen was 1 borstel van links naar rechts. Doordat ik die al zeker 30 jaar epileer, heb ik nu bijna geen wenkbrauw meer over....dus dat gaat goed

Op mijn armen daarentegen heb ik weer weinig haar, net als bovenop mijn hoofd

Op mijn tenen staan ook lange haren...ook zo vreselijk!

rhoos

rhoos

30-09-2011 om 17:41

Jaaaaaa!

Tenen en voetwreef, die was ik nog vergeten, ook zeer ergelijk vooral in de zomer!!
Maar inderdaad er zijn weinigen onder ons op dit forum die er ook last van hebben blijkbaar..

Ik ook hoor!

Zwarte haren, ook op tenen, wreef, achterkant benen, buhhhh.
Ook op mijn (onder)armen, maar gek genoeg laat ik dat staan, herkent iemand dat ? Maar..........de haren worden inderdaad wat dunner/ lichter nu ik dik 50 ben, hoera !

Ach ja, al die rotharen

ik maak me er niet al te druk meer om, man maakt het niks uit; beide dochters eens te meer en het is echt erg vervelend. Ze hebben echt 'mannenbenen' als ze er niets aan doen.

Bij de jongste die nog thuis woont doe ik nu en dan een harssessie. Pijnlijk maar het lukt heel aardig. Verder is het scheren en de epilady. Ontstekende bultjes zijn een hinderlijk bijverschijnsel. Maar ze blijft aan de gang, want voor studie (geneeskunde; praktijklessen lichamelijk onderzoek) moet ze geregeld in helder licht uit de kleren en dan voelt het erg oneerlijk dat andere studentes gezegend zijn met wat licht donshaar hier en daar.

haartje2

haartje2

02-10-2011 om 10:09

Eh sorry zelfde naam

voelde me zoo harig, had per ongeluk zelfde naam gedaan als poster. ik ben nr. 2 (posting 3 of zo).
ach ja, de winter komt er aan, lekker weer lange broek aan

Valkyre

Valkyre

03-10-2011 om 01:23

Ik ook. Had vandaag, met dat mooie weer, een lange linnen broek aan. En vanavond (feestje) en linnen jurkje - icm een legging tot de enkel! Het wordt tijd voor de volgende harsbeurt... Ook denk ik over IPL - heeft iemand daar ervaring mee? Ik heb een erg gevoelige huid, dus harsen is echt een martelgang...

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Silk'n!

Ik ben ook zo'n overharig tiepje. Heb mijn gezicht laten laseren, op zich goed maar na twee jaar moest het weer. Mijn benen scheer ik gewoon, maar mijn bikinilijn (nou ja lijn...) gaf ook heel veel problemen met ingroeiende haartjes. Elektrisch scheren gaf inderdaad de minste problemen. Maar een half jaar geleden besloot ik zelf zo'n thuislaserapparaat van Silk'n aan te schaffen. Kost wel wat (ca. € 300,--) maar altijd nog vele malen goedkoper dan laseren. En weet je, het werkt echt! Bij mij in ieder geval dan. Je moet wel geduld hebben, in het begin iedere twee weken doen, en pas na een keer of 4 begin je resultaat te zien. En je mag niet in de zon. Maar nu is het echt duidelijk ca. 60% minder en wat er terug komt is dunner. Ik ben er zó blij mee! Werkt natuurlijk het beste op een lichte huid met donkere haren.
Ik doe alleen bikinilijn en oksels en kaaklijn anders wordt het wel duur.

Suzan

Suzan

03-10-2011 om 21:16

Brazilian wax triangle wat tussendoor doen?

Ik heb voor het eerst een brazilian waxing triangle gedaan. Eigenlijk een bikinilijn maar als extra de schaamlippen zijn dan ook gewaxed. Maar wat doe je tussen de ene waxing en het volgende dat over een antaal weken is? Die stoppels vind ik nou ook niet echt te gek... dus, wie heeft er een goede tip hiervoor??

Louise

Louise

03-10-2011 om 23:27

Au? sonja?

Dat klinkt echt heel pijnlijk....
Ik lees mee. Hier valt het nog mee, maar toch hinderlijk die haartjes waar je ze niet wil hebben.

Snuggle's

Snuggle's

04-10-2011 om 15:00

Marmiek

Waarom doe je alleen die gebieden dan? Waarom wordt zoiets duurder als je meer gebieden behandeld?

Snuggle's

Valkyre

Valkyre

06-10-2011 om 01:32

Suzan

Niet meer scheren! Als je blijft harsen, worden de haartjes uiteindelijk steeds dunner en zachter. Elke vijf weken dus gaan. en je er verder proberen niet aan te ergeren...

groet, Valkyre

Snuggle's

In de silk'n zit een lamp die ca. 750 flitsen kan afgeven. Daarmee kan je ongeveer 1x je hele lichaam behandelen, maar als je zoals ik alleen bikinilijn en oksels doet kun er heel lang mee doen. Hij geeft nu voor het eerst aan dat de lamp bijna moet worden vervangen, en ik heb hem ca. 8x gebruikt. Je kan het beste een aantal lampjes meebestellen, dat is voordeliger.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.