Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Vic

Vic

28-09-2011 om 14:22

Hoge bloeddruk, doorverwijzing?

Ik heb gisteren een 24-uursbloeddrukmeting gehad. Zojuist werd ik gebeld over het resultaat en ik heb morgen een afspraak om het met de huisarts te bespreken. Ondanks medicatie (alleen hydrochloorthiazide) is mijn bloeddruk gedurende de dag rond de 140/95, 's nachts 110/75. Voor het goede is dat net te hoog, vandaar dat we morgen gaan bespreken of de medicatie wordt aangepast. Tijdens de metingen zag ik dat mijn hartslag iedere keer rond de 105 was (ik mocht eigenlijk niet op het apparaatje kijken). Dat vind ik eigenlijk vervelender dan die hoge bloeddruk.
Ik vermoed dat de huisarts een nieuw pilletje op me wil uitproberen, maar zou ik niet beter een doorverwijzing naar internist/cardioloog of andere specialist vragen?

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Vic

Vic

28-09-2011 om 19:47

Niemand?

Het is natuurlijk een goede voor 'heu, wat vindt je huisarts ervan?', maar ik wil er zelf ook iets van vinden.

Tijgeroog

Tijgeroog

28-09-2011 om 20:14

Lijkt me normaal

De mensen in mijn omgeving met een hoge bloeddruk komen daarvoor ook alleen bij de huisarts, dus gebaseerd op mijn (beperkte) ervaring hiermee zou ik zeggen dat 't normaal is.

Fianna

Fianna

28-09-2011 om 20:19

Volgens mij

idd prima voor de ha, zowel je bloeddruk als je hartslag. Is beiden te hoog, maar een ha kan dat volgens mij prima behandelen. Hij heeft het in elk geval goed gemeten met een 24-uurs meting, dat is al iets.
Ik heb zelf een hartslag tussen 95 en 115 en daar doet de internist niks mee.

Vic

Vic

28-09-2011 om 20:30

Fianna

Weet je waardoor je hartslag zo hoog is? Ik vind het best wel griezelig.

Fianna

Fianna

28-09-2011 om 20:52

Nee

Ik heb wel een ECG gehad en daaruit kwam dat het afwijkend was vanwege die hoge hartslag. De internist is er nooit meer op teruggekomen. Vziw heb ik het altijd gehad en schijnt het niet ernstig te zijn.
Ik vind het dus niet griezelig.
Maar goed, als je er mee zit, moet je het wel even aan je ha vragen. Ik geloof dat hoge bloeddruk al een oorzaak is van hoge hartslag, dus als je hoge bloeddruk goed behandeld wordt zou dat al invloed kunnen hebben op je hartslag.

Biene M.

Biene M.

29-09-2011 om 06:59

Vragen

Snelle hartslag kan een gevolg zijn van hoge bloeddruk, maar kan ook andere oorzaken hebben, zoals een te snel werkende schildklier. Is er al bloedonderzoek gedaan?

Bellefleur

Bellefleur

29-09-2011 om 11:16

Vic,

Waarom vermoed je dat de huisarts een nieuw pilletje op je wil uitproberen? Heeft hij dat gezegd? Hydrochloorthiazide is eerste keus bij hoge bloeddruk. Hoeveel krijg je? Ik slik 12,5 mg. Over drie weken moet ik mijn bloeddruk weer laten meten. Hoe hoog is je hartslag 's nachts? Of overdag in rust?

Vic

Vic

29-09-2011 om 19:53

Medicijnen

Ik heb inderdaad nieuwe medicijnen erbij gekregen. De hydrochloorthiazide (25 mg) had ik al een paar jaar, maar die doet dus niet zoveel. Mijn bloeddruk was over het etmaal gemiddeld 140/90, dus precies het maximum, maar overdag piekte hij regelmatig naar 160/110. 's nachts was het keurig 115/73. De gemiddelde hartslag is 101, dat is dus ook niet goed. Gezien mijn (jeugdige haha) leeftijd is het niet goed dat ik tegen het maximum aan zit, vandaar de medicijnen. Over twee weken krijg ik ook nog een of ander hartfilmpje, en dan over een maand kijken hoe de bloeddruk is. Verder heb ik ook nog een opvoedkundig praatje gehad over sporten en roken. Het ene mag wel, het andere niet, en ik doe het precies omgekeerd

Vic

"Het ene mag wel, het andere niet, en ik doe het precies omgekeerd "

Ik stel me het gesprek voor in de spreekkamer

"Shit, dokter, is dat het! Ik wist dat er iets was met sporten en roken!"

