Home » Forum » Hersteltijd na sterilisatie bij man

Hersteltijd na sterilisatie bij man

WINNEN! 

We geven 3x het boek Eerste Hulp Bij Kinderen weg: zo doe je mee!

8 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Anoniem
Hersteltijd na sterilisatie bij man

Even anoniem, dat vindt mijn man ook fijner...
Mijn man gaat binnenkort naar het ziekenhuis voor een sterilisatie. De folders en alle informatie op internet geven wisselende verhalen over de hersteltijd, variërend van 1 dag tot weken ellende.
Vier dagen na de sterilisatie staat al een groot feest gepland bij ons thuis. En een week later gaan we skiën. Heeft iemand ervaring met de hersteltijd? En is skiën wel te doen, anderhalve week na de ingreep?

Namens mijn man bedankt voor de reacties!

Jacoline29
Mijn man

Heeft maar 1 dag last gehad,met ongeveer een week was hij hersteld.Skieen heb ik geen ervaring mee.

Mammie
Moet lukken

Hier misschien 2 dagen last, daarna aan 1 kant geen last meer, aan andere kant door bloeduitstorting wat lanbger last. In principe moet skien kunnen na anderhalve week als je man geen last heeft van complicaties...
Ik vergeetn nooit dat ik na 2 weken thuiskwam en mijn man zei: hij doet het nog!! Volgens mij heeft iedere man daar ergens stiekem wat schrik voor, stel je toch voor, hij doet het niet meer... ;-)
Succes en fijne vakantie alvast!

Toontjehoger
Herstel gaat normaal snel

ikzelf ben gesteriliseerd. Het is een kleine ingreep. Ik vond het niet echt plezierig. Het zijn twee heel kleine sneetjes onderkant balzak; ze worden niet eens gehecht.
Ik heb toen dezelde avond al weer getennist, met een strakke zwembroek (dat wordt aangeraden om de zaak te immobiliseren)

zus van
Mijn broer & vader

Ik weet dat mijn broer het heeft laten doen, hij was weken uit de roulatie met ballen als meloenen. Daarentegen heeft mijn vader het laten doen (alweer járen geleden, de man is inmiddels bijna 79!) en die ging na t weekend gewoon weer aan t werk. Hij had geen kantoorbaan maar deed zwaar lichamelijk werk.

gruffalo
Hier

mijn man heeft het 3 weken geleden laten doen. Was binnen 15 minuten klaar. Het gebeurde op een vrijdag, en hij heeft het weekend heel rustig aan gedaan: vooral op de bank gelegen/gezeten, en strak ondergoed aan. Hij voelde zich prima, nergens last van gehad.

Als je zo'n groot feest hebt en een vakantie, dan zou ik het zekere voor het onzekere nemen: eerste 2 dagen heel rustig aan doen, geen afspraken maken die dagen, geen zware dingen tillen of sporten. Dan is de kans groot dat het feest en de vakantie gewoon door kunnen gaan.

je houdt altijd risico dat er een infectie komt of er iets fout gaat maar die kans is op deze manier minimaal.

Gruffalo

Puck
En hier

Ook hier weinig last. Eerste dag op advies van de uroloog heel rustig aangedaan meteen strakke zwembroek aan en een paar dagen nog wat rekening houden en niet te zwaar werk doen. Maar verder ook Puckman weinig last.

Anoniem
Bedankt!

Bedankt voor jullie reacties! Manlief is superzenuwachtig, nu al, dat is logisch. Maar zo te lezen hoeft de afspraak niet verzet te worden. We gaan maar niet uit van complicaties, he!

Onderwerp gesloten

Dit moet je weten over mondkapjes!

Belangrijke informatie over mondkapjes: Lees het hier.