Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Ellen

Ellen

29-12-2010 om 11:38

Ingegroeide teennagel: wat kan ik verwachten

Hallo,

Vanmorgen ben ik naar de dokter geweest met mijn pijnlijke grote teen waar ik al 6 weken mee "loop".
Die schrok van de toestand van mijn teen en verwijst me onmiddellijk door naar het ziekenhuis. Volgens hem gaan ze daar een stuk van mijn nagel afhalen.
Ik heb geen idee wat ik moet verwachten.
Ik vraag me bijv. af of ik daarna gewoon weer kan lopen en werken (werk in een verpleeghuis, dus constand lopen) of dat ik een aantal dagen rust moet houden.

Wie heeft ook zoiets gehad en hoe is dat verlopen?

Groet

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Ellen

Ellen

29-12-2010 om 11:40

Typfoutje

constand = constant

m ik

m ik

29-12-2010 om 13:25

Ik heb jaren geleden een stukje teennagel laten verwijderen, ook omdat ie flink ingegroeid was.
Was geen pretje daarna. Erge pijn, van die kloppende pijn. Met name als mijn voet naar beneden hing. Lopen ging daarom de eerste dagen lastig (werkte toen in het ziekenhuis).
Ik moest de eerste dagen mijn voet goed hooghouden.

Minet

Minet

29-12-2010 om 14:46

En ik

Als 12jarige mocht ik deze ingreep al ondergaan. Er werd niet alleen 1/3 van mijn nagelbreedte afgehaald, maar ook een stuk vlees uit mijn teen aan de binnenzijde van de teen, zodat de teen een stuk minder breed was. Na de ingreep zat ik dagenlang met mijn voet omhoog, en had flinke pijn.
Ik wens je veel sterkte! En hopelijk heb je er na de ingreep nooit meer last van!

Rembrand

Rembrand

29-12-2010 om 14:53

Paar dagen uit de roulatie

Hoi,
Ik heb deze ingreep ook als twaalfjarige ondergaan. Mijn huisarts deed het zelf. Ik heb de eerste dag met mijn voet omhoog gezeten ( dat doe je vanzelf wel want de pijn is erger als je het niet doet) en daarna nog een week moeilijk gelopen met een slof aan mijn voeten. Je zult echt niet gelijk aan het werk kunnen, zeker niet in jouw baan.
Sterkte ermee.
M.

Hetzelfde probleem; andere oplossing

Een aantal jaar geleden heb ik hetzelfde probleem gehad. de huisarts wilde dat ik in het ziekenhuis de nagel er af liet halen. Maar ik had een kindje van een paar weken oud en zag dat niet zitten.

Toevallig moest ik dezelfde middag naar de podotherapeut, voor zooltjes. Zij heeft de teen bekeken en met wat geduld en de juiste spullen (zo'n speciaal slijpmachientje met waterkoeling en wat tangetjes enzo) een enorme nagelsplinter uit mijn teen gehaald. Het deed een beetje zeer omdat mijn hele teen gevoelig was, maar die nagel helemaal weghalen doet denk ik véél meer zeer. Ze heeft de boel bijgeslepen en instructies voor ontsmetten meegegeven. Dezelfde avond was de pijn weg en binnen een paar dagen was het probleem helemaal opgelost. Ik liep na een dag weer als een hoentje.

De podotherapeute vertelde dat huisartsen vaak niet weten dat podotherapeuten ingegroeide teennagels bijna altijd kunnen verhelpen. Voordeel is natuurlijk dat t minder pijn doet, veel goedkoper is en dat je teennagel mooier blijft.

Ik heb "moeilijke nagels" en ga nu elke 6 weken naar een pedicure met diabetes-diploma (die kunnen meer doen). En als ik nu aan voel komen dat er toch weer één ingroeit, maak ik even een afspraak bij de podotherapeut. Op dit moment heb ik een "beugeltje" op mijn grote teen-nagels om dit te voorkomen.

Vic

Vic

29-12-2010 om 22:51

Pijnlijk

Mijn ex heeft wel eens zo'n ingegroeide teennagel gehad. Hij vond de ingreep en de napijn zo pijnlijk dat hij het er twintig jaar later nog steeds over heeft (meestal als het gesprek over bevallingen en nierstenen gaat, dus dat zegt wel wat).

Inderdaad pijnlijk

Bij mijn grootvader is het in de laatste dagen van de oorlog zonder verdoving gedaan.

Dat verhaal redt het zelfs tot de volgende generaties, hij moet echt helemaal out zijn geweest van de pijn.