Sterkte ermee. En kijk even naar het draadje hierboven van Anna: wandelen is heel goed. Bewezen bloeddrukverlagend ook (en je kan er ondertussen een peuk bij opsteken, maar laat je dokter dat maar niet horen). En een stuk makkelijker vol te houden dan dat irritante gedraaf

Groeten,

Temet (haat hardlopen)

Vic

Vic

30-09-2011 om 10:59

Ik ga het maar doen

Gisteren mijn zus gesproken (rookt en drinkt niet, sport wel, toch hoge bloeddruk) omdat ik benieuwd was of zij dezelfde pillen al eens had gekregen. Haar eerste reactie was dat ik echt moest stoppen met roken. Pffff en mijn vriend had ook al zoiets geopperd. Volgens mij hebben ze best wel een beetje gelijk, dus ik ga het maar gewoon doen. Ik heb nog 4 sigaretten, en daarna koop ik geen nieuwe meer. Stoppen met roken is toch gewoon een kwestie van niet meer roken? Ben benieuwd of ik er last van krijg.

Tirza G.

Tirza G.

30-09-2011 om 11:23

Vic

Echt, roken is heel slecht voor je. Echt echt echt waar. Ik wens je heel veel succes. Je kúnt het.

Tirza

Pluk53

Pluk53

30-09-2011 om 11:50

Stoppen

het bekende grapje: stoppen met roken is helemaal niet moeilijk. Elke roker doet dat elke dag Het is alleen vervelend dat de meesten de volgende dag weer beginnen.
Heel veel succes gewenst! "Gewoon" niet meer opsteken. Ga naar de arts voor ondersteuning eventueel; wordt vergoed, zie http://www.stivoro.nl/Voor_professionals/Nieuws___Informatie/Vergoedingen/index.aspx (wordt in 2012 teruggedraaid, dus maak er gebruik van!)

Vic

Vic

30-09-2011 om 12:25

Hartslag

Ik ben vanmorgen begonnen met mijn nieuwe pilletjes. Op zich heb ik nergens last van, maar mijn hartslag is wel een stuk lager. Nu 72, dat vind ik wel een beetje griezelig. Straks stopt hij er helemaal mee ;-(

Hartslag

Gisteravond toen ik net in bed lag heb ik mijn hartslag gemeten en die was 49! Gelukkig werd ik vanmorgen weer wakker.
Tip als je een iPhone 4 hebt: met de app heart rate kan je je hartslag meten. Klinkt absurd maar werkt echt. Met de camera meet hij het kleurverschil in je vinger telkens als er een puls vers bloed langs komt.
Maar die lage hartslag is wel een aandachtspunt. Ik heb er niet heel veel last van, maar wordt wel duizelig als ik vanuit gehurkt ineens ga staan ofzo.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app

Mamvantwee

Mamvantwee

01-10-2011 om 19:11

Had ik ook

Ik weet niet wat je slikt, (ik heb niet het hele draadje gelezen), maar toen ik een slikte tegen mijn hoge bloeddruk had ik 's avonds ook een hartslag van rond de 50. Het went wel hoor, ik was lekker rustig

Groet, Mamvantwee

Mamvantwee

Mamvantwee

01-10-2011 om 19:12

Bètablokker dus

Dat slikte ik, woord was weggevallen.

Groet, Mamvantwee

Vic

Vic

01-10-2011 om 20:24

Ik vind het heel bizar

Mijn hartslag is nu dus regelmatig rond de 60, terwijl hij zonder medicatie rond de 100 is, en in rust nooit onder de 80. Vanmiddag ben ik even een paar keer te trap opgelopen, dan stijgt hij naar 80. Dat is dus best wel heel erg vreemd en een beetje eng. Ik ga maandag even de huisarts bellen of het normaal is, want ik herken mijn lichaam niet meer. Normaal gesproken voel ik zo nu en dan wel eens mijn hart bonken en nu helemaal niet meer. Ik voel me ook wat sloom.

Mamvantwee

Mamvantwee

01-10-2011 om 20:42

Wat slik je dan?

