Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

pico

pico

13-05-2010 om 10:38

Hulp nodig bij zh onderzoek

korte situatie schets

Dochter, nu 8 jaar, sukkelt al sinds jaren met gezondheid.
Wat begon met maanden van verkoudheid , elk jaar vanaf sept tot mei, behandeld met ab. Slechte eetlust, weinig energie, buikpijn, verstopping.
Na 2 jaar geleden eindelijk uitgebreid onderzoek gehad, blijkt ze lactose allergie te hebben, met ook verhoogde waarde op andere voedingsstoffen die zo nog niet verder wilde onderzoeken omdat kind te panische reageerd op zh bezoek.
Heeft 2 biopties gehad, waaruit reflex kwam.
2 jaar lang medicatie tegen maagzuur en iets waarmee haar voeding sneller door de darmen zou gaan.

Sinds een aantal maanden wordt ze steeds geel, maar .. het trekt ook weer weg. Naar mijn idee hangt het samen met wat ze eet.
Ze heeft sinds 4 maanden ook last van benauwdheid, maar vooral na inspanning, sporten gaat maar voor max 30 min en dan is ze totaal op, ook normaal snel vermoeid.
Op de medicijnen ( antihystaminen) reageerd ze met buikpijnen en nog meer geel zien.
Op de meeste medicijnen ao AB reageerd ze met buikpijnen en een totaal gevoel van inbehagen, kan alleen op bank hangen.

Ik heb volgende week een afspraak in zh, maar ik weet nog van de vorige keer dat ik me best een beetje laat overrompelen door de arts. Kan de juiste vragen niet stellen of denk er te laat aan.

Huisarts maakt zich best zorgen en die wil een brief opstellen met zijn vragen en ik hoop dat dat werkt.

School begint te mopperen omdat dochter te veel dagen mist.

Verder is dochter ( bijna) altijd gezellig en in voor aktiviteiten, ik vind het zelf heel moeilijk om te zien dat ze bv met sport na 10 min gewisseld moet worden omdat het niet meer gaat. Zij zelf heeft er iets minder last van. Ze mag de coach helpen en dat is ook een belangrijke taak

Verder google ik me rot, maar kan eigenlijk niets vinden wat deze klachten veroorzaken.

Wie heeft een idee?

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Biene M.

Biene M.

13-05-2010 om 10:50

2nd opinion?

Ik weet niet bij welk ziekenhuis jullie nu lopen, maar misschien is het een idee om voor een second opinion naar een academisch ziekenhuis te gaan waar ze interne kindergeneeskunde als specialisme hebben.

Tinus_p

Tinus_p

13-05-2010 om 12:07

Bloedonderzoek

Wanneer is er voor het laatst bloedonderzoek gedaan en wat kwam daar uit? Met name vwb de werking van de lever -geelzien is een typisch gevolg van leverproblemen.

auw

auw

13-05-2010 om 12:13

School

Ons kind is vorig jaar langdurig thuis geweest in verband met soortgelijke klachten. Vanuit school was er weinig begrip. Wij hebben toen zelf het initiatief genomen. Elk dagdeel dat hij thuis bleef, haalde ik in de klas zijn weektaak op en zijn boeken en dan ging hij thuis doen wat ze in de klas deden. De juf vond dat wel lichtelijk irritant van mij, maar daar trok ik me niets van aan.
Dat werkte erg goed, hij heeft geen achterstand ten opzichte van de klas opgelopen. School stopte met mopperen, want 'wij deden ons best'.
Ik vond het overigens ontluisterend hoe weinig begrip en hulp we hierbij van school ondervonden. En het was verbazingwekkend hoe weinig kinderen doen op een schooldag. Thuis had hij het werk van een ochtend steeds in een half uurtje af. De rest van het dagdeel op school, wordt blijkbaar gevuld door geneuzel en gerommel.
En verder zou ik inderdaad vragen of je naar een kinderziekenhuis door gewezen kan worden. Want dit duurt wel heel lang zo, toch?
Sterkte

pico

pico

13-05-2010 om 18:17

Behandeling door prof

in het accademische zh in luik, specialist kindergeneeskunde. Dus opzich zou ik vertrouwen moeten hebben in deze afdeling.
Laatste bloedprikronde van een jaar geleden liet dus wel ( heb ik pas sinds vorige week gehoord bij de huisarts) een afwijkend beeld zien met de mededeling dat er na een maand weer gecontroleerd moest worden.
Maar ik had d einfo gekregen dat alles oke was. Het was dat de ha nu de info was gaan opvragen in zh. Ik dacht dat hij van alles op de hoogte was gebracht.

Van dit soort dingen baal ik dus echt, zit daar elke maand een medische verklaring op te halen voor haar afwezigheid van school.

De leerkracht van dochter leeft idd niet echt mee, ik krijg wel elke keer het werk mee, maar als er vragen over het werk zijn wordt het niet nog een keer uitgelegd.Helaas is ze al niet een hele sterke leerling.

ik vind vooral die onzekerheid erg moeilijk, je denkt alles goed te doen en dan blijk je niet over alle info te beschikken en een kind wat geel ziet ( o wat heeft je dochter een lekker kleurtje, zijn jullie op vakantie geweest) is niet erg geruststellend. heb vorig jaar vriendin verloren aan leverkanker.

Wanneer ben je voor het laatst bij een kinderarts geweest?

Hoi Pico,

Wanneer ben je nu zelf met je kind voor het laatst bij een kinderarts geweest? Zag ze toen geel?

Ik denk dat je terug naar de huisarts moet voor een doorverwijzing omdat je kind geel ziet. Uit je verhalen klinkt het alsof dat pas in de laatste maanden is begonnen en ik kom er niet uit of een arts dat ook gezien heeft. Misschien niet te lang doorpraten over de andere problemen waarvan ik denk te begrijpen dat je huisarts al op de hoogte is maar hamer door over het geel zien en dat je dat onderzocht wil hebben.

Verder wat algemeen advies. Hou een dagboek bij, schrijf elke dag even op wat er gegeten werd (ongeveer), wat er voor activiteiten waren en wat er voor ziekteproblemen waren. Lees dit even door voor je naar de arts gaat en neem het mee. Schrijf een lijst met problemen en vragen op die je wilt bespreken met de arts. Ga niet weg voor je die besproken hebt. Neem iemand mee die ook van die lijst weet en zorg dat ze jou niet weg laten gaan voordat je die vragen beantwoord hebt gekregen. Een belangrijke vraag tijdens een consult is altijd - hoe kan ik direct contact opnemen als er problemen zijn. Vraag om het telefoonnummer van de secretaresse of de verpleegster die verbonden is aan de kliniek.

Succes, Mariel

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.