Home » Forum » Hulp zoekenrusten of niet

Hulp zoeken,rusten of niet?

Ben jij al begonnen met seksuele opvoeding?

Of wil je weten hoe je dit kunt aanpakken? Deel jouw ervaringen hier!

5 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
ano
Hulp zoeken,rusten of niet?

Het voorbije jaar is zeer intens geweest,veel spanningen,druk,onzekerheid,verdriet enz...heel veel emoties die samen door me heen raasden en waar ik vaak geen blijf mee wist.Veel steun aan mijn partner heb ik niet,want hij gaat overal nogal lichtjes over,ziet het allemaal positief,terwijl ik dieper nadenk over de dingen,maar daardoor ook vaak negatieve gedachten krijg,die me triest,zenuwachtig en moeilijk maken naar anderen toe.
Ik ga niet in detail gaan over wat hiervan de oorzaak is,want het is niet de bedoeling dat eventueel andere betrokkenen dit lezen.
Het nieuwe jaar zag er veelbelovend uit,want 'het' probleem leek eindelijk opgelost te geraken,maar nu is er plots weer een ander aspect opgedoken en nu weet ik het effe weer niet meer.Voel me suf,moedeloos,nergens zin in,want de angst dat we nog een jaar van conflicten tegemoet gaan daar heb ik echt geen zin meer in.Het enige wat ik wil is nu eindelijk eens gewoon rustig leven,beetje genieten van de gewone dingen in't leven.
Maar ik blokkeer helemaal,voel me elke morgen zo rot,ik moet me vooruit slepen om wat gedaan te krijgen.Eerder was mijn job nog een welkome afleiding,maar zelfs dat interesseert me niet meer.
Wat moet ik nu doen,hulp zoeken?Tijdje thuis blijven van mijn werk zodat ik alles even rustig op een rijtje kan zetten?

Fiorucci
Ik denk...

Eerlijk gezegd denk ik dat jezelf het antwoord wel weet...:)
Veel sterkte!!!

Serra
Coach

Pas op de plaats en hulp zoeken. bv van een coach aan wie je je verhaal kan doen. Door vragen en spiegeling van iemand die buiten de situatie staat doorbreek je je vertrouwde gedachtecirkeltjes. Niet op zoek gaan naar advies maar naar iemand die je helpt JOUW oplossingen te vinden.

Heel veel sterkte!!

Ook
Beide!

Ik heb ooit ook zoiets gehad, toen het allemaal wat beter leek te gaan kreeg ik de terugslag. Ik ben toen een aantal weken thuis gebleven iom mijn werkgever en heb hulp gehad van een psychologe en daarna ging het wel weer.
Dus: zowel hulp zoeken als rust nemen.

Natalies
Depressie?

...klinkt een beetje zwaar, maar is niet zo bedoeld. Na hoge bloeddruk is depressie zover ik weet de meest voorkomende diagnose die in europa gesteld wordt. Heel "gewoon" dus.
De symptomen die je beschrijft (m.n. het voortslepen moeten en geen vreugde meer beleven aan dingen die je vroeger wel vreugde gaven) duiden er wel op. Een huisarts helpt je bij een diagnose en behandeling. Stoppen met werken hangt af van je energieniveau. Als je het kunt opbrengen te gaan werken geeft dit wel struktuur aan je dag en afleiding.
groet
Natalies

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.