Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Twijfel

Twijfel

20-10-2010 om 22:26

Incontinentie vraagjes

Ik verlies gedurende de dag druppeltjes urine. Dit kan ik makkelijk af met een gewoon inlegkruisje (wel large), die ik 2e helft van de middag meestal vervang. Is dit ook al incontinentie, of is het daar nog te weinig voor?

Ik merk trouwens niet dat ik druppeltjes verlies, ik voel het niet. (Net zoals je het bloedverlies tijdens de mestruatie ook niet voelt.) Ook weet ik niet wanneer ik het verlies. Ik heb de afgelopen dagen veel lopen googlen op incontinentie, en las daar o.a. over stress-incontinentie. Dat zou zijn met lachen, sporten, traplopen etc. Maar dan verlies ik het volgens mij niet. (Of het blijft bij druppeltjes, die ik dus niet voel.) Ook als ik de hele dag stil zit verlies ik het namelijk, alleen 's nachts niet of nauwelijks. Valt gewoon lopen (brief naar de brievenbus brengen) trouwens ook onder stress-incontinentie?

Ook las ik dat je 4-8 keer op een dag naar de wc zou moeten. Daar kom ik boven, ik ga over het algemeen 10-12 keer. Is dat dan automatisch een overactieve blaas? Ik heb wel regelmatig aandrang, maar kan het altijd goed ophouden. Gelukkig nog nooit ongelukjes gehad, maar wel dus die druppeltjes.

En hoe weet ik zeker dat het idd urine is wat ik verlies en geen afscheiding? Het ruikt wel erg sterk. Ik weet alleen niet of afscheiding ook ruikt.

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
joep

joep

21-10-2010 om 11:27

Eea eerst in kaart brengen

Het komt op mij over als afscheiding, hoewel je dat niet op afstand kan zeggen. Je kan dat evt bepalen door verschil gedurende je cyclus proberen op te merken. Net na je menstruatie zou je dan geen of weinig last van moeten hebben en in de 2e helft dus na je eisprong veel meer. Je kan ook eens een dag tampons gebruiken en kijken of je het dan niet hebt.
Stressincontinentie heeft te maken met niet adequaat kunnen reageren van het sluitende deel van je bekkenbodem op drukverhoging, dus hoesten /niezen b.v, of spanning maken in de buikholte na landing na een sprong. Naar de brievenbus lopen is dat in principe niet(of je moet heel springend lopen).
Voor wat betreft plasgedrag, kan het normaal zijn als je 10 keer gaat per dag, als je heel veel drinkt. Het gaat er maar om dat een blaas niet geleegd hoeft te worden als er nog maar 70cc in zit. Veel klein eplasjes is dus fout. Je kan dat het beste (ja niet zo'n fris klusje) met een maatbetertje of i.d. even gedurende de hele dag opschrijven, dus ben je een dagje thuis, dan meet je alle hoeveelheden op en schrijft ze met het tijdstip erbij op.
Blijkt het urine te zijn, vaak voel je dat wel hoor, dan overleg met je huisarts hoe te handelen en neem dan het lijstje mee.

joep

joep

21-10-2010 om 11:31

Oja

Het kan ook nog zijn dat je een infectie hebt, afscheiding hoor je niet duidelijk te ruiken. De geur zou, als het urine is zou het ook moeten afzwakken als je veel meer drinkt. Ook nog een leuk experiment dus.

Twijfel

Je schrijft dat je niet helemaal zeker weet of het urine is dat je verliest, maar dat het wel heel sterk ruikt. Ruikt het dan naar urine? Dat heeft toch wel een heel specifieke geur.
Als het wel urine is lijkt het me dat er wel sprake is van incontinentie, in welke vorm dan ook. Je hebt er blijkbaar last van want je moet inlegkruisjes gebruiken en deze vervangen gedurende de dag.
Mocht je hiermee naar een arts willen dan is het inderdaad niet gek om een mictielijst in te vullen en die mee te nemen. Vergeet daarbij ook niet om op te schrijven hoeveel vocht je inneemt en hoe vaak je je moet verschonen.
(ik vond dit voorbeeld met uitleg: http://www.amphia.nl/Patienten/AfdelingenEnSpecialismen/bekkenbodemcentrum/Documents/Mictielijst.pdf )

Twijfel

Twijfel

22-10-2010 om 10:31

Dank

Bedankt voor jullie reacties tot dusver.
Momenteel ben ik ongesteld, dus zal vanaf volgende week eens in de gaten houden of er verschil is in de hoeveelheid vocht (laat ik het zo maar noemen) die ik verlies. Mijn geheugen zegt dat het altijd ongeveer evenveel is. We zullen zien.
Afgelopen februari ben ik gestopt met de pil (geen kinderwens, maar geen zin meer in hormonen). Sindsdien ben ik inwendig veel vochtiger geworden. Maar toch weet ik niet of dat merkbaar is aan de inlegkruisjes.

Heli, ik twijfel een beetje of het idd urine is, omdat het toch iets anders ruikt dan de nachtluiers van mijn dochter. Ben ik naar de wc geweest en ruik dan aan het toiletpapier, ruik ik niets.

Als het wel afscheiding zou zijn, zou het dacht ik toch kleurloos moeten zijn? De inlegkruisjes worden echter gelig. (En als ik test met gewoon kraanwater, blijft het inlegkruisje normaal wit.) Of kan afscheiding ook gekleurd zijn?

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.