Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Sinilind

Sinilind

06-10-2009 om 13:28

Invloed op de pil op pms?

Ik heb van mijn huisarts de Ethinylestradiol/Levonorgestrel 0,03/0,15 gekregen (moet +- gelijk zijn aan Microgynon 30) om te proberen mijn menstruatie hanteerbaarder te maken (ik heb altijd hele zware menstruatie => Bloedarmoede). Nu vraag ik me af wat voor effect ik op PMS kan verwachten. De 7 à 8 dagen voordat ik ongesteld moet worden ben ik altijd heel erg depressief en licht geraakt, en het wordt niet beter met de jaren helaas. Het liefst zou ik die ene week overslaan. Na het doorbreken van mijn menstruatie ben ik een paar dagen heel erg moe+buikpijn, maar mijn humeur komt weer terug op een acceptabeler niveau
Wat kan ik van de pil verwachten? De huisarts zei dat het per vrouw verschillend was, maar ik probeer te ontdekken of er een herkenbaar patroon zou zijn,
alvast bedankt
Sini

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
katrin

katrin

06-10-2009 om 13:49

Slecht ervaring

zelf heb ik alleen maar slechte ervaringen met mycrogynon 30. Ik werd er erg depressief van, misselijk e.d. Waar ik heel veel baat bij heb is het homeopatische middel Efamol PMP. Sindsdien geen last meer gehad van pms. Als ik jouw klachten zo lees zou ik eens een doorverwijzing vragen voor een gynaecoloog. Misschien heb je wel poliepen in je baarmoeder en die veroorzaken ook erge bloedingen.
Sterkte ermee.

Polly Shearman

Polly Shearman

06-10-2009 om 14:53

Goede ervaring

als je nl de pil slik word je niet meer ongesteld maar heb je alleen een doorbraakbloeding... geen ei---> geen pms is mijn ervaring.
Ik slik ook nog eens gewoon door, dus zonder doorbraak bloeding heb ik ook geen lichamelijke last van het zeurdirige gevoel.
groet, pol

Ga nou eens aan

iets waardoor die menstruatie gewoon stopt, je loopt hier al zoooo lang mee. Ga eens aan de prikpil of minipil, beide voorkomen dat je menstrueert doordat ze een slijmprop aan maken (zoals bij zwangerschap).

het verschilt per vrouw indd, elke pil kan weer anders ervaren worden en dan kan het ook weer veranderen in de loop van de tijd.

Aha

ik zag laatst ook in een programma dat er goede resultaten geboekte worden met een techniek waarbij ze de slijmlaag in de baarmoeder verwijderen waardoor je bloedverlies hebt bij menstruaties. Maar dat verandert niet je depri gevoelens.

ik ben van plan om de boel ook helemaal plat te laten leggen, ik wil geen cyclus meer.

Correctie

waardoor je minder bloedverlies hebt... etc

katrin

katrin

07-10-2009 om 15:06

Specialist

Is het niet verstandiger om gelijk naar een gynaecoloog te gaan. Vooral als je al vleesbomen hebt.
Typisch weer een huisarts die zelf aan het dokteren slaat hoor in mijn ogen.

Probeer eens

ik slik al enige tijd orgametril,dit is geen anticonceptiepil,maar een hormoonpil tegen mijn pms.
het stopt ook de menstruatie,en ik voel me de hele maand echt kiplekker,terwijl ik normaal 10 dagen vd maand depressief,opgefokt en extreem humeurig was.
het middel wordt ook vaak voorgeschreven aan vrouwen om de overgang door te komen.
ik had overigens geen vleesbomen en bloedarmoede,dus ik weet niet of het middel voor jou geschikt is.
vraag er eens naar bij je huisarts.

ik heb microgynon 50. De 30 was bij mij niet zwaar genoeg. Bijna geen last meer van PMS tot nu toe (2e maand) en ik slik hem 3 maanden achterelkaar door.
Progestagenen alleen verergerden bij mij de PMS enorm. Mirena ook. Yasmin hielp niet. Teunisbloemolie ook niet.
Ik ben benieuwd of je PMS meer of minder wordt van de microgynon 30.

Susanne

dank !

nou ik ga dit ook navragen, zodra ik gestopt ben met borstvoeden ga ik nl richting huisarts of anders gyn. Ik had al wel info over de minipil en de prikpil.

Manda

het is zeker het proberen waard,het heeft mijn leven heel positief beinvloed,want mijn *buien*waren echt heel erg,en dat 10 dagen lang.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.