Yura

Yura

30-12-2010 om 09:24

Pedicure

Heb het een keer gehad, dokter deed er niets aan, badje met biotex nemen af en toe. Toen kwam ik bij de schooneheidsspecialiste die ook pedicure is en die maakte een opmerking dat ik op teenslippers liep met niet al te mooi weer en besloot er meteen even naar te kijken en kon het vrij makkelijk oplossen. Nu was ik denk ik nog niet zo ver heen als jij hoor, maar ook zij gaf aan, net als bovengenoemde podotherapeut, dat een arts in dit geval meestal niet de beste oplossing is. Heb wel medelijden hoor met je met dit weer, bedoel het lijkt me niet mogelijk om nu op teenslippers te lopen, je zult toch echt sokken en schoenen aan moeten, sterkte.

Ellen

Ellen

30-12-2010 om 11:13

Bedankt

hallo,

Bedankt voor al jullie reacties en "medeleven"!

In mijn geval volstaat een pedicure of podotherapeut niet ben ik bang.
Teen is behoorlijk onstoken; er komt viezigheid uit en mijn nagel zelf heeft ook een rare gele kleur. Sorry voor de vieze details!

Ik heb bij de apotheek een soort hoesje gehaald voor over de pleister. Zit een soort van gel in wat fungeert als een soort stootkussentje.
Ik heb een paar nep-uggs aangeschaft in 2 maten groter als mijn eigen maat en op mijn werk als verpleeghulp kan ik gelukkig slippers dragen zoals 90% van mijn collega's dragen!

Nou ik weet in ieder geval dat het niet zo'n fijne behandeling gaat worden waarschijnlijk en dat ik niet gelijk de volgende dag weer op mijn werk kan verschijnen.

Nogmaals bedankt voor jullie tips/ervaringen en iedereen een fijne jaarwisseling toegewenst!

Polly Shearman

Polly Shearman

30-12-2010 om 18:53

Ellen

Ik heb een aantal jaren geleden mijn ingegroeide teennagel laten behandelen.
Bij de huisarts, eerst verdoofde hij mij grote teen. Dat was al bijzonder pijnlijk. Er moest een grote spuit met enorm veel vloeistof in de teen gespoten worden, die gelijk 3 keer zo groot werd. Heel pijnlijk.
Dan voel je even niks! de arts knipte mijn nagel van boven naar beneden en trok het ingegroeide deel eruit. Daarna behandelde hij de nagel met een zwart goetje, om te voorkomen dat hij weer die kant op zou groeien, maar nu dus gewoon rechtvooruit en niet meer naar de zijkanten.
Daarna werd de boel verbonden en liep ik vrolijk naar huis. "fijn dacht ik.. morgen eindelijk weer hardlopen" OOOOOOOOh dat viel tegen.. Ik kon een paar dagen niks! omdat ik met mijn voet omhoog moest blijven zitten, die deed zoooooooooo pijn... vreselijk!
Duurde echt een week voordat ik weer normaal kon functioneren.
Onderschat het niet!
en haal vloeibare paracetamol in huis: word verkocht bij drogist voor baby's. Breng dat aan met een kwastje dat helpt enorm tegen de pijn dat wist ik helaas toen nog niet, maar dat heb ik later bij een soort gelijk iets ontdekt.
sterkte!

Mover

Mover

30-12-2010 om 21:47

Wanneer kan je terecht in het zkh?

Wanneer kan je terecht in het ziekenhuis? Want als dat nog een of 2 weken duurt, zou ik sowieso naar een pedicure gaan. Die kan dan misschien niet alles verhelpen, maar wel de eerste/ergste spanning eraf halen. Goede pedicures kunnen meer dan je denkt.
Sterkte!

Ellen

Ellen

30-12-2010 om 23:10

Mover

A.s. woensdag 5 januari kan ik gelukkig al terecht. Dat is dus vrij snel.
Bovendien is mijn teen dermate ontstoken dat ik er niet zo veel aan verdragen kan. I.i.g. niet zonder verdoving!

Groetjes

Ellen

Ellen

30-12-2010 om 23:16

Polly

Sorry, zag jouw berichtje later pas.

Oef, dat klinkt echt pijnlijk zeg! Die verdoving is dus ook geen pretje..
Ik lees bij iedereen eigenlijk wel dat de na-weeën niet mis zijn.

Bedankt voor de tip van de paracetamol, ga ik zeker aanschaffen!

Groetjes

Bloem

Bloem

05-01-2011 om 15:36

Ellen, hoe is het gegaan?

Als het goed is, is het vandaag gebeurd. Hoe gaat het met je?

Ellen

Ellen

05-01-2011 om 18:55

Hoi bloem

Leuk dat je er naar vraagt!

Ik zit dit nu te typen met mijn voetje lekker omhoog.
Teen is nog behoorlijk verdoofd, dus ik kan niet zeggen of de napijn wel of niet meevalt!

