Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Berber.

Berber.

09-06-2010 om 13:34

Ik schop mijn partner

Ik heb een beetje een raar terugkerend probleem. Volgens mijn vriend schop ik hem, 's nachts, als ik slaap. Hij zegt dat ik tijdens sommige nachten lig te trappen als een dolle en dat hij er niet van kan slapen. Zelf heb ik nergens last van, hij heeft me wel eens wakker gemaakt maar dan weet ik van niks.

Nu vind hij dat ik naar de dokter zou moeten. Ik vind dat een beetje gek. Wat moet ik dan zeggen? Dokter ik schop mijn partner maar ik weet van niks, heeft u daar misschien een pilletje voor?

Wat denken jullie?

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Ehm............

er zijn tegenwoordig blijf van mijn lijf huizen voor mannen.

ik zou inderdaad even langs je huisarts gaan,wie weet heb je last van restless legs,en daar is wel iets aan te doen.

kijk anders even hier of je het herkent?

http://www.restlesslegs.nl/

ayla

ayla

09-06-2010 om 14:50

Restless legs

ik heb wel vaker last van Restless legs maar daar slaap ik absoluut niet doorheen, wat een ramp. dan lig ik echt uren wakker en weet ik niet meer waar ik met mijn benen naar toe moet. Er zijn medicijnen tegen te krijgen maar die helpen niet altijd

Guinevere

Guinevere

09-06-2010 om 14:59

Ik ook!

Ik schop ook in mijn slaap! Maar dan vanuit mijn wilde dromen. Wie mij dan voor de voeten loopt, krijgt kennelijk een schop. Laat mijn man nou net degene zijn die mij 's nachts voor de voeten loopt....
Een langwerpig kussentje tussen jullie inleggen of een breder bed kopen kan wellicht je man's redding zijn.

Bastet

Bastet

09-06-2010 om 18:13

Tips

Kijk even op www.rlstest.nl
Mijn man heeft een ernstige vorm hiervan,en dat schoppen hoort er soms bij,een soort willekeurige spiertrekkingen zijn dat,die soms ook deel uitmaken van rls.
Bastet

Maxime.M

Maxime.M

09-06-2010 om 19:10

Slaan (beetje o.t.)

haha mijn vader slaat nog wel eens 's nachts. Hij droomt nogal levendig en dan hoort mijn moeder hem al mopperen in zijn droom en dan gaat ie met zijn armen zwaaien. Dan duikt mijn moeder snel onder haar kussen, meestal is het gauw weer over. Hij heeft ook eens de andere kant op gemaaid en toen alles van zijn nachtkastje gegooid (wekker, telefoon enz) dus het zou ook een vorm van heftig dromen kunnen zijn? Of een soort slaapwandelen maar dan terwijl je nog ligt (slaapschoppen

Maxime

Inbakeren?

Misschien hebben ze wel grotere maten, puckamammies of zo?

Nee sorry, ik hoop dat de huisarts je helpen kan!

Bastet

Bastet

10-06-2010 om 07:18

Berber

Een huisarts is er vaak minder in thuis dan ik graag zie,dus een beetje inlezen kan misschien wel helpen,er zijn veel sites over.Mijn man slikt sifrol,dat helpt wel goed,we merken het meteen als hij het eens vergeet.Hij heeft ook overdag veel last,als hij geen medicijnen zou slikken.
Groetjes,bastet

MariaV

MariaV

10-06-2010 om 09:14

Mijn man en lactose...

Mijn man had ook last van rusteloze benen. Overigens niet alleen in zijn slaap, ook 's avonds voordat hij in slaap viel. Ik vond het vervelend, maar het was draaglijk. Wij hebben dan ook een bed van 1.80 breed
Door andere gezondheidsklachten kwamen we erachter dat hij lactose-intolerant is. Toen hij lactosevrij ging eten, waren zijn rusteloze benen ook verleden tijd! De specialist had hier nog nooit van gehoord, maar het is een feit dat als hij een keertje "zondigt" de rusteloze benen meteen terug zijn. Dus als je ook nog maag-darmklachten hebt, dan kun je dit ook in je achterhoofd houden.
Maria

Hier ook een man

met restless legs. Bij hem zorgt het er vaak voor dat hij 's avonds niet in slaap valt in bed. Na een tijdje gaat hij dan uit bed om zijn benen met ijskoud water af te spoelen (bloedvaten vernauwen zo) en dan lukt het hem meestal wel om in slaap te vallen.

Hij heeft me nog nooit geschopt, althans niet dat ik gemerkt heb . Ik lees hier nieuwe dingen als lactosevrij eten en sifrol. Ik ga er dus eens op zoeken.

Berber, sterkte met je benen (ook voor je man).

