Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

bertje1

bertje1

26-08-2011 om 10:10

Huid-schoonheidsspecialiste

hallo allen, nu ik de 40 ben gepasseerd (snif) zie ik toch mijn huid 'verouderen' nou ja, niet overdrijven, maar ik zie bijv. van die witte puntjes een paar en haartjes (pfff..). Ik ben dus nog noooit bij een schoonheidsspecialiste geweest of zo. Wie heeft er tips? waar moet ik heen, wat kunnen die doen, helpt het ook echt???

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Paar weken terug geweest

Wat was dat pijnlijk zeg, de tandarts was er niets bij. Ik was ook al in jaren niet geweest. Ik ben zelf een vrij nuchter type, dus behalve voor gerstekorrels verwijderen (de witte puntjes) zie ik het nut er niet zo van in. Ik liet dat vroeger altijd een keer per jaar in de herfst verwijderen en ik denk dat ik het weer zo ga doen.

Haartjes verwijder ik door elke week zelf te harsen. Hars kun je in ieder geval kopen bij drogisterij de Tuinen. Verder heb ik een goede creme tegen couperose die ik online koop en investeer ik in goede foundation. Volgens mij is het belangrijkste voor een mooie huid veel water drinken, genoeg bewegen, niet te veel zon en niet te veel stress.

jippa

jippa

26-08-2011 om 19:27

Nadeel?

Ik vind het heerlijk af en toe de schoonheidsspecialiste, maar als ik vaker naar iemand ga willen ze altijd de meest dure cremes aansmeren. Jarenlang heb ik dat ok braaf gedaan, maar ik heb daar geen zin meer in. Nu ga ik dus incidenteel ergens als ik op reis ben. Hoe doen jullie dat? Ik zat net te googlen op iemand bij mij in de buurt en daar stond gewoon bij dat als je de aangeraden spulletjes niet gebruikt dat het dan zinloos is???

Anna3

Anna3

26-08-2011 om 20:58

Jippa

Als je geen zin hebt om dure cremes te kopen, dan moet je 'gewoon' assertief zijn en dat niet doen! Niet alle schoonheidsspecialistes doen dat trouwens, is mijn ervaring.
En als iemand op het internet schrijft dat het geen nut heeft om naar een schoonheidsspecialist te gaan als je geen drure cremes koopt en gebruikt, dan heeft die persoon vast aandelen.

Rembrand

Rembrand

26-08-2011 om 23:37

Ga al jaren

Ik denk dat ik nu al zo'n vijftien jaar om de zes weken naar de schoonheidspecialiste ga.( en tussendoor om even mijn bovenlip te laten harsen.
Ik denk dat het ook erfelijkheid is, maar mijn huid ziet er voor een bijna 46 jarige echt nog goed uit ( terwijl ik toch een matige roker ben). Mijn moeder is bijna 70 en die heeft ook nog best een gladde huid. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je je huid zelf ook goed verzorgt. Ik gebruik al meer dan 30 jaar dag en nachtcrème en reinig mijn huid elke ochtend en elke avond.
M.

Ook

Ik ga 1x in de twee maanden. Ik vind het werkelijk waar een genot! Ik krijg naast de gezichtsbehandeling een heerlijke gelaat-en halsmassage en tevens een voetmassage. Ik lig dus intens te genieten in mijn stoel!! Of het nou wel of niet goed is: het is mijn moment en dat is volgens mij altijd goed
Mijn schoonheidsspecialiste probeert mij overigens niets aan te smeren, ook fijn!

Cremes

Mijn vader heeft op het lab van organon gewerkt (of hoe heten ze nu) bij de afdeling waar ze huidcrèmes ontwikkelen. Volgens hem kun je niet zoveel variaties aan een crème maken en is het dus onzin dat er zoveel verschillen zijn. Ik heb couperose en ik heb wel eens gehoord dat ik crèmes moet vermijden die fruitzuren gebruiken. Ik bestel via drogisterij een crème van Zarqa (met dode zee mineralen) en die bevalt prima.

Ik geloof dat schoonheidsspecialistes een standaardcreme kopen maar daar een label op kunnen laten plakken zodat het een exclusief merk lijkt dat alleen zij verkopen. Ik stoor me ook altijd aan die verkooppraatjes. Ik ga niet 50 euro aan iemand betalen om wat crème op mijn gezicht te laten smeren, dat ik zelf wel. Ik denk dat de toegevoegde waarde vooral het verwijderen van gerstekorrels is en eventueel harsen en epileren als je dat zelf niet wilt doen. En natuurlijk kunnen ze helpen als je specifieke huidproblemen hebt. Overigens smeerde de schoonheidsspecialiste bij mij hun standaardcrème op en niet iets voor couperose waardoor mijn huid heel trekkerig daarna aanvoelde. Ook heb ik wel eens meegemaakt dat ze bij mijn huid willen gaan stomen waardoor ik er nog dagen uitzie als een tomaat.

Ik denk ook dat een mooie huid erfelijk bepaald is. Indische mensen zien er bijv. vaak nog fantastisch uit op oudere leeftijd. Maar het maakt ook uit of je gestrest bent, rookt of veel in de zon zit.

Tirza G.

Tirza G.

27-08-2011 om 16:45

Neem er eentje

Die ANBOS-gediplomeerd is, dan heb je tenminste wat. En verder is het een kwestie van rondvragen, er moet wel een klik zijn met degene die je behandelt. Ik ga al bijna 20 jr naar dezelfde, dan bouw je echt wat op.
Roken en zon zijn funest voor je huid, daar is niet tegenaan te smeren.

Tirza

Rembrand

Rembrand

27-08-2011 om 16:47

Tirza

Vandaar dat ik nooit in de zon zit ( doe ik toch nog iets goed haha).
M.

bertje1

bertje1

28-08-2011 om 10:27

Ok. en wat kost het dan?

ik heb geen idee, maar huid reinigen en dan die gerstekorrels (weer wat geleerd)??

Tirza G.

Tirza G.

28-08-2011 om 13:00

Google

is your friend. Dat ligt er helemaal aan wat je wilt. Met of zonder massage, epileren, harsen enzovoort. Reken op anderhalf uur en iets van een euro of 45-50.

Tirza

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.