Ik had hier en ook nog verder op internet gelezen dat die verdovingsprikken behoorlijk pijnlijk zouden zijn. Nu ben ik niet zo heel erg kleinzerig maar ik was best een beetje huiverig geworden daardoor.
Maar ik moet zeggen dat het me 100% mee viel.

Wel een raar gevoel hoor, je teen voelt zo raar aan!

Er is een stuk van mijn nagel verwijderd en wat dood vlees. Verder is mijn teen behandeld met een of ander chemisch goedje. Bleek voor de wortel van mijn nagel te zijn. Hoe heftig dat spul was bleek wel toen de arts wat daarvan morste op het laken; heb begon gelijk te roken!

Ik moest in rolstoel (verbaasde mee wel een beetje!) naar de auto gebracht ivm evt. nabloedingen. Geadviseerd werd om i.i.g. vanavond mijn been hoog te houden. Verder mag ik het zelf bepalen op geleide van de pijn.

Ik heb uit voorzorg wel 2 paracetamollen naar binnen gewerkt; om daarmee de pijn een beetje voor te zijn.

Ik ben wel benieuwd hoe het straks zal zijn als de verdoving is uitgewerkt. Ik heb i.i.g. de kinderen voor morgen uitbesteed aan school en vriendin zodat ik lekker op de bank kan gaan hangen met boek, laptop en tv.

Bedankt en groetjes van Ellen

Bloem

Bloem

06-01-2011 om 09:15

Fijn dat het meeviel!

Hoi Ellen,

Fijn dat het meeviel. Heb echt aan je lopen denken: zelf zo'n akkefietje gehad toen ik elf was.

Ik weet nog dat ze toen de spuiten voorlangs gaven, dus vanvoor in je teen, onder de nagel zeg maar. Doen ze dat nog, of geven ze hem tegenwoordig in je teen zelf, dus waar je teen begint?

Vond het trouwens vervelend om te lezen dat iedereen je met horrorverhalen bestookte.

Ellen

Ellen

06-01-2011 om 10:49

Bloem/ en vraag

Die spuiten kreeg ik aan het begin van mijn teen, waar je teen begint.
Volgens mij hebben ze mij een overdosis gegeven want pas in de loop van de nacht kreeg ik pas weer gevoel in mijn teen.
Pijn valt reuze mee, het is meer een schrijnend gevoel.

Die "horrorverhalen" vond ik wel meevallen hoor. En per slot van rekening vraag ik hier om ervaringen. Ik was nu op het ergste voorbereid en het kon eigenlijk alleen nog maar mee vallen.

Even een vraag nog (misschien dat anderen ook nog mee lezen en mij kunnen adviseren):

Ik heb een tijd geleden een dagje uit geregeld voor mijn vriendin en mij bij de Zwaluwhoeve in Harderwijk (sauna, zwembad, schoonheidsbehandeling etc.). Staat gepland op a.s. zaterdag.
Nu zit ik in dubio over wel/niet gaan.
Qua pijn en lopen zal het wel gaan, maar ik heb natuurlijk toch een wondje aan mijn teen. Ik weet niet hoe het zit met infectiegevaar. En bovendien vind ik het niet hygienisch t.o. andere bezoekers als er nog viezigheid uit mijn teen zou komen.

Ik weet nog niet hoe mijn teen er ziet; of er nog troep etc. uit komt omdat ik het verband er nog niet heb afgehaald. (mag pas vanavond).
Ik heb gelezen dat er tot 2 weken na de ingreep nog "troep" uit kan komen...

Ik kan het wel verzetten; maar ik heb nu nog een gratis toegangskaart die nog maar beperkt geldig is..

Groetjes en bedankt maar weer.

Sancy

Sancy

06-01-2011 om 10:57

Ellen

Lees dit eens: http://forum.fok.nl/topic/1206973
Ik zou het niet doen.

amk

amk

06-01-2011 om 12:06

Afdekken

bij het bollenpellen gebruikten wij dan zogenaamde vingercondooms, een soort rubberhoesje dat je over je vingers schuift. Ze hebben ze vast bij de apotheek. Goed aftapen bij de basis van de teen en het is vrijwel waterdicht afgesloten. Je kunt er prima mee de sauna in, zwemmen niet te lang.

Minet

Minet

06-01-2011 om 18:44

Niet doen

De hitte in de sauna zal een evt. aanwezige bacterie in het wondje super activeren. Ik zou de gok echt niet nemen. Jammer van de kaarten, maar een gezonde teen zou mij meer waard zijn.

Bloem

Bloem

06-01-2011 om 18:55

Echt niet hoor

Nee niet doen. Als je terug bij af wilt raken, dan is dit de weg....

Ellen

Ellen

07-01-2011 om 09:37

Heb geannuleerd

Leek me toch verstandiger ivm evt. infectiegevaar.

Groetjes en bedankt!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.