Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Tigerfeet

Tigerfeet

10-10-2012 om 09:03

Hartcoherentie

Heeft iemand dit weleens gedaan en hielp het, vooral op de langere termijn??

tigerfeet

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
koentje

koentje

10-10-2012 om 12:20

Wat

is dat en waar moet het voor helpen?

Sassie

Sassie

10-10-2012 om 14:45

Ff googelen….

Het hart speelt een cruciale rol in ons functioneren, onze gezondheid en het gevoel van welbevinden.
Ons hartritme varieert voortdurend, met andere woorden de tijds-intervallen tussen hartslagen wisselen constant.
Dit noemen we Hart Ritme Variabiliteit (HRV) die ons belangrijke informatie geeft over de toestand van het lichaam.
Analyse van de Hart Ritme Variabiliteit laat zien dat het hart gevoelig is voor emotionele veranderingen en de mate van samenhang in de HRV wordt Hartcoherentie genoemd. Hartcoherentie is een sterke indicator van emotioneel welzijn.

Sassie

Sassie

10-10-2012 om 14:47

Nog eentje

Hartcoherentie is een toestand waarin het hart functioneert in een gebalanceerde versnelling en vertraging van het hartritme. Gevolg helder denken en een gevoel van alertheid en harmonie. De verschillende lichaams-processen zijn op elkaar afgestemd.

Gedaan

Ben zo'n twee jaar geleden begonnen, met zo'n apparaatje (stress-raser heet het geloof ik, ben ik even kwijt) en een cursus. Dat zou ik je wel aanraden. Het is zeker in het begin best moeilijk om er in te komen, dan is het fijn als er een trainer is die met je mee kan kijken en je verder kan helpen. De cursus was 3 of 4 avonden. Verder ga je vooral zelf aan de slag. Met zo'n apparaatje zie je meteen of je goed zit met je ademhaling, later gaat dat vanzelf.

Mijn ervaringen: het is vooral heel prettig om op vaste momenten van de dag rust te nemen om in hartcohorentie te gaan. Daardoor kom ik tot rust waardoor ik makkelijker met stress-situaties om kan gaan. Meer in balans dus. Rustiger kan blijven als het thuis anders liep. Ik gil niet meer maar kan duidelijk een grens aangeven bij de kinderen. Blijf meer bij mezelf bij discussies met man en/of anderen.

Het laatste half jaar ga ik eerst in hartcohorentie voor ik ga mediteren. En verder als ik voel dat ik het nodig heb; vooral de momenten dat er te veel van mij gevraagd/verwacht (ook door mezelf), als ik een drukke werkdag heb gehad en voor ik dan de kinderen ga ophalen. Ik ga dus niet meer op vaste momenten in hartcohorentie maar meer als het nodig is.

Als je meer vragen hebt, hoor ik het wel. Ik vind het een fijne manier om in balans te komen, zowel lichamelijk als emotioneel.

Tirza G.

Tirza G.

10-10-2012 om 22:08

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.