Chris

Pmld

Berber, ik kwam tijdens het zoeken naar restless legs etc, ook een andere aandoening tegen die erg lijkt op jouw beschrijving: pmld ofwel 'periodic limb movement disorder'. Hierbij beweeg je 's nachts in je slaap meerdere malen per uur je benen zonder dat je dit zelf doorhebt. Meestal merkt de partner het. Het kan ervoor zorgen dat je je overdag niet echt uitgerust voelt.

Maar ja, dat is met kleine, niet altijd doorslapende kinderen al snel het geval natuurlijk

Google er maar eens op.

Chris

Bastet

Bastet

10-06-2010 om 18:58

Klopt chris

Een aanzienlijk deel van rls patienten heeft ook pmld.Mijn man heeft dat dus ook overdag,als hij geen medicjnen neemt.Hij is uiteindelijk terechtgekomen bij een neuroloog die gespecialiseerd is in rls.
bastet

Tirza G.

Tirza G.

12-06-2010 om 19:17

Rls

Mijn schoonmoeder van 89 heeft het heel haar leven gehad. Bij haar is het over gegaan sinds ze steunkousen draagt. Schijnbaar toch iets met de bloedvoorziening in de onderbenen.

Tirza

Bastet

Bastet

12-06-2010 om 19:19

Tirza

Dat kan,al heeft mijn man het in heel zijn lijf.Da's dan toch lastig,die steunkousen..)
maar rls schijnt toch neurologisch te zijn,overigens.
Bastet

Bastet

Bastet

14-06-2010 om 14:04

Gelukkig niet

Nee,gelukkig lijkt het daar in de verste verten niet op.Dat is tot nu toe ook alleen beschreven bij vrouwen,overigens.Het is is meer zo dat het behalve in zijn benen ook in zijn armen plaatsvindt,een soort gezoem en onrust in zijn hele lijf.
Bastet

Herkenbaar

Nooit geweten wat het was. Maar zo vaak op de bank 's avonds van die spiertrekken in mijn benen. Massage helpt enigzins. Ik noem het altijd springbeen. Opeens hup springt mijn been. Soms krampachtig gevoel. Vooral als ik voor mijn werk veel gestaan/gelopen heb. Maar ook 's nachts, dat mijn man idd roept of ik nu eens een keer stil wil liggen.
Nooit gedacht dat er iets aan te doen is. Vind het erg lastig. Saampjes op de bank en heb ik zo'n springbeen. IS de lol gauw weg.
Toch maar keer naar HA
Gr. Rymcke

Bastet

Bastet

15-06-2010 om 07:33

Lidwientje

Ja,dat bevreemdde me al,waarom alleen bijv rouwen?Maar enniewee,de symptomen overlappen elkaar maar deels,en juist wat heel kenmerkend is voor dat ziektebeeld is hier niet aan de orde.
Bastet

Mathilde

Mathilde

15-06-2010 om 14:17

Heb ik ook

Een tijdje geleden kwam ik erachter dat ik RLS heb, tenminste de omschrijving ervan sluit helemaal aan bij wat ik voel. Tijdens de zwangerschappen werd het heel erg, dan moest ik eerst mijn benen ijskoud afspoelen, snel in bed en dan vlug inslapen voordat het gekriebel weer begon. Soms heb ik het 's nachts ook in mijn armen, heel irritant. Ook voor man .
Bij mij speelt doorbloeding wel een rol denk ik (van strakke kleding krijg ik geheid kriebelbenen en -armen). Een goede weerstand helpt, net zoals niet te lang stilzitten (dan krijg ik het overdag ook). Ik vind het verder niet erg genoeg om mee naar de huisarts te gaan.

Bastet

Bastet

16-06-2010 om 07:16

Berber

RLS is onrust,is mijn ervaring....
Bedoel je bijvoorbeeld bij spanningen?Ja,dat kan.Maar niet in die mate dat het allesbepalend is.
Bastet

Bastet

Bastet

16-06-2010 om 12:24

Nee

Ja,op die manier,ik merk wel na een hele drukke periode,dat het wat verergert.Het kan soms,heel soms gevolg zijn van ijzertekort,maar hoeft niet.Huisartsen weten er erg weinig vanaf,als hier niks uitkomt zou ik mezelf meer inlezen en een verwijzing naar de neuroloog vragen.
Grotjes,bastet

mijk

mijk

17-06-2010 om 12:52

Nou ja

en ik maar denken dat mijn partner zeurt... Ik schijn heel hard te schoppen...

ga eens even de linkjes lezen maar ben al een tijdje errug moe....

Mijk

Mathilde

Mathilde

17-06-2010 om 16:28

Partner

Mijn partner klaagt ook wel eens, maar hee, hij gaat er elke nacht drie keer uit richting wc. Dus . Bij mij ligt het in ieder geval niet aan ijzergebrek, want dat is prima (laatst nog eens gemeten). En bij hem ligt het niet aan zijn prostaat (ook gechecked). Sinds we ieder onder ons eigen dekbed slapen, heeft man trouwens minder last van mijn gerommel.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.