Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

mosie

mosie

16-09-2010 om 19:26

Ik kan werkelijk tegen geen enkele anticonceptie

gek wordt ik ervan.
Ik heb al zoveel pillen geprobeerd, lichte, 3- fasen etc..., het laatste wat ik heb geprobeerd was de nuva-ring. Maar gelijk reageert mijn lichaam erop. Ik werd kotsmisselijk, hondsmoe, super chagerijnig, lusteloos en er komt echt niets uit mijn handen, vreselijk gewoon.
Ik heb altijd zeer veel bloedverlies en veel krampen en daarom wilde ik weer aan de anti-conceptie, maar echt, ik kan er niet meer tegen blijkbaar. Toch heb ik vanaf mijn 15e altijd de pil geslikt tot mijn 33ste, toen beviel ik van mijn zoon en sinsdien ben ik aan het sukkelen ( we zijn nu 11 jaar verder)
Zijn er nog meer dames die zeer gevoelig zijn voor hormonen? En die toch een oplossing hebben gevonden?
Ben erg benieuwd!
Mosie

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Puck

Puck

16-09-2010 om 20:30

Sterilisatie

Er zijn ook hormoonvrije anticonceptiemiddelen. De meest betrouwbare maar wel meest rigoreuze is natuurlijk sterilisatie. En verder kun je nog meer dingen proberen maar die helpen allemaal niet tegen het overmatig bloedverlies. Maar als het echt veel is dan zijn er ook andere mogelijkheden, google eens op novasure.

Dendy Pearson

Dendy Pearson

16-09-2010 om 21:03

Prikpil

Heb je de prikpil al geprobeert? Voor mij de redding.

Dendy

Essure sterilisatie?

Dat is zonder ingreep van buiten, binnendoor.

Elisa Gemani

Elisa Gemani

16-09-2010 om 22:41

Gynaecoloog

Heb je je hormoonwaardes al eens laten prikken? En dan bedoel ik ook echt al je hormoonwaardes. Daar moet iets mee aan de hand zijn gezien je reactie op anti-conceptiepillen en je zware menstruaties. Dat zou ik eerst laten doen. En wellicht ook een grondig onderzoek door een gynaecoloog om te kijken of er nog andere oorzaken zijn (cystes, PCOS etc.) Vandaaruit kan beter bekeken worden welke vorm van anti-conceptie voor jou het meest geschikt is. Kortom, wat jij nodig hebt om je hormoonbalans weer terug te krijgen.
Heb je ook al eens de Mirena geprobeerd? Die bevat dan wel wat hormonen maar slechts een fractie van wat er in de allerlichtste anti-conceptiepil zit. Ook ik kon slecht tegen de pil maar had nergens last van met de Mirena. Plus dat ik van die afschuwelijke menstruaties en PMS af was. Verder weet ik niet of je ook de Diane-35 of Yasmin al hebt geprobeerd?
Het belangrijkste eigenlijk: wil je nog kinderen of niet. Zo niet, dan zou je kunnen kiezen voor een van de moderne sterilisatietechnieken al dan niet in combinatie met (alternatieve) hormoontherapie om je menstruaties te reguleren. Ik zou als ik jou was je door de huisarts laten verwijzen naar het lab en dan meteen ook door naar een goede gynaecoloog. Zo aanmodderen heeft geen zin.

mosie

mosie

17-09-2010 om 06:54

Hoe kijken ze je hormoonwaarden na?

Heb geen kinderwens meer,ben inmiddels 44, maar ik wil gewoon van die heftige menstruatie af.
Ik heb gister de nuva ring verwijderd en ben nog de hele nacht kotsmisselijk geweest.
Sterilisatie is voor mij geen optie omdat dat de menstruatie niet minder heftig maakt, maar misschien moet ik inderdaad mijn hormoonwaarden eens laten nakijken. Hoe doen ze dat eigenlijk?
De Diana-pil, Yasmine, Cerazette Microgynon, echt zo'n beetje alle pillen heb ik geprobeerd. De nuva ring was voor mij het proberen waard omdat ik, als ik daar tegen zou kunnen, wellicht ook tegen de mirena zou kunnen. Maar dat durf ik nu niet meer aan.
Mosie

Geen nuva wel spiraal

Hier hwtzelfde probleem. Ook alles al geprobeerd. De hormonen in het spiraaltje zijn volgens de gyn anders en nog veel minder. Bij nuvaring had ik continu hoofdpijn. Moe. En geen fut voor het huishouden. En over de pil. Tja daar was ik nog zieker van. Heb nu sinds 3 maanden spiraaltje en dat gaat redelijk goed. Heb alleen wat last van vermoeidheid. Heb de eerste dagen wat hoofdpijn gehad. Maar dat was niets vergeleken bij de pil en nuvaring. Zou idd es naar de gyn gaan en daar eens laten onderzoeken. Bij mij zijn mijn hormoonwaardes afwijkend. Zonder dat ze reden konden vinden. Vandaar waarschijnlijk de reactie op de pil enz.
Sterkte!

