Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Pukkeltje

Pukkeltje

18-10-2010 om 09:25

Ineens last van pukkels

Heel vervelend maar zo ineens sinds een week of 3, heb ik heel veel last van behoorlijke pukkels. En alleen maar rond het gebied van mijn mond. Elke morgen als ik uit bed kom, zitten er wel weer een paar. En echt van die smerige, met een grote witte kop. Ze doen ook pijn, het uitdrukken is ontzettend gevoelig. Het gebied rond mijn mond, met name het stukje net boven mijn lip en onder mijn neus, voelt ook heel erg gezwollen.

Naar mijn idee is er niks veranderd in mijn voedingspatroon etc. Nu had ik zo heel af en toe wel eens een pukkeltje, maar dit is echt niet normaal!

Wie weet wat het nou kan zijn, en belangrijker, hoe ik er van af kom? Zat er al over na te denken om naar de huisarts te gaan, maar misschien gaat dat wel net iets te ver? Ik ben er in elk geval helemaal zat van, en wil er heel graag vanaf!

Ik hoop dat iemand hier mij tips kan geven, bedankt alvast!

Groetjes,

Een hopelijk tijdelijk pukkeltje

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Pukkeltje

Pukkeltje

18-10-2010 om 09:34

Toevoeging

Nog even wat extra info:

De puberteit heb ik al weer een tijd achter de rug, dus dat is het niet

En er is ook geen sprake van zwangerschap en de overgang duurt nog wel even, dacht ik zo.

Dus volgens mij kan er geen sprake zijn van hormonale veranderingen.

Nou ik hoop echt dat er iemand is, die mij kan helpen met dit vervelende probleem.

Bastet

Bastet

18-10-2010 om 10:07

Huisarts!

Ik zou de huisarts bezoeken.Misschien is het wel iets krentenbaard-achtigs,en heb je AB zalf of een kuur nodig.Ik bleef ook altijd veel te lang rondlopen met zaken die mijn huid betroffen,en ben daar best spijt van,ivm littekens enzo.Niet doen!
Bastet

Pukkeltje

Pukkeltje

18-10-2010 om 10:32

Tjee

Bastet bedankt, ik ging direct even zoeken op krentenbaard, en het lijkt er verdacht veel op! Daar heb ik dus zelf absoluut niet aangedacht, dus zo zie je maar.

Er staat ook bij; De pukkels en korsten die bij krentenbaard ontstaan zien er niet bepaald smakelijk uit. Daar komt de benaming krentenbaard vandaan. Meestal zijn de wonden tijdelijk open en groeien ze pas later dicht, middels een honingkleurige korst.

Nou ja, dat herken ik dus helemaal! Ga direct de huisarts bellen.

Nogmaals mijn dank Bastet!

Pukkeltje

Pukkeltje

Pukkeltje

18-10-2010 om 10:38

Huisarts

Nou heb dus direct contact gezocht, en mag morgenochtend om half elf komen. Ik hoop dat er snel iets aangedaan kan worden, en dat het dan natuurlijk ook die krentenbaard is.

Goh, ik ben gewoon nog verbaasd. Naar de huisarts gaan zat wel in mijn hoofd, gewoon omdat het heel vervelend is. Maar of ik het ook zo snel gedaan had, dat weet ik niet, nu dus wel dankzij Bastet!

Pukkeltje (die hopelijk gauw van deze naam af is)

Bastet

Bastet

18-10-2010 om 11:20

Pukkeltje

Ik hoop dat het snel beter gaat!Het is geen kwaal om te lang mee rond te lopen,los nog van de ontsiering en pijn.

Als

het krentenbaard is, zoals toen bij 1 van onze kinderen, is het wellicht simpel op te lossen dmv een ab-zalfje. Krentenbaard is alleen wel heeel besmettelijk.

Polly Shearman

Polly Shearman

18-10-2010 om 16:13

Zoenen?

sta je regelmatig te zoenen met een man met snor? of zorgvuldig ongeschoren?
dan heb ik er nl last van!

Pukkeltje

Pukkeltje

19-10-2010 om 13:40

Bij de huisarts geweest

Ik ben dus vanmorgen bij de huisarts geweest, en volgens haar heb ik last van acne! Tjonge jonge, nu heb ik een zalfje gekregen wat de ontstekingen moet remmen.

Toch maar raar hoor, nooit problemen gehad met mijn huid en dan nu dit. De puberteit en zwangerschappen heb ik om dit gebied probleemloos doorlopen. Misschien moet ik daar nu voor boeten

Nu maar hopen dat mij huid snel weer rustig gaat worden, met behulp van het zalfje.

