Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Shifra

Shifra

20-07-2011 om 12:22

Hypotheroide en misschien bijwerkingen thyrax?

hoi medeouders,
enkele maanden geleden bleek dat ik een veel te traag werkende schilklier had. Ik tot die tijd maar voortdurend denken dat ik 'natuurlijk gewoon en begrijpelijk moe' was van de nare scheiding het afgelopen jaar, niks bleek minder waar.
Ik voelde me vanaf enkele dagen nadat ik met de thyrax was begonnen al meteen stukken beter.
Ik knapte daarna enorm op en ben daar nog steeds heel erg blij mee.
Maar nu heb ik sinds ik de thyrax gebruik, wel last van 2 hinderlijke dingen.Een ervan is fikse haaruitval, volgende de huisarts zou dat tijdelijk zijn en een gevolg van het feit dat de schildklier zo traag werkte.
Een andere is dat ik erg veel jeuk heb overal op mijn huis, mijn hoodhuid, benen, buik, voetzolen.
Hebben jullie hier ervaringen mee, gaat het over....??
groet, shifra

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Fransien

Fransien

21-07-2011 om 17:00

Bijsluiter

Staat jeuk als bijwerking op de bijsluiter? Zo niet, als de wiedeweerga terug naar de huisarts. Jeuk kan op een overgevoeligheidsreactie wijzen, maar ook op verminderde leverfunctie, dan moet er naar gekeken worden. Als jeuk wel als bijwerking vermeld staat, er zijn anti-jeuk middelen (niet al te mild helaas) en er zijn middelen waardoor de jeuk blijft bestaan, maar je hem niet meer voelt (lichte plaatselijke verdoving ahw), die laatste wordt ook nog wel eens toegepast bij kinderen met waterpokken, lidocaine-levomenthol, zalf, prima smeerbaar, werkt ook als een trein bij zwangerschapsjeuk.

Shifra

Shifra

23-07-2011 om 17:25

Inderdaad

.... de jeuk neemt af, en ik vermoed dat die te maken heeft met het feit dat ik sinds dinsdag geen blauwe tabletjes meer slik, maar witte. De dosering is nl. verhoogd, en de pillen daarmee van kleur veranderd.
De haaruitval wordt wat minder,lijkt. Ik hou het in de gaten.
Ik heb nog gegoogeld op leverfuncties e.d., ik zal vragen als er weer bloed weer geprikt of de lever ook meteen 'mee kan worden genomen'.
Dank je wel voor jullie reakties!!
groet,shifra

Shifra

Shifra

23-07-2011 om 17:27

Internist-huisarts?

oh ja, wat ik vergeten ben: dit soort klachten worden toch doorgaans via de huisarts behandeld, en niet via de internist? De internist is toch meer voor gespecialiseerde problemen?
shifra

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.