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Puck

Puck

17-09-2010 om 08:39

Mosie

Eigenlijk is je vraag anders: hoe kom ik van die overvloedige menstruaties af. Google eens op essure en novasure, dan ben je zowel beschermd tegen zwangerschap en het overmatig bloedverlies wordt ook aangepakt.

cornilla

cornilla

17-09-2010 om 09:01

Hier hetzelfde

probleem.Dacht het eindelijk gevonden te hebben met cerazette had al drie maanden geen menstruatie meer gehad maar wat gebeurt er ik heb heel veel last van haaruitval. Schijnt een bijwerking te zijn. maar ja wil straks niet eindigen met allemaal kale plekken op mijn hoofd dus ga hier maar mee stoppen. Weet eigenlijk ook niet meer wat nu te gebruiken.

Elisa Gemani

Elisa Gemani

17-09-2010 om 11:37

Hormoonwaardes

Hormoonwaardes zijn heel simpel door je huisarts aan te vragen mbv het labformulier. Dan ga je naar het lab, laat je je bloed prikken en een paar dagen later heb je de uitslag. De hormonen die je moet laten prikken zijn LH, FSH, prolactine, oestradiol, testosteron en progesteron. Laat dan ook meteen wat andere standaarddingen prikken zoals ijzer, vitamines (alle B en D) en schildklier.
Afhankelijk van de uitslag kan je samen met een goede gynaecoloog bekijken welke opties je hebt zoals hormoontherapie, essure/novasure etc. Zelfs een partiele hysterectomie (baarmoederverwijdering waarbij de eierstokken blijven zitten) is een optie. Dit heb ik een aantal jaren geleden gehad vanwege een vleesboom en ik moet zeggen dat ik er heeeel blij mee ben Van alle ellende af en alleen maar voordelen. Het werkt alleen niet tegen een hormonale disbalans (wat ik ook heb) en aangezien ik niet meer de pil wilde slikken, zelfs niet de Diane, ben ik nu alternatieve hormoontherapie aan het proberen. Soweiso handig ivm de overgang die ongetwijfeld straks aan de deur gaat kloppen
Als ik jou was zou ik eerst maar naar het lab gaan en dan naar de gyn. Succes!

mosie

mosie

17-09-2010 om 11:44

Elisa en puck

Kun je me iets meer vertellen over a;ternatieve hormoontherapie?

Puck, ik heb net gegoogled op novasure, het klinkt goed, maar ook daar ben ik benieuwd of er ook negatieve reacties over zijn. Toch ga ik eerst mijn hormoonwaardes even laten bepalen en dan bespreken wat we verder kunnen doen.
Heel erg bedankt voor jullie reacties.
Gr.
Mosie
Mosie

mosie

mosie

17-09-2010 om 11:55

Puck

Ben nog even verder gaan googlen op ervaringen met Novasure, en daar schrik ik toch wel erg van. Het klinkt allemaal erg mooi, maar als je die verhalen leest van vrouwen waarbij het mis is gegaan, pffff.....ik weet het niet zo goed hoor.
Heb jij het zelf ook ondergaan?
Ik wil je wel bedanken voor de tip, want ik wist van het bestaan niets af, maar of ik het ga doen??
Mosie

MariaV

MariaV

17-09-2010 om 12:17

Ik ook

Ik reageer ook heel slecht op de meestel pillen. Ik heb jarenlang de Diane-pil geslikt, goed goed (!), daarna kreeg ik na lang zoeken via de gynaecoloog een lichtere pil met een omgekeerde hormoonverhouding, Binordiol als ik het me goed herinner. Dat ging eindelijk weer goed. Nu heb ik alweer jarenalng een koperspiraaltje, hormoonvrij dus, en dat bevalt me nog veel beter. Maar ja, ik heb dan ook van nature een vrij lichte menstruatie en verder geen last/kramp.