En trouwens Polly, wat dat zoenen betreft dat herken ik helemaal. Mijn man heeft een behoorlijk snelle baardgroei en daar valt soms niet tegen te scheren. Als ik op zo`n moment met hem zoen (harde stoppels), dan is idd mijn huid rondom de mond geirriteerd. Maar goed, dat is dan wel anders dan wat ik nu heb, acne dus...

Allemaal bedankt en mocht er nog iemand tips hebben speciaal tegen acne, dan hoor ik dat natuurlijk graag.

Pukkeltje

Polly Shearman

Polly Shearman

19-10-2010 om 14:21

Schoonheidspecialist

stomen, uitlaten halen, schoonmaken, en vervolgens schoon houden 2 maal dag, met lotion.
Groet,polly

Elisa Gemani

Elisa Gemani

19-10-2010 om 14:43

Acne

Acne rond de mond wordt meestal wel veroorzaakt door hormoonschommelingen. En die kunnen ook veroorzaakt worden door stress bijvoorbeeld. Of door pre-menopauze, bepaalde voedingsmiddelen etc.
Tot voor kort had ik nooit last gehad van acne (zelfs niet in mijn puberteit) maar toen brak het los. Stress. Sinds ontspanningsoefeningen, extra vitamine B slikken en wat aanpassingen aan mijn huidverzorgingsritueel is het al een stuk beter.
Benzoyl Peroxide (Louis Widmer AcneCare Creme) helpt heel goed; wel uitkijken dat je het niet te vaak en te veel smeert want het droogt de huid heel erg uit). Daarnaast gebruik ik drie keer in de week Paula's Choice 1% BHA Lotion. Dit is een milde exfoliant die je ook kan gebruiken als je verder zoals ik een hele gevoelige, droge Rosacea huid hebt.
Hier meer info over acne en de behandeling: http://www.paulaschoice-eu.com/learn/nl/wat-te-doen-bij-diverse-huidproblemen/bind-de-strijd-aan-tegen-acne-op-elke-leeftijd
Verder kan je ook nog eens kijken of het wellicht (ook) Periorale Dermatitis is: http://www.paulaschoice-eu.com/learn/nl/skin-problems-solutions/periorale-dermatitis-clownseczeem-rode-bultjes-rond-de-mond
Ik hoop dat je er snel weer vanaf bent, succes!

Pil

Een vriendin van mij had iets dergelijks. Op 35 jarige leeftijd, jaren geen last gehad van acne ineens behoorlijk last. Schijnt wel vaker te gebeuren.

Het is hormonaal en sommige anticonceptiepillen schijnen te helpen:

http://www.mayoclinic.com/health/birth-control-pills-for-acne/AN02016

Bij mijn vriendin ging het na een paar maanden vanzelf weer weg.

Elisa Gemani

Elisa Gemani

20-10-2010 om 13:01

Pil

De Diane-35 of de Yaz-pil worden vaak voorgeschreven bij vrouwen met hormonale acne. Mijn huisarts wilde mij de Diane-35 voorschrijven maar ik heb vriendelijk bedankt omdat ik eerder de pil al 20 jaar had geslikt en ik de acne op een andere manier wilde bestrijden. Dat is dus gelukt.
Maar wat voor de een werkt, hoeft voor de ander natuurlijk niet te werken. Zo heeft een schoonheidsspecialiste voor mij nog nooit iets van belang kunnen betekenen voor mijn huid; integendeel. Ik vind het persoonlijk weggegooid geld.

Pukkeltje

Pukkeltje

25-10-2010 om 19:08

Bedankt

Allemaal hartelijk dank voor jullie inbreng!

Ik was even een tijdje afwezig, waardoor mijn reactie laat is, anders had ik eerder een reactie gegeven.

Op dit moment is mijn huid al een stuk rustiger dan dat het was. De zalf die ik gekregen heb, voelt wel ontzettend raar, je huid wordt er helemaal strak/stijf van. Maar goed, volgens mij helpt het wel.

Ik ben nog nooit bij een schoonheidspecialist geweest, maar daar ga ik a.s. donderdag heen, samen met een vriendin. Ik heb gekozen voor de acne-behandeling, en ik ben heel benieuwd wat dat allemaal betekent.

Ik ga al jullie tips even opslaan, en dan eens kijken wat voor mij het beste werkt.

Wat betreft de pil, die slik ik niet meer en daar ben ik zo blij om. Mijn man is geholpen, dus de pil is overbodig geworden. Maar zou dat er wat mee te maken kunnen hebben? Ik vergat regelmatig de pil te slikken, ik ben daar nogal onhandig mee

Nogmaals mijn dank voor jullie reacties, ik hoop van harte dat mij huid weer snel een beetje rustig gaat worden.

Pukkeltje

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.