Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

rhoos

rhoos

21-05-2010 om 20:28

Hart

hoi allemaal,
al heel lang voel ik regelmatig een overslag van mijn hart. Het is een heel vervelend gevoel, een soort van boink of zucht wat ik dan voel na een 'pauze'. ben naar cardioloog geweest nadat ik een 24-uurs ecg-registratie had gehad en gelukkig voelde ik het die dag meerdere malen. Ze stonden er dan ook goed op! het blijken pac's en pvc's te zijn en volgens de arts kon het geen kwaad. toch ben ik nog niet helemaal gerust, gewoon omdat het gevoel zo naar is en blijft. Ik raak regelmatig ook in een cirkeltje, want wanneer ik het voel, ga ik er weer meer op letten, me er druk over maken wat het weer in de hand werkt. Koffie ed laat ik al staan. Ik voel het het vaakst na het eten, wat later op de dag en wanneer ik rustig zit of in bed lig. Heel vervelend. Herkent iemand dit, heeft iemand het misschien ook en heeft iemand tips???
alvast heel erg bedankt!
groet, rhoos

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
m@ss

m@ss

21-05-2010 om 20:32

Hoi

Mijn man had opeens ook last van hart ritme stoornissen. Eerst hart medicatie gehad hielp wel maar ja hij was 32 en dan al zulke heftige medicatie.. Heeft nu 2x een ablatie ondergaan en gaat nu zoveel beter! Hij heeft zich in zwolle laten helpen omdat ze daar gericht zijn op hart ritme stoornissen.

Wat ik hier mee wil zeggen, laat je niet af schepen. Laat het goed onderzoeken. En er zijn mogelijkheden om er van af te komen.

succes!

ishtar

ishtar

21-05-2010 om 20:48

Hoi

Ik heb ze ook. Voelt erg naar. Ik merk wel dat ik er meer last van heb als ik moe of gestressed ben. Ik heb het al heel lang (sinds mijn 20e of zo) vaker laten onderzoeken en nooit wat gevonden.
Ik heb net even gegoogeld op pac en pvc (engelse wiki) en daar staat eigenlijk ook dat het vrij veel voorkomt en geen medische behandeling nodig heeft. Ik zou me laten geruststellen door de cardio.

Extra slag= geen hartritmestoornis

Mass, ablatie wordt geloof ik nooit toegepast wanneer het hart een extra slag maakt. Volgens mij houdt ablatie in dat er een stukje van de zenuwen die de signalen geven voor samentrekking van de hartspiercellen, weggebrand. Daardoor gaat het hart rustiger werken. Het wordt toegepast wanneer het hart regelmatig (veel) te snel slaat, of ernstige ritmestoornissen heeft, en niet door medicatie te reguleren is.

Een extra hartslag is voor zover ik weet niet ernstig. Soms hebben vrouwen hier meer last van vlak voor de menstruatie. Het is meestal helemaal onschuldig, maar het kan ook veroorzaakt worden door een onderliggend lichamelijk probleem, zoals een verstoorde schildklierwerking (bijvoorbeeld morbus graves). Misschien is het een idee om je schildklierfunctie eens te laten prikken.

Ik heb zelf jaren extra systolen gehad, waar men verder niets aan deed. Maar als je er echt veel last van hebt, zou je misschien een betablokker kunnen slikken.

Op een bepaald moment heb ik wel een hartritmestoornis gekregen die kwaad kan, een ventriculaire tachycardie. Daarvoor heb ik nu medicatie en een pacemaker. Maar ik geloof niet dat er een verband bestaat tussen deze hartproblemen.

rhoos

rhoos

22-05-2010 om 10:24

Geen schildklierproblemen

Dank voor jullie berichten! schildklierfuncties zijn geprikt, was normaal. ben blij dat er meer mensen zijn die het hebben, blijft dat het een vervelend gevoel is..weet niet of ik er ooit aan zal wennen!

Mamvantwee

Mamvantwee

22-05-2010 om 12:26

Heb ik ook

Ik heb ook met tussenpozen tijden last van extra hartslagen, of gehuppel binnenin. Het is zo'n 4 jaar geleden begonnen en ik zat toen in een stressvolle en vermoeide periode. Sindsdien is het op en af: weken nergens last van, weken elke dag wel. Nu is het - zonder aanleiding lijkt het - weer rustig, maar tot vorige week had ik elke dag veel onrustige hartslagen. Van eens in de 10 slagen een extra hartslag gevolgd door een paar snellere slagen, tot om de slag extra snelle slagen...erg vervelend.
Sinds ik betablokkers heb (overigens tegen de hoge bloeddruk en niet tegen de harthuppels) is het niet minder geworden. Eerder meer...

Ik moet zeggen dat het wel went. Ik vrees met vlagen ook dat ik erin blijf. Maar aangezien ik nooit gehinderd wordt in mijn bezigheden tijdens die huppels, ik niet flauwval, niet duizelig of misselijk, maak ik me niet meer zoveel zorgen. De volgende keer dat ik voor controle naar de huisarts moet, zal ik het wel weer eens melden.