Maria

Puck

Puck

17-09-2010 om 12:28

Mosie

Ik heb het zelf niet gedaan. Een jaar of 2 geleden heb ik het wel overwogen maar ineens is mijn hele patroon omgeslagen. Misschien al beginnetje overgang maar volgens de huisarts is dat onwaarschijnlijk. Ik heb meer het vermoeden dat het een bijwerking is van de antidepressiva is die ik slik, maar volgens de psychiater was het waarschijnlijker dat je juist een zwaardere menstruatie zou krijgen. Anyway, voor mij is het niet meer aan de orde, maar ik zou het geloof ik wel doen.
Ik heb het idee dat de meeste slechte verhalen altijd heel breed uitgemeten worden en dat je weinig van de succesverhalen hoort (in de reclamewereld wordt wel gezegd dat je 10 positieve verhalen nodig hebt om 1 negatief verhaal te kunnen vervangen).
Welke ingreep/behandeling je ook kiest, het is altijd goed om je uitgebreid voor te laten lichten over de gevolgen, de voor- en nadelen en de risico's.

dc

dc

17-09-2010 om 17:53

Suicidaal

Ik word suicidaal van de pil. Binnen 2 dagen. Meerdere types en exemplaren uitgeprobeerd, en sindsdien doe ik het met condooms.

Gerrie

Gerrie

17-09-2010 om 20:50

Yaz 24+4 nieuwste pil!

Er is een nieuwe pil de Yaz 24+4 !! in 2008 in nederland op de markt gekomen,in de VS gebruikt 80% van de vrouwen hem al mijn dochter slikt hem nu 1 1/2 maand en de PMS was meteen al stukken minder en het vele bloedverlies is gelukkig ook over , ze hebben een hele eigen site kijk er maar op.
Misschien is het voor jou ook een uitkomst!
Groetjes Gerrie

Kiki

Kiki

17-09-2010 om 22:33

Knal-len-de koppijn

Niet gezond gewoon, als ik aan de pil ben.
Ik heb er een aantal geprobeerd, maar ik blijf die hoofdpijn houden.

Ik heb het gewoon opgegeven.

Elisa Gemani

Elisa Gemani

18-09-2010 om 08:26

Hormoontherapie

Alternatieve hormoontherapie zijn dingen als progesteroncreme gebruiken of fyto-oestrogenen of Vitex etc. Maar dan moet je toch eerst weten hoe het met je hormonale balans zit. Ik heb zelf in verhouding te veel testosteron tov oestrogeen (alhoewel de waardes op zich niet torenhoog zijn) dus ik moet die balans weer terug zien te krijgen.
Ik gebruik sinds kort Vitex (supplement), drink Spearmint thee en het werkt: minder last van overmatige haargroei op ongewenste plekken ("mannelijke" haargroei), minder snel vet haar en haaruitval en vooral minder last van mijn hormonale acne. Daarnaast vermijd ik soja-producten en andere producten die de oestrogeenwaarden kunnen verhogen. Mijn huisarts wilde de Diane-pil voorschrijven maar ik heb het gehad met (hormoon)pillen slikken dus ik heb gekozen voor deze "alternatieve" therapie. Het is nog iets wat een beetje in de "alternatieve" hoek zit maar de resultaten zijn in het algemeen wel goed als ik afga op de ervaringen van lotgenoten en mijzelf.

mosie

mosie

18-09-2010 om 16:06

Elisa

Als ik jouw verhaal zo lees, dan kan het niet anders dan dat ik ook teveel testosteron heb tov oestrogeen. Ook ik heb las van hormonale acne, snel vet haar en overmatige haargroei op bovenlip en benen etc..., na je verhaal te hebben gelezen, ben ik meteen naar De Tuinen gegaan. Maar beide producten hadden ze niet.
Waar heb jij dat gehaald?
Ik weet dat ik eerst mijn hormoonwaardes moeten laten bepalen, maar ja, wilde meteen hiermee beginnen.
Vitex, is dat een merk naam? Want ook dat kenden ze niet.
Alvast weer bedankt!
Mosie

