Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Hart slaat over, vaak

Hallo,
vraagje...ik heb eigenlijk al jaren soms het gevoel alsof mijn hart even overslaat, dat is een raar gevoel. even geen adem lijkt het.
ik heb wel eens gelezen dat het geen kwaad kan en ik heb het niet regelmatig.
nu heb ik sinds gisteren dat toch wel elk kwartier. is dat iets waar ik mee naar de huisarts moet of is dat wel normaal? ik heb het als ik rustig zit.

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Puck

Puck

20-09-2010 om 11:38

Even naar huisarts

Vaak is het een heel onschuldige ritmestoornis. Voor je gevoel slaat je hart dan over, maar eigenlijk zijn er 2 slagen heel dicht opeen en is de tijd tot de volgende slag daardoor langer (het aantal slagen per minuut blijft hetzelfde zeg maar). Maar als je het zo vaak hebt als jij beschrijft is het zeker versandig om naar de huisarts te gaan en bijv. een 24 uurs ecg te laten doen.

annemir

annemir

20-09-2010 om 13:47 Topicstarter

Zou het ook kunnen...

zou het ook te maken kunnen hebben met onverklaarbare niesaanvallen sinds gisterenochtend? ik ben plots strontverkouden en blijf niezen...

tuurlijk kan ik de ha bellen. maar als het niet echt nodig is,dan leiver niet.

is het wel iets wat normaal is die twe slagen op elkaar?

Puck

Puck

20-09-2010 om 13:57

Annemir

Geen idee of het met niesaanvallen te maken heeft.
En het KAN heel onschuldig zijn als je hart af en toe een extra slagje of af en toe onregelmatig slaat, maar dat is iets dat de cardioloog moet beoordelen. Ik heb er in veel mindere mate last van dan jij (en bij mij was het ook nog een keer gerelateerd aan een totale break down die er een maand later op volgde) maar ik ben met dezelfde klacht wel naar de cardioloog gestuurd en die heeft het hele circus (echo, 24 uurs ecg, fietstest) er op los gelaten voor hij tot de conclusie kwam dat het onschuldig was.
Maar ik zie dit wel echt als iets om mee naar de huisarts te gaan en nader te laten onderzoeken.

annemir

annemir

20-09-2010 om 14:03 Topicstarter

Circus

hoi,
ja en daar ben ik dus benauwd voor, voor het hele circus voor niets.
ik kijk het nog even aan,dank je wel

Puck

Puck

20-09-2010 om 14:17

Hoe zo voor niets?

Waarom ben je daar bang voor. Voorop gesteld: al deze onderzoeken zijn pijnloos dus daar hoef je al niet bang voor te zijn.
En hoe zo voor niets? Je hebt behoorlijke klachten, wordt er zelf misschien ongerust van (en dat werkt ook nog eens tegen). Ik vind dat bepaald niet niks. Als je met dit soort klachten al niet eens naar een huisarts wilt gaan dan hoef je er nooit naar toe te gaan. Ik vind dit serieus genoeg klinken om wél te gaan. (En voor jouw beeldvorming: ik ben ook niet het type dat bij het minste of geringste naar de huisarts gaat. Het is al voorgekomen dat ik voor mijn kind bij de huisarts zat, ik was zelf wel behoorlijk verkouden, maar dat IK met een vette a.b.kuur naar buiten kwam omdat ik longontsteking bleek te hebben. Verder heb ik al meermalen van mijn huisarts op mijn kop gekregen dat ik eerder had moeten komen).
Maak toch maar een afspraak!

rhoos

rhoos

20-09-2010 om 20:04

Ik heb het ook!

en met tussenpozen van steeds jaren naar de cardio en 24-uurs ecg waar dan steeds niets ernstigs uitkomt. ik heb periodes dat ik het dagelijks heel vaak heb en ook periodes dat ik het veel minder heb maar ik heb het eigenlijk wel elke dag. Triggers zijn bij mij: stress en/of slecht geslapen. dan merk ik echt dat het veel erger wordt. ik vind het een heel naar gevoel en met tijden kan ik me er heel druk over maken. het sterkt mij dan wel te weten dat meer mensen er al jaren last van hebben. Als ik jou was zou ik wel naar de cardio gaan voor onderzoek. het is dan makkelijker om het van je af te zetten als het niks blijkt te zijn, en inderdaad, de onderzoeken zijn niet vervelend ofzo, je moet er alleen ff tijd in steken.
Sterkte! groetjes rhoos.