Sterkte, groet, mamvantwee

Mamvantwee

Mamvantwee

22-05-2010 om 12:29

Koffie, stress, slaaptekort

Wilde ik nog melden: ik heb wat uitgeprobeerd met koffie, geen koffie, stress en ontspanning, sport, afleiding...het helpt allemaal geen biet. Tijdens drie weken alleen maar rooibosthee had ik toevallig meer last van de hartkloppingen. Toen ik dacht 'what the heck' en weer aan de koffie begon (1 a 2 kopjes per dag), was het opeens weer over. Na twee erg korte nachten hielden de kloppingen op. En drukke tijden zijn het altijd. Dus ik doe maar weer gewoon, en neem het gehuppel er maar bij.

Overigens is het misschien een tip: als je er last van hebt juist iets gaan doen. Als afleiding, en zeker als je je hartslag verhoogt (wandelen, fietsen, schoonmaken) dan merk je het niet of klopt je hart normaal.

groet, Mamvantwee

Mamvantwee

Mamvantwee

22-05-2010 om 12:32

Nog wat tips

Sorry, nog een aanvulling:

Het onrustige kan stoppen als je plat gaat liggen (op de grond ofzo), even kucht, op je hand blaast, een paar keer diep ademhaalt, voorzichtig eenzijdig (!) in je hals waar je kin overgaat in je hals de slagader masseert.

Helpt bij mij niet zo, maar wie weet bij jou wel!

groet, Mamvantwee

Puck

Puck

22-05-2010 om 12:43

Mamvantwee, geen goed advies

Mamvantwee,

HEt masseren wat jij bechrijft is beslist niet aan te raden voor een extra hartslag. Wat jij noemt is soms een remedie om een hartritmestoornis tegen te gaan, maar als er geen sprake is van een hartritmestoornis (en een extra slag is GEEN ritmestoornis zoals Zofia ook al zegt). Ga je dan toch masseren dan kan je juist een ritmestoornis opwekken en dan is Rhoos nog verder van huis. De techniek kun je volgens mij alleen toepassen als de arts het een goed idee veind, niet op eigen houtje.

ishtar

ishtar

22-05-2010 om 13:00

Ik merk

dat even hoesten, of zuchten het gehuppel (mooi omschreven mamvantwee!) wel opheft. Bij mij dan. Net of er even wat extra druk nodig is.
En echt, het went!

rhoos

rhoos

22-05-2010 om 19:32

Kijk dames

hier heb ik nu wat aan! dank! Inderdaad afleiding zoeken helpt het beste wat mij betreft, wanneer ik er stil bij blijf staan verergert het alleen maar. mijn aandacht moet echt dan naar wat anders..ik hoop maar dat het inderdaad went, kan ik me nu nog niet echt voorstellen.

Mamvantwee

Mamvantwee

23-05-2010 om 11:53

Puck

Ik heb dat advies ook niet zelf verzonnen, maar van een verpleegkundige en een arts gekregen. Ik geef het alleen maar mee als tip, want als al het andere niet werkt (zoals bij mij) kun je hier misschien nog wat mee. Niet dat het bij mij werkt trouwens...dus in die zin heb je ongetwijfeld gelijk dat het niet werkt bij ves. Of tenminste niet altijd.

Ik hoop sowieso dat mensen met medische klachten ook altijd een (huis)arts bezoeken en niet alleen OO.

groet, mamvantwee

Kari1

Kari1

23-05-2010 om 14:09

Mamvantwee

Dat jij dat advies hebt gekregen voor jouw ritmestoornis wil toch niet zeggen dat het ook helpt bij de ritmestoornis van rhoos? Kuchen, blazen, masseren, dat helpt geen biet bij pvc's. Waarschijnlijk kwam het overslaan van jouw hart dus uit een andere bron. Er zijn legio verschillende ritmestoornissen, en daarom is een advies wat goed is voor de een niet automatisch goed voor de ander.
Kari

Mamvantwee

Mamvantwee

23-05-2010 om 16:14

Tips en gezondheid

Nou niet over mij heenvallen: ik zeg toch dat er allemaal tips zijn die misschien wel, misschien niet helpen? Ik beweer toch niet dat mijn tips werken bij rhoos? Dit forum is nou niet echt een manier om tot verantwoorde diagnoses en behandeling te komen, en daarom moet je alle tips natuurlijk wel in die context nemen. Ik zeg zelf dat die tips bij mij niet altijd werken, maar *misschien* dus wel bij rhoos. Doe er je voordeel mee, ga bij onrust of twijfel naar de huisarts, en bedenk dat een forum als dit vol zit met goedbedoelde leken en een enkele specialist die via deze digitale weg ook geen goed advies kan geven.

Ik hou nu maar op met reageren, ik bedoel het goed maar heb geen zin in dit soort discussies.

groet, Mamvantwee

Puck

Puck

23-05-2010 om 21:56

Mamvantwee

Het gaat er niet om dat je geen adviezen mag geven, maar juist dit advies kan juist heel vervelend zijn en grotere problemen veroorzaken. Een advies geven dat algemeen gebruikt kan worden (bijv. pindakaas voor kauwgomvlekken) is prima, maar een andvies geven dat heel slecht kan zijn voor iemands gezondheid is een brug te ver. Daarom is het verstandig om goed te weten wat een advies inhoudt en wat de gevolgen kunnen zijn. En ben je er niet van overtuigd dan moet je er heel voorzichtig mee omgaan en het hier niet zomaar neerzetten. Jouw advies valt in de categorie: "mijn broer/neef/vader gebruikt voor zijn hartritmestoornissen" medicijn X, zou je ook eens kunnen uitproberen.
Snap je wat ik bedoel?

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.