Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

hulpeloos

hulpeloos

07-11-2008 om 11:49

Hoe dringen jullie tot arts door

Ongeveer een maand geleden ging ik naar de endocrinoloog. Ik had op dat moment veel klachten en ze schreef me een nieuw medicijn voor. Helaas was één van die klachten dat ik me niet kon concentreren en geloof me dat maakt het voeren van gesprekken ontzettend moeilijk. Tijdens het consult werd ze 4 keer gebeld. Tussendoor krabbelde ze een receptje neer, hield de deur open terwijl er alweer iemand aan de lijn hing en ik stond buiten. Niet met een goed gevoel, uiteraard. De volgende morgen bekeek ik het recept en zag dat ze niet alleen een nieuw medicijn had voorgeschreven maar ook een enorme dosisverandering van een ander medicijn. Ik heb die ochtend teruggebeld met het verzoek om een telefonisch consult want ik wilde zo'n grote dosisverandering niet en ik had veel vragen. Het gesprek van de vorige dag was niet bepaald een gesprek geweest immers. 's Avonds belde de assistente terug dat de dokter in het dossier had gezet dat ze mij niet kon dwingen. Geen telefonisch consult dus. Vervolgens kreeg ik per post een recept zodat ik met het oude medicijn op de oude dosis kon blijven. Helaas wel van het verkeerde merk....

Toen heb ik een brief geschreven dat ik toch wel graag even met haar wou praten omdat ik heel veel vragen had en niet wist hoe ik met dat nieuwe medicijn moest omgaan + dat ik natuurlijk graag een recept voor het goede merk wilde. Na een week of zo kwam er antwoord: een recept voor nu het goede merk maar een te lage hoeveelheid pillen + een kattebelletje dat ik maar gewoon op eigen tempo moest minderen met de oude medicijn en moet beginnen met het nieuwe. Het woord sorry kwam er niet in voor.

Er stond een telefonische afspraak voor afgelopen dinsdag. Ik had mij voorgenomen dan ook deze gang van zaken en mijn teleurstelling met haar te bespreken en uiteraard ook mijn vragen te stellen. Helaas werd er dinsdag niet gebeld. Toen ik dat woensdag navroeg zei de assistente: "Ja mevrouw u staat op geannuleerd." Vergissing van hun kant, kan gebeuren maar ik word er zo langzamerhand wanhopig van. Hoe krijg ik deze dokter te spreken? Graag tips.

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Antoinette

Antoinette

07-11-2008 om 12:15

Klacht deponeren

Hoi,
Jee wat balen en wat een horken kunnen artsen soms toch zijn. Ik weet niet om welk ziekenhuis het gaat, maar zou je niet op hun site kunnen kijken en kijken of je via internet een klacht kunt deponeren. Ik weet van iemand die dat deed en die klacht kwam gelijk bij de leiding van het ziekenhuis terecht en er werd actie op ondernomen.
Sterkte!

hulpeloos

hulpeloos

07-11-2008 om 12:57

Fijn

nee niet fijn om zo behandeld te worden. Normaal ben ik niet zo'n doetje maar nu weet ik het even niet meer. Wel fijn dat er al zo snel reacties zijn. Voel ik me al weer ietsje beter!

hulpeloos

hulpeloos

07-11-2008 om 13:05

Cameron

Goede tip van die dubbele afspraak. Ik ben alleen bang dat die dan pas in maart of zo gepland kan worden. En als ze dan ook de hele tijd zit te bellen

Ik vond het juist wel fijn om een telefonisch consult te krijgen. Want ze geeft meer aandacht aan de telefoon dan aan de levende mens die voor haar zit Overigens heb ik nu wel een telefonische afspraak voor over twee weken. Hoef ik me nog maar twee weken te voelen alsof ik 90 ben.

Misschien schrijf ik nog een brief. Die dringen in elk geval door. Als ze dan weer zo lullig reageert heb ik direct het materiaal voor een klacht.

In elk geval heeft deze dokter het veel te druk, denken jullie ook niet? En ze gaat er ook wel wat gemakkelijk mee om hoe beroerd haar patienten zich kunnen voelen en hoe lam dat je leven legt.

