Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Lys Lionne

Lys Lionne

27-05-2010 om 12:06

Hoesten door maagzuur?

Dochter heeft afgelopen 2 winters maanden aanéén gehoest. Een harde, droge hoest, zonder aanwijsbare oorzaak. Kinderarts schreef de 1e winter Flixotide voor, KNO arts gaf er Nasonex bij en het advies te gorgelen met een kamilleoplossing. De 2e winter heeft de h.a. de adviezen van de specialisten herhaald. Richting het voorjaar verdwenen de klachten ook dit jaar weer. Sinds een week komt de hoest -die echt oorverdovend is, in december was ze 2 weken niet meer 'welkom' op school!- weer terug. Dit keer niet afgewacht, maar direct de medicijnen uit de kast gehaald en overlegt bij de h.a. Over 3½ week kan ze terugkomen bij de KNO, want de h.a weet het nu ook niet meer. Nu tipte iemand mij dat maagzuur ook de oorzaak kan zijn van een onverklaarbare hoest. Ik heb dit uiteraard bij mijn h.a neergelegt, krijg daar morgen antwoord op, maar aangezien hier een berg aan ervaring en kennis rondloopt wilde ik jullie eens polsen. Iemand bekend met hoesten door oprispend maagzuur en de resultaten van maagzuurremmers?

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Kan

Ik heb er zelf wel eens last van als ik plat ga liggen en maagzuur krijg dat ik dan ga hoesten. Heb bijna nooit maagzuur dus slik er niets voor.

Kan wel, is vooral bij kinderen een bekend probleem. Hoe oud is je dochter trouwens?

Even aankaarten bij de KNO arts als je er langs gaat.

Mariel

Lys Lionne

Lys Lionne

27-05-2010 om 13:19

Mariel

Dochter is ruim 14....niet echt een jong kind dus eigenlijk.

Het heeft mijn voorkeur om al te starten met maagzuurremmers vóór we naar de KNO gaan. Mocht het niet helpen, dan kan de KNO arts meteen naar andere oorzaken zoeken, toch?

Naast dat dit gehoest voor dochter erg naar is, het op school zeer storend is (kreeg sms dat ze vanmorgen weer een toets op de gang heeft moeten maken) en het hele gezin slapeloze nachten bezorgd, zorgt het er ook voor dat ze wederom niet kan sporten(wedstrijdzwemmen, 4x per week trainen) en haar conditie dus achteruit holt. Daarnaast heeft ze helaas mijn genen en komt ze erg makkelijk in gewicht aan en gaat dat er zeer moeilijk weer af, ondanks dat ze in goede gezondheid dus meer dan genoeg sport.... We zijn dus gebrandt op een snelle oplossing!

Receptje vragen ha

Ik zou gewoon even met de huisarts overleggen en vragen of die een receptje af kan geven voor maagzuurremmers. Wel de afspraak bij KNO arts aanhouden want er kunnen ook andere redenen zijn. Is ze bijvoorbeeld getest op asthma en heeft ze ook echt regelmatig neusspray gebruikt ("post nasal drip" en asthma zijn de andere twee bekende oorzaken voor hoesten zonder duidelijke reden).

Mariel

angel3

angel3

27-05-2010 om 15:54

Zwemmen? allergie?

zou ze een allergie kunnen hebben?
zouden haar slijmvliezen geirriteerd kunnen zijn door het vele zwemmen? heeft ze last van hoesten IN het zwembad?
zomaar dingen die bij mij opkomen....

Lys Lionne

Lys Lionne

27-05-2010 om 19:49

Post nasal drip

Dát was inderdaad de term die de KNO arts toendertijd gebruikte, ik was 'm helemaal vergeten! Ze gebruikt de Nasonex nu al een week, maar vooralsnog zonder resultaat. Ze is ook absoluut niet snotterig, maar dat was ze toen bij het onderzoek -er is met een fiber in de neus en keel gekeken- ook niet en de arts had het wel over dat er veel 'snot' achterin de neus zat. In ieder geval maar wel doorzetten met de neusspray dus. Astma heeft ze niet volgens de kinderarts, waarom dan de flixotide toch voorgeschreven werd is de h.a ook onduidelijk, maar ook de h.a grijpt hierop terug nu de klachten weer terug komen. Morgen ga ik zeker de h.a om een receptje voor maagzuurremmers vragen. Ik heb mijn dochter gevraagd of ze wel eens een brandend gevoel had in de maag en/of slokdarm. Haar reactie: "ohhhh, ik dacht dat dat in mijn luchtpijp was. Dat nare gevoel is er vooral als ik in bed lig, maar soms ook als ik erg druk doe en moet lachen enzo"....

@Angel: Een allergie (voor chloor) is uiteraard ook bij ons door het hoofd geschoten. Maar het is dan wel vreemd dat de klachten na maanden ineens weer overgaan en nu na een paar maanden weer terug komen?!?

Lys Lionne

Lys Lionne

28-05-2010 om 19:15

Omezaprol

De h.a heeft vanmiddag gebeld en kon zich wel vinden in de maagzuur-theorie.... Ze heeft Omezaprol voorgeschreven en over 2 weken gaan we even verslag uitbrengen of het iets verbetering geeft. Ook de Nasonex blijven gebruiken, want post nasal drip kan het uiteraard ook zijn.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.