Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Ijzergehalte testen

Wie weet of er een apparaatje bestaat om zelf je ijzergehalte te testen? Mijn jongste dochter heeft bloedarmoede gehad en ik twijfel nu hoe het met haar ijzergehalte staat. Als ik het wil laten testen moet ik eerst langs de huisarts en dan naar het ziekenhuis waar je meestal een uur (!) op je beurt moet wachten. Een alternatief zou dus handig zijn.....

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Tinus_p

Tinus_p

19-09-2011 om 12:42

Hmm

Zulke apparaatjes bestaan, maar ik weet niet of ze voor thuisgebruik zijn (ik heb al >10 jaar geleden de verloskundige ermee zien rondlopen). Ik vraag me af, of een bezoekje aan huisarts en prikpoli niet sneller is dan op zoek gaan naar zo'n apparaat.

Puck

Puck

19-09-2011 om 15:06

Bedoel je hb

Bedoel je alleen Hb testen of ook andere bloedwaarden die met ijzeropname te maken hebben. In het eerste geval kun je toch gewoon bij de huisartsassistente terecht? Voor andere ijzerwaardes zal je vast gespecialiseerde apparatuur nodig hebben en heb je meer bloed nodig dan alleen een druppel uit de vinger zoals bij Hb.

Picasso

Picasso

19-09-2011 om 20:05 Topicstarter

Ik denk

...dat Hb checken genoeg is om te weten hoe het ongeveer met de bloedarmoede is. Ik heb eigenlijk geen idee of dat bij de assistente kan. De gang naar het ziekenhuis kost echt veel tijd dus sla ik liever over als het niet echt nodig is. Ga morgen huisarts maar even bellen.

Tink

Tink

20-09-2011 om 00:47

Maar

... er zijn toch wel minder drukke tijden bij het lab? Ik zou even bellen. Hier is het bovendien zo dat kinderen altijd voor gaan (hangt een bordje), behalve bij spoedgevallen natuurlijk.

Picasso

Picasso

20-09-2011 om 07:04 Topicstarter

Tink

Bij ons gaan kinderen helaas niet voor, baby's zelfs niet (ben er al redelijk vaak geweest). En welk tijdstip je ook komt, het is er druk. Er zitten namelijk maar 2 mensen bloed af te nemen en ik woon in een redelijk grote stad.

Puck

Puck

20-09-2011 om 08:22

Ook voor alleen hb

Ik zou er echt van staan te kijken als je je Hb echt bij het lab moet laten testen. Ze hebben 1 hele druppel bloed nodig en het is een minuutje werk. Dat kan toch gewoon in iedere praktijk, net als even glucose meten?

100%mama

100%mama

20-09-2011 om 13:50

Niet iedere

praktijk heeft de "mogelijkheid" hierop te prikken hoor....onze huisarts zit in een behoorlijke praktijk, samen met 4 andere huisartsen en geen mogelijkheid om daar je Hb te laten prikken. Ik moest van de week echt eerst het formulier ophalen, vervolgens wachten tot de prikpost hier was en nu heb ik hoogswaarschijnlijk morgen de uislag (hangt van de drukte af in het lab en de huisarts met verwerken.....).

100%mama

100%mama

21-09-2011 om 08:43

Dunja99

Ja, ik heb een zeer aparte huisarts, pffff. Anyway, uiteraard kon ik in het ZH bloed laten prikken. Echter ben ik licht in mijn hoofd en durfde ik niet in de auto te stappen met een baby van 11 weken....uitgerekend zitten dan mijn ouders (die hier en paar straten vanaf wonen) op de camping en verder geen oppassers in het potje meer. Op zo'n aantal inwoners is het "hier" maar slecht geregeld toch!

Maar het ging erom dat je dus niet bij elke huisarts je Hb kunt laten prikken....(er was alleen om Hb gevraagd)

100%mama

100%mama

21-09-2011 om 12:41

Dunja99 (ot)

Goh, het grappige hier wel is dat een sterilisatie van de man "even" op de behandelkamer wordt uitgevoerd, maar een eenvoudige Hb prik lukt niet......laat ik dat eerste nou niet door een ha zou laten doen (al ik een man was)....

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.