Elisa Gemani

Elisa Gemani

18-09-2010 om 19:43

Mosie

Mosie, dat klinkt idd alsof je tov je "vrouwelijke" hormonen een te hoog testosteron- en/of progesterongehalte hebt. Maar ik raad je echt aan om eerst naar je huisarts te gaan om je waarden te laten prikken. Nooit zelf zomaar iets gaan slikken want ook al zijn dit "natuurlijke" middelen, ook die kunnen schadelijk zijn danwel negatieve wisselwerkingen hebben bij het gebruik van andere medicijnen.
Ik heb zelf nadat ik de uitslag had gekregen van mijn huisarts en hij de Diane-pil wilde voorschrijven een consult geregeld bij een natuurgeneeskundig arts. Die stelde Vitex (Monnikspeper) voor alsook het vermijden van die producten die oestrogeen-productie zouden kunnen bevorderen.
Ik kan je wel een link geven van een webshop waar je Vitex kan kopen maar ga alsjeblieft niet zomaar zelf iets slikken wat van invloed is op je hormoonhuishouding; natuurlijk of niet.
http://www.derodepilaren.nl/webshop/index.html
http://www.vitotaal.nl/117
Hier meer info over Vitex http://www.heelnatuurlijk.nl/agnuscastus.htm
http://www.holistic.com/holistic/learning.nsf/title/Vitex:+The+Hormone+Balancing+Herb
http://www.diet-and-health.net/Naturopathy/AgnusCastus.html
En hier meer info over fyto-oestrogenen (isoflavonen). Die zitten dus zowel in bepaald voedsel (soja!) maar ook in supplementen zoals Ymea; meestal gebruikt bij de overgang. Ook hier geldt: nooit op eigen houtje gaan gebruiken.
http://www.fitforme.nl/gezondheid/overgang/phyto-oestrogeen
Succes!

mosie

mosie

19-09-2010 om 09:19

Elisa

Ik ga echt eerst langs de HA om mijn hormoonwaardes te laten onderzoeken, en afhankelijk van wat zij zegt na de uitslag, ga ik misschien ook een goede natuurarts zoeken als dat nodig is.
Bedankt voor je advies en tips!!
Als ik meer weet, dat laat ik het hier weten.
Nogmaals bedankt iedereen.
Gr.
Mosie

Elisa,geen soja?

Als je teveel testosteron tov oestrogeen hebt, waarom vermijd je dan juist sojaprodukten? Die fyto-oestrogenen zouden de verhouding dan toch weer normaal kunnen krijgen? Of is dat te simpel gedacht?

Elisa Gemani

Elisa Gemani

19-09-2010 om 15:19

Karin

Het is een heel complex endocrinologisch proces; hoe het werkt weet ik ook niet. Als je nl. te veel oestrogenen binnenkrijgt, kan het overschot aan oestrogenen juist weer omgezet worden in testosteron dan wel je lichaam aanzetten tot het produceren van nog meer oestrogenen. Het heeft allemaal ook te maken met je schildklier, bijnieren (cortisol), insuline etc. etc.
Daarom moet je echt niet zelf zomaar iets slikken of bepaalde voedingsmiddelen extra gaan nemen danwel vermijden en dit aan het advies van een specialist overlaten; hetzij uit de reguliere hoek of "alternatieve" hoek.
Eerst je hormoonwaarden, vit. B etc. laten bepalen en dan dus naar een gespecialiseerd arts. Soms zal dat een gyn zijn, soms een internist of een natuurgeneeskundig arts. Het hangt er maar net van af wat de klachten veroorzaakt en hoe die behandeld kunnen worden. Alsook hoe jij die wil aanpakken natuurlijk; met hormoonhoudende pillen of met "natuurlijke" hormoontherapie. Ik sta zelf nogal kritisch tov de meeste "alternatieve" therapieen en geneeswijzen maar alternatieve hormoontherapie wordt ook in de reguliere geneeskunde steeds vaker gebruikt met succes dus vandaar dat ik daarvoor heb gekozen.
Hier nog een interessant artikel over "alternatieve" behandeling van PCOS (wat ik dus uiteindelijk ook bleek te hebben en die zware menstruaties vroeger veroorzaakte) http://deeyeopener.web-log.nl/eye_opener/2007/05/pcos.html

Niks

Ik gebruik al sinds ruim 15 jaar niets en dat bevalt prima, 2 kinderen in die periode gekregen, lang borstvoeding, dus bij allebei pas na bijna 2 jaar een cyclus. Ik hou het zo, heb toch al sinds een jaar of 6 dingen die je als overgangstekenen kunt interpreteren.

Maar als lang borstvoeden je niets meer lijkt, ik denk toch dat inderdaad je eerste stap een arts moet zijn. Je hebt geen probleem met anticonceptie maar met je cyclus.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.