Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

mik

mik

16-05-2011 om 08:59

Iemand ervaring met "shockwave/eswt - therape"?

Ik heb al jarenlang schouderklachten en helaas weet niemand wat de oorzaak hiervan is. Ik heb al fysio en osteopathie gehad, acupunctuur, injecties tegen een slijmbeursontsteking, mri-scan. Helaas alles zonder reslutaat.
Nu las ik een stukje in de krant over shockwave therapie. Iemand hier ervaring mee?

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
mik

mik

16-05-2011 om 17:12

Single lady

Ik heb morgen een afspraak bij de fysio. Vandaag gebeld en kon morgen al terecht.
Ze gaat eerst een onderzoek doen of ik voor shockwave in aanmerking kom en zo ja, dan proberen ze een paar keer uit of het werkt. Ik ben benieuwd !
Bij jou hebben de injecties wel geholpen begrijp ik? Bij mij helaas niet. Kan me voorstellen dat je er niet op zit te wachten om ze weer te moeten.

m ik

m ik

17-05-2011 om 09:12

Single lady

Ik zal het hier posten hoe het was vanmiddag !

mik

mik

18-05-2011 om 09:02

Helaas

zijn mijn schouderklachten niet op te lossen met shockwave therapie. Het zijn niet mijn pezen, maar toch mijn spieren en gewrichten. Ze kan me wel fysio- en manuele therapie aanbieden, maar ik weet nog niet of ik dat wil. Ik heb het al tig keer gehad, zonder resultaat.
Heb nu weer extra pijn door haar geduw en getrek van gisteren

Monet

Monet

20-05-2011 om 19:04

Ervaring

Ikheb een jaar lang wekelijks een shockwave behandeling gehad op mijn linker schouder. In de pees zit een forse kalkafzetting waardoor ik veel pijn had. Daarnaast heb ik artrose in een van mijn duimen, waarbij ook kleine kalkkorrels zichtbaar waren die beweging nogal belemmerden, ik kon geen pen meer vasthouden. Met 2 behandelingen waren de kleine korreltje verdwenen uit het gewricht, en kan ik nu, ruim 2 jaar later, nog steeds gewoon een pen vasthouden.
In mijn schouder was het helaas niet zo simpel. Na een jaar zijn we gestopt met de behandeling, de kalk werd weliswaar brozer, maar uit elkaar vallen deed het helaas niet Onlangs bij de orthopeed geweest, een mri-scan gehad waarop inderdaad forse kalkafzetting te zien is, een injectie erin gekregen, meer kon hij niet doen helaas. De shockwave therapeut zei bij aanvang van de therapie dat het in mijn geval langer zou duren ivm de hoeveelheid kalk, maar met een half jaar moest het wel klaar zijn. Helaas dus, na een jaar zit het er nog altijd.

mik

mik

23-05-2011 om 09:30

Reactie

Er werd mij verteld dat shockwave heel lastig is in het schoudergebied, omdat er zoveel "omheen" zit. Bij mij zit de pijn dieper en kunnen ze er met shockwave moeilijk bij daardoor, waardoor de kans op effectiviteit heel klein is.
Toch maar weer op zoek naar een Goede manueel therapeut of osteophaat

Ineke P.

Ineke P.

23-05-2011 om 13:30

Bsr

ik heb goede verhalen gehoord over body stress release. Google er maar eens op. Succes met je schouder

joke

joke

23-05-2011 om 20:35

Ik zou niet nogeens hetzelfde traject ingaan

maar kijken of er iemand in de buurt is die werkt volgens de methode cyriax. Dit is een (reguliere) vorm van manuele therapie maar heel gespecialiseerd in schouderklachten.
Verder kan Cesartherapie zinvol zijn. Dit soort verkalkingen in de pees ontstaan door het aanstoten van de bovenarmkop tegen het schouderdak (bovenkant schouderblad) met de pees ertussen. Bij de Cesartherapeut kun je leren hoe je het schouderblad kun stabiliseren als je de bovenarm beweegt, waardoor er veel meer ruimte in het schoudergewricht zit en het aanstoten vermindert. Ook dan zou ik wel iemand zoeken die zeer gespecialiseerd is in schouderklachten.
Tenslotte kan een orthopeed ook altijd nog operatief de ruimte tussen de schouderkop en het schouderdak vergroten waardoor pijnklachten bijna altijd verdwijnen.
Mogelijkheden genoeg, de moed niet opgeven hoor.

mar

mar

24-05-2011 om 22:31

Shockwave

Er zijn inmiddels verschillende soorten shockwave apparaten op de markt. Laagenergetisch en hoogenergetisch. De goede zijn natuurlijk hoogenergetisch. Omdat je over ESWT spreekt denk ik dat je daar wel mee behandeld bent. Belangrijk daarbij is dat de 'straal" op de juiste locatie gericht wordt. De ervaring van de behandelaar speelt daar ook mee. Sommigen gebruiken echo om de plek te lokaliseren. Ofwel, omdat de shockwave bij jou niet het gewenste resultaat opleverde kan aan meerdere factoren liggen.

Dat de pijn diep in je schouder zit, zegt nog niet alles op de plaats van je probleem. Schouders zijn wat dat betreft gecompliceerd. Er zitten inderdaad veel pezen e.d. rond de schouderkop, maar een goede fysio kan die wel onderscheiden.

Cyriax is niet gespecialiseerd in schouderklachten, maar kan uiteraard wel gebruikt worden.
De optie orthopeed zou ik niet doen. De ruimte onder het schouderdak wordt wel vergroot, maar het is de vraag of het de oorzaak van het probleem is. Zo niet, dan zal bij meer ruimte de problemen uiteindelijk toch weer terugkomen.
Ik weet niet of stabilisatie van het schouderblad bij jou het probleem is. Dat kan, maar hoeft niet. Het is een samenspel tussen schouderblad en schouderkop (en ook nog sleutelbeen, etc). Grote kans dat ook de aansturing van de schouderkop niet optimaal is (en daardoor vastloopt tegen het schouderdak).

Ik zou uitzoeken of er bij jou in de buurt een schoudernetwerk is. Ik weet dat er een in Twente is, in noord Brabant en een in regio Leiden/ Gouda, maar hoogstwaarschijnlijk zijn er nog meer. Hierin zitten fysio's en orthopeden gespecialiseerd in schouders. Kijk ook eens op www.handencentrum.nl. Niet alleen voor handklachten maar voor de hele arm + nek.

Overigens ook een osteopaat kan goede resultaten behalen. Maar ook hier zijn verschillen. Het is het proberen waard om eens een andere osteopaat te zoeken.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.