Mamvantwee

Mamvantwee

20-09-2010 om 21:24

Komt vaak voor

Als het idd ves is (hartslag die iets te vroeg komt en daardoor de volgende even 'uitstelt', die zich dan aankondigt met een voelbare slag), dan komt het erg vaak voor. Mijn huisarts vond het geen reden voor nader onderzoek.

Inmiddels heb ik het al een aantal jaren. Ik vond het in het begin heel eng. Maar nu ben ik eraan gewend. Soms heb ik dagen last van veel extra slagen, tot wel tientallen per minuut gedurende een paar uur, dan weer dagen tot weken niets. Vandaag dus net weer veel, maar het was dan ook een stressy dag en wat slaaptekort.

Volgens mijn huisarts is er meestal niets ernstigs als het ritme ondanks de overslagen regelmatig is. Ik moet me melden als het onregelmatig wordt, maar zelfs met tientallen extra slagen per minuut is het regelmatig, dus...

groet, mamvantwee

annemir

annemir

20-09-2010 om 22:07 Topicstarter

Oke

Hoi,
puck ik ben niet bang voor pijn of een arts, juist niet. maar ik hou niet van voor niks gaan

idd al andere reakties dat het normaal is. ik wist dat het normaal was,maar zo vaak dus ook mamvantwee? dan ben ik al heel wat gerustgesteld.

het verbaasde me wel dat ik het juist heb op een dag dat ik rust heb, een dag zonder kinderen en lekker relaxed.
Ik hou het nog even in de gaten.

thanx

Mamvantwee

Mamvantwee

20-09-2010 om 22:36

Ik merk het juist als ik rustig ben

Als het druk is, valt het me niet op of - maar dat is mijn hoogstpersoonlijke eigen theorie en die is totaal niet medisch gecheckt -als ik druk bezig ben, is mijn hartslag hoger. Als ik rustig ga zitten, daalt mijn hartslag, maar ergens in 'mijn systeem' staat het tempo nog op stressstand, en wordt mijn hart dus steeds een beetje opgejaagd, dus de hartslag komt te vroeg, en vertraagt weer, etc.

Ik merk dat ik 's avonds na het eten, als de kinderen op bed liggen en ik met wat te drinken op de bank zit, vaak nergens meer last van heb. Juist de 'rustige' momenten overdag zitten vol hartoverslagen (vervroegde slagen).

En zoals ik al zei, soms ook weken niet. En soms dagen een beetje (paar keer per uur of maar een paar uur), soms dagen heel veel (tientallen keren per uur, vandaag bijv. om de hartslag een vervroegde slag). Als ik er niet op let, voel ik ze ook niet eens meer, het went.

Nu slapen, dat helpt ook: goed slapen!

groet, Mamvantwee

Puck

Puck

20-09-2010 om 22:44

En toch

... vind ik dat je je kop in het zand steekt Annemir. Niemand kan hier van een afstand bepalen of het bij jou ook een onschuldig iets is of dat er toch iets is dat nader onderzocht moet worden. Je gaat nu uit van Mamvantwee die niet verder onderzocht moeten worden, maar zowel Rhoos als ik zijn door de huisarts (ook met hetzelfde bleek dus) wel degelijk doorverwezen naar de cardioloog die het vervolgens ook nodig vonden om uit ze zoeken of het niets ernstigs was. Zoals gezegd ga ik ook te weinig naar de huisarts als zou moeten, maar dit vind ik echt iets dat je moet uitsluiten en ik vind eigenlijk dat je een beetje dom bezig bent door het op zijn beloop te laten nu ineens de klachten verergerd zijn.

Terpi

Terpi

20-09-2010 om 23:36

Geen idee over fysiek gevaar

maar ik heb het ook heel even gehad, echt maar een paar dagen. Dit was direct na mijn scheiding, toen ik voor het eerst echt alleen woonde en me alleen verantwoordelijk voelde voor alles (en dan nog een beetje meer ) Bij mij was het direct te linken aan stress en het ging ook heel snel weer over. Toch denk ik, zeker als je nu geen stress ervaart, dat het de moeite waard is om even van een arts te horen wat er aan de hand zou kunnen zijn.

