Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Hoodfpijn door slapen met verwarming?

Wij slapen altijd in frisse tot koude kamer (in de winter dan). Mijn dochter van 9 klaagt dat ze vaak met hoofdpijn wakker wordt, vooral als ze bij haar vader heeft geslapen. Ze slaapt daar naast de verwarming die 's nachts ook aanstaat. Raam is dicht. Kan het zijn dat ze daar hoofdpijn van krijgt, van dat slapen in een warme kamer met verwarming aan?

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Uiteraard!

open deur wel vind ik...maar absoluut iets waar je hoofdpijn van krijgt!

ja nou en of je daar hoofdpijn van kan krijgen.

En wat voor verwarming? In de Amsterdamse pers is weer eens flink aandacht besteed aan het risico van koolmonoxide, dus dat speelt nogal door mijn hoofd.

maar ook als alle apparatuur geheel in orde is en brandt met keurige blauwe vlammetjes kan je hoofdpijn krijgen van een te warme kamer. Tenminste, ik kan me dit van vroeger herinneren. Gek genoeg heb ik er nu nooit meer last van, hoewel onze slaapkamer bepaald niet koud te noemen is in onze zeer goed geïsoleerde nieuwbouwwoning.

Groeten,

Temet

Serra

Serra

15-12-2012 om 22:26 Topicstarter

Dank

Dank voor jullie snelle reacties! Ik zal eens bij ex checken hoe en wat.

Serra

Serra

15-12-2012 om 22:27 Topicstarter

Oh en temet, t is een radiator met centrale verwarming.

Oja!

Als man het raam heeft dichtgedaan, word ik al duf wakker, en als de kachel ook nog loeit.. heb ik zeker hoofdpijn! En ik ga raar dromen.

Elisa Gemani

Elisa Gemani

15-12-2012 om 23:25

Hoofdpijn

Zeker weten dat je daat hoofdpijn van kan krijgen; het is sowieso niet gezond. Zorg voor goede ventilatie; frisse lucht heb je nodig voor een gezonde slaap. Tijdens je slaap gebruik je in je eentje al zo'n 3500 liter lucht. In een afgesloten ruimte gaat de kwaliteit van die lucht al snel achteruit, en dus ook de kwaliteit van je slaap. In een niet geventileerde kamer ontstaat een benauwd klimaat door de kooldioxide die je gedurende de nacht uitademt
De verwarming dan ook nog aan heeft ook een negatieve invloed op de kwaliteit van de slaap en het kan je ademhalingswegen uitdrogen.
Kortom, raam open, verwarming uit!

Tineke

Tineke

16-12-2012 om 00:02

Hmz

Te koude lucht geeft hier ademhalingsproblemen (astma), maar ook fikse hoofdpijn. Vandaar hier gesloten ramen, maar open deuren. En de cv niet lager dan 16 graden.
Dus tja, al zegt iedereen dat je in de kou met open raam moet slapen, dat gaat hier echt niet goed.

Zeker

hier wel hoor, ik heb dan echt een duffe hoofdpijn( ook als ik bv diep onder de dekens heb gelegen dus t zal echt met zuurstof te maken hebben?)

Onze astma-klanten

..daar zit gewoon een smallere bandbreedte op. Dus ze moeten wel frisse lucht, maar niet te koud. Niet te warm ook en niet te vochtig. Maarr... ook niet te droog.
Een paar jaar geleden heb ik de astma-mensen hier nog ontzet door te vermelden dat wij soms (nieuwbouwhuis met erg goede afzuiging) wasrekken in de slaapkamers zetten omdat de te droge lucht weer de longen prikkelde.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.