Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Roos

Roos

26-10-2009 om 08:26

Inenting mexicaanse griep

Mijn dochter van bijna 3 heeft een oproep gekregen voor een inenting tegen de mexocaanse griep. Ze behoort tot een risicogroep omdat ze maar 1 long heeft. Verder is ze gezond. Nu lees ik op internet verhalen over de inenting; niet genoeg getest, gevaarlijke hulpstoffen, nare bijwerkingen. Deze beweringen worden ondersteund door een aantal artsen. Ik weet eigenlijk niet wat ik nu moet doen.... Heeft iemand onderbouwde tips?

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Fatima

Fatima

26-10-2009 om 09:17

Link?

Heb je een link van die berichten want zo kunnen wij er niet op reageren natuurlijk.

Waarom zou je de uitleg van het RIVM niet vertrouwen?

Roos

Roos

26-10-2009 om 20:11

Links

Fatima,

Het RIVM heeft een belang bij vaccineren dus die vind ik in die zin niet betrouwbaar. Zij zullen alleen de positieve kanten van vaccineren benadrukken en dat is ook logisch(anders zou je niet achter je produkt staan niet waar?).
Er zijn echt onnoemelijk veel berichten te vinden tegen deze vaccinatie. Hier enkele:

http://www.parool.nl/parool/nl/1544/MEXICAANSE-GRIEP/article/detail/254254/2009/07/18/Inenting-tegen-griep-gevaarlijk.dhtml

http://weblogs.nrc.nl/expertdiscussies/tag/griepvirus/

http://www.nrc.nl/opinie/article2228514.ece/RIVM_walst_alle_bezwaren_altijd_weg

Ik heb inmiddels de longarts gesproken en hij vond het vooralsnog niet nodig om te vaccineren. ik ben inmiddels dus wel gerustgesteld en ben door de arts gesterkt om MIJN kind voorlopig niet te laten inenten. (Hiermee wil ik dus niet zeggen dat dit voor ieder kind in de risicogroep telt!!!!!)

Groetjes
Roos

Nu twee jonge meisjes dood?

Het risico van de mexicaanse griep is moeilijk in te schatten. Voorlopig valt het allemaal nogal mee al zullen de ouders van die twee meisjes die deze week overleden daar vast anders over denken.

Dat het griepvaccin zo riskant zou zijn lijkt mij klinkklare waanzin in het nieuws gebracht door homeopaten en andere wazige types die staan te trappelen om de reguliere geneeskunst in een slecht daglicht te stellen.

Er worden al heel lang ieder jaar nieuwe vaccins tegen de griep gemaakt en die hebben nog nooit grootschalig problemen opgeleverd. Het risico op complicaties is extreem klein. Datzelfde geldt voor andere vaccins, die geven *nagenoeg nooit* problemen.

Het enige echte 'probleem' met griepvaccinaties is de vraag of ze wel goed genoeg werken. Daar kan over gediscussieerd worden en dat gebeurt ook. Maar dan wel door gekwalificeerde mensen en niet door kwakzalvers en antroposofen. Die mensen hebben hun eigen agenda.

Laat je toch niet bangmaken.

Roos

Roos

27-10-2009 om 16:57

Besluit genomen

Beste almonde,

Ik laat me ook niet bang maken (niet door voorstanders en ook niet door tegenstanders)maar ik wil wel een weloverwogen beslissing nemen. Omdat nu juist gekwalificeerde mensen en gerenomeerde artsen negatieve uitspraken doen over de vaccinatie ben ik gaan twijfelen. Mijn longarts adviseert op dit moment niet te enten tegen de mexicaanse griep en ik heb inmiddels ook bij een andere longarts in een ander ziekenhuis geinformeerd en ook hij deelde diezelfde mening. Ik heb dus besloten vooralsnog niet in te enten en de situatie heel goed in de gaten te laten houden door de behandelend arts.....

Bedankt voor jullie reactie!

m@ss

m@ss

27-10-2009 om 20:04

Hoi

vind het ook een moeilijke beslissing de mensen die voor zijn, mensen met aandelen erin en die het vaccinatie beleid voeren. Ja die zijn allemaal voor!

Jakiro

Jakiro

27-10-2009 om 21:03

Kinderarts

Kinderarts van dochters en longarts hier adviseren wél om te vaccineren.
Dochters krijgen dus ook de vaccinatie en ik heb nu het verzoek bij de huisarts neergelegd om zoontje ook in te laten enten (vooruitlopend op het hoogstwaarschijnlijke te wijzigen advies om kinderen onder de 4 jaar ook in te enten)
Jakiro

Puck2

Puck2

29-10-2009 om 14:21

Roos

Wat was de reden dat beide specialisten je adviseerden om niet te vaccineren en daarmee af te wijken van het landelijk advies?

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.