Coco

Coco

21-09-2010 om 08:34

Annemir

"ik ben niet bang voor pijn of een arts, juist niet. maar ik hou niet van voor niks gaan"
En nu probeer je er via een internetforum achter te komen of je naar de HA moet gaan of niet.
Ik heb een goed idee voor ons nieuwe kabinet: we schaffen de huisarts gewoon af en vervangen die voor internetfora. Vervolgens luisteren we dan alleen naar de geruststellende postings (als we struisvogels zijn) of juist naar de verontrustende (als we hypochonders zijn). Op basis van het forum kunnen we dan bepalen of we helemaal niet naar een dokter hoeven, of dat we naar een bepaalde specialist moeten of dat we maar meteen de begrafenisondernemer bellen.

Digitalis

Digitalis

21-09-2010 om 09:15

Annemir, heu (vrij naar tinus)

Je moet naar de huisarts gaan. Ik heb het ook sinds een maand, en de huisarts heeft me uitgelegd dat je hartritmestoornissen hebt die onschuldig zijn, en die níet onschuldig zijn. Aangezien het gaat om de motor van je fabriek, vind ik het raar dat je 'het nog even aanziet'. Als je als directeur van een fabriek een raar geluid hoort in de motor ga je toch ook op onderzoek uit? Of, dichter bij huis, als de wasmachine bonkt ga je dan door met wassen draaien? Gelukkig hebben we op dit forum nog een Tinus, die ons 'heu' naar de huisarts stuurt.

Puck

Puck

21-09-2010 om 09:42

Difitalis (o.t.)

Je nick is wel heel toepasselijk in dit draadje en ik hoop oprecht dat Annemir het dringende advies van jou, Coco en mij niet in de wind slaat.

Naar de dokter

en ook denken aan/noemen wat je evt. slikt (of ánders eet met je dieet)..

Ik kreeg een episode van overslagen, een paar dagen achter elkaar (ging eerst ook niet naar de dokter, dacht dat het vast wel weer overging..(en dat deed het ook)) ben uiteindelijk wel helemaal onderzocht door de cardioloog (incl. 24 uur ECG en echo) Al met al was er niets meer terug te vinden, de klachten waren natuurlijk ook al verdwenen toen ik bij de cardio kwam

De cardio noemde als voorbeeld van een oorzaak bijv. het gebruik van AB tegen blaasontsteking (nitrofurantoine) dat dit extra systoles op kon wekken.

Kortom: gewoon gaan, is het onschuldig, dan weet je dat ook en hoef je er minder (of niet) wakker van te liggen

Vic

Vic

21-09-2010 om 16:27

Dieet

Het kan best met je dieet te maken hebben. Als er in die drankjes cafeïne zit, of als je te weinig vocht binnen krijgt, kun je ook hartkloppingen krijgen.

annemir

annemir

21-09-2010 om 18:30 Topicstarter

Bedankt

Hoi,
bedankt voor jullie reakties!
Ik heb het even aangezien maar het bleef vandaag. Ik ben vanmiddag naar de huisarts gegaan.
Die vond het onschuldig, absoluut niet iets om door te verwijzen.
wel vroeg hij een aantal dingen zoals idd dieet of ontstekingen die het op kunnen roepen.
Ik ben vrijdag gestopt met het dieet en eet nu weer meer, misschien dat het daardoor komt?

of...een te laag hb wat ik vaak heb, of hormonaal of schildklier bijv.
Hij heeft een formulier geschreven voor bloedonderzoek om te kijken of het aan een van die dingen ligt.

maar hij zegt wel dat het compleet onschuldig is, dat het vaker voorkomt en niets ernstigs.

Coco, het ging mij niet om de vraag of ik wel of niet naar ha moest. Ik wilde weten of het iets is wat vaker voorkomt en of het wat kan zijn zodat ik zelf kan bepalen of ik naar ha moet.

Puck

Puck

21-09-2010 om 20:05

Goed gedaan annemir

Toch verstandig dat je bent geweest en dat het onschuldig is. Maar kennelijk vond je huisarts het toch waard om bloedwaardes te laten bepalen. Je bent dus zeker niet voor niets gweest. Slaap lekker zorgeloos vanavond.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.