Betablokkers toevallig? Die brachten mijn hele systeem op een lager standje. Idd, hartslag en bloeddruk, maar ik voelde me ook slomer, vlakker, minder met emotionele pieken en dalen. Ook het libido nam drastisch af.

Groet, Mamvantwee

Vic

Vic

01-10-2011 om 20:45

Ja klopt

Het heet Metoprolol en is een betablokker. We hebben daarvoor gekozen juist omdat mijn hartslag te hoog is en dat kan schade veroorzaken. Volgens informatie op internet moet je lichaam even wennen aan de lagere versnelling, en dan wordt de sloomheid minder.

Thursday Next

Thursday Next

01-10-2011 om 21:05

Metropolol

heb ik ook geslikt, niet tegen hoge bloeddruk/hartslag maar als probeersel tegen migraine. Ik moest na een week meteen stoppen omdat mijn hartslag veel te laag werd (45), terwijl ik toch maar een minimale dosering kreeg. Ik werd ook sloom en slaperig. Na het stoppen duurde het nog een week voor ik weer bijgetrokken was.

Mamvantwee

Mamvantwee

01-10-2011 om 21:11

Ja, die had ik ook

Ik heb anderhalf jaar lang metoprolol geslikt. Gelukkig ben ik er weer vanaf. Het hielp super en eigenlijk had ik weinig bijwerkingen, maar toch merkte ik verschil toen ik er mee stopte: ik voel me nu weer mijzelf. Het had toch meer invloed dan ik dacht en ook meer dan de huisarts had gezegd.

Groet, Mamvantwee

Sascha2

Sascha2

02-10-2011 om 07:59

Vraagje

Is er ook een alternatief voor Metoprolol? Ik heb ook slechte ervaringen met Metoprolol (ik heb het geslikt ivm migraine). Gisteren hsb ik een 24-uursmeting gehad en ook al heb ik het nog niet met de ha besproken, mijn bloeddruk is te hoog. Ik zou graag willen weten of er alternatieve medicatie is of dat Metoprolol de enige variant is.
En Vic, succes. Ik hoop dat alles bij jou snel gereguleerd zal worden.

Thursday Next

Thursday Next

02-10-2011 om 08:41

Alternatief

Erzijn verschillende soorten beta-blokkers, in 2 hoofdgroepen namelijk selectief en niet-selectief. Metoprolol is uit de selectievegroep, Propranolol is een bekende uit de niet-selectieve groep. Wat de verschillen zijn weet ik niet echt, maar het is dus wel net wat anders en mogelijk voor jou geschikter.
Zie http://nl.wikipedia.org/wiki/B%C3%A8tablokker

Primavera

Primavera

02-10-2011 om 11:27

Misschien is stoppen met roken genoeg?

Hallo Vic,
Ik vraag me af of stoppen met roken in combinatie met je oude medicatie misschien wel genoeg is. Het zijn namelijk de sigaretten die de bloeddruk verhogen en de hartslag opjagen. Zolang je nog rookte was je dus aan de ene kant bezig om met medicijnen die bloeddruk naar beneden te krijgen en aan de andere kant met sigaretten om hem en je hartslag weer omhoog te krijgen. Het ging ik jouw geval dus eigenlijk niet zozeer om het 'ondanks medicatie', maar 'dankzij het roken'.
Aangezien je 24-uurs meting met roken niet erg ver van de goede waarden afzat, vermoed ik dat ophouden met roken wel eens genoeg kan zijn zonder dat je met allerlei nieuwe medicijnen hoeft te experimenteren. En daarmee heb je gelijk een hele goede reden om het vol te houden.
Misschien is het een idee om terug te gaan naar de huisarts, vertellen dat je nu echt gestopt bent en kijken wat het effect daarvan is met alleen je oude medicatie?
Groeten Primavera

Tinus_p

Tinus_p

02-10-2011 om 16:18

Heu

Is je schildklier al gecontroleerd??

Vic

Vic

02-10-2011 om 17:44

Er is al van alles gecontroleerd, ook schildklierwerking, en alles is goed behalve mijn bloeddruk. Vanmiddag heb ik even gecontroleerd met de bloeddrukmeter van mijn zus. Waarde was 120/80, dus de medicijnen zijn wel heel hard aangeslagen. Volgens de bijsluiter werken ze pas na 6 weken optimaal, dus als ik al na drie dagen een goede waarde heb, vermoed ik dat de dosis te hoog is.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.