Zeker encocrinologisch gebonden

" onze " endocrinoloog is er ook zo een. Heb al eens met mn moeder na een bliksembezoek op de gang gestaan, toen hij terloops opmerking maakte:
Met uw hartproblemen ben ik toch extra voorzichtig"
Waarop m'n b*k opviel. Hartproblemen??? Wij weten van niks.

Bleek hij het hele gesprek met een verkeerd dossier voor zn neus te hebben gezeten...lekker dan...

Moraal van dit verhaal..hou je poot stijf, en eis je tijd!Hij wordt er heus voor betaald!

marie

marie

07-11-2008 om 13:40

Iemand meenemen!

Hallo
Wat ik niet helemaal begrijp is waarom je alleen naar de afspraak gegaan bent. Vooral omdat je je niet goed kunt concentreren.
Mijn advies is dus - neem iemand mee zodat die mee kan luisteren en je kan helpen om alles te onthouden en je kan steunen.
succes

Andere arts?

Is er ook een andere endocrinoloog in je ziekenhuis? Ik zou niet graag door een arts behandelt willen worden die daar blijkbaar geen tijd voor heeft. Ik zou dus gewoon vragen of je een andere arts kan krijgen, misschien via je huisarts?

Als dat niet kan is de tip van het lijstje inderdaad al gegeven en ik zou inderdaad ook iemand meenemen. (Zelfs mijn vrienden die arts zijn nemen iemand mee als ze zelf een arts afspraak hebben.)

Ik kan me trouwens echt niets voorstellen bij een consult waar de telefoon vier keer gaat. Dat mag, kan en hoort niet.

Mariel

Duidelijk zijn

Als ik het zo lees, dan ben je zelf ook niet zo duidelijk.

Natuurlijk is het behoorlijk vervelend als de arts zo vaak gestoord wordt door telefoontjes, dat zou niet moeten.

Wél zou je iemand mee moeten nemen, die op de hoogte is van wat je wilt bespreken en die evt. in kan springen als je de draad wat kwijt dreigt te raken.

Maak ook zelf een lijstje (ik mag met een paar van mijn specialisten mailen, dus ik mail vast mijn lijstje tevoren door, zodat we de mail als leidraad gebruiken én de arts alvast op de hoogte is) en check aan het eind van het gesprek of je alles hebt doorgenomen

Het is al moeilijk om, zonder concentratieproblemen, een consult te hebben bij de arts, dus lijstjes en ondersteuning van iemand anders lijkt mij onontbeerlijk.

Ga ook niet eerder weg dan dat jij het gevoel hebt dat alles duidelijk is. Geef je gevoel weer, word niet boos.

De arts zit er, in eerste plaats, voor jou.

Misschien wil je gewoon niet meer bij deze arts op consult, vraag dan naar een ander, of kijk in een ander ziekenhuis (?)

Vaak vind je op fora van patientenverenigingen wel ervaringsdeskundigen die een goede arts kunnen adviseren. Blijft het feit dat je zelf ook duidelijk moet zijn in wat je wilt en voelt, zonodig met iemand erbij.

Sterkte!

hulpeloos

hulpeloos

10-11-2008 om 11:10

Dank!

Hartelijk dank voor alle reacties. Soms kun je zo in een cirkel zitten met je eigen gedachten. Jullie reacties hebben me geweldig geholpen om wat meer rationaliteit en afstand te krijgen.

Iemand meenemen is helaas niet altijd doenlijk maar ik zal er op letten dat ik in het vervolg meer zelf de regie voer over het gesprek. Ik ga een brief schrijven met al mijn vragen er in. Als ze dan belt, kunnen we die brief aflopen. Vorige keer had ik ook een lijstje mee hoor maar daar ben ik gewoon niet aan toegekomen. Ze zat steeds te bellen en hield toen de deur open.

De site van hypo maar niet happy ken ik. Ik hoor helaas ook bij de doelgroep van die site.

Of ik een andere arts moet zoeken? Ik probeer het nog een keer. Ik vind het vreselijk hoe het gegaan is maar ze heeft niet gezegd "mevrouw uw waardes zijn ok dus stelt u zich niet zo aan". Andere artsen hebben dat weer wel gezegd. Voor de kenners: ze heeft me op haar eigen initiatief T3 voorgeschreven. Een arts die beide in zich verenigd dat zou nog eens fijn zijn!

Nou, in ieder geval erg bedankt voor de hulp!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.