Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

judiths mama

judiths mama

25-11-2008 om 20:15

Irene

weet je al wat meer over je zoon? Al uitslagen binnen?

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Irene

Irene

25-11-2008 om 20:34

Nog niets

Lief van je om te vragen! A.s. maandag gaat de kinderarts ons bellen met de uitslagen die hij dan al heeft (sommige onderzoeken zouden nog wat langer duren, daar horen we de uitslag op 15 december van) dus we wachten nog even in spanning af... Ik laat het maandag in ieder geval wel horen.
Intussen gaat het met onze zoon redelijk. Al geeft hij geregeld aan zich niet lekker te voelen en ziet hij er slecht uit, hij lijkt op het moment wel weer wat meer energie te hebben.

judiths mama

judiths mama

27-11-2008 om 15:19

Wachten duurt lang

lijkt me, zeker als je ziet dat hij, ondanks dat hij wat meer energie heeft, toch nog echt niet fit is.

Irene

Irene

02-12-2008 om 12:42

Update

Gister heeft de kinderarts gebeld. Gelukkig heeft hij geen ernstige aandoeningen gevonden. Wel blijkt onze zoon een laag IgA gehalte te hebben. De arts zei dat dit betekend dat zijn weerstand lager is dan normaal. Blijkbaar is dit iets wat aangeboren is en waar je weinig aan kunt doen. Verder had hij een heel lichte reactie op koemelkeiwit. De uitslagen m.b.t. groeihormonen had hij nog niet compleet dus dat horen we nog. Over 2 weken hebben we een afspraak en dan krijgen we meer uitleg. De arts gaf al aan dat hij dan waarschijnlijk ook nog meer onderzoeken wil laten doen.
Dus nou ja, aan de ene kant opluchting, aan de andere kant veel vragen (iemand ooit gehoord van een verlaagd IgA gehalte??). Vraag me ook af wat voor onderzoeken hij nog wil doen en waarom. Enfin, weer 2 weken geduld hebben maar...

Rembrand

Rembrand

02-12-2008 om 14:03

Irene ( ot ).

Ben jij dezelfde Irene waar ik borstvoedingsvragen van heb beantwoord ? Je vraag over het verlaagde IgA kan ik wel beantwoorden overigens. Immunoglobulines, ofwel antistoffen, zijn eiwitten die door de mens worden geproduceerd om lichaamsvreemde verbindingen op te ruimen en om infecties te bestrijden (virussen, bacteriën of parasieten).Als je IgA verlaagd is kan je dus minder goed lichaamsvreemde verbindingen ( virussen of bacteriën ) opruimen.
M.

Tinus_p

Tinus_p

02-12-2008 om 16:43

Iga

Irene:
"(iemand ooit gehoord van een verlaagd IgA gehalte??)."
Schijnt veel (nouja, wat is 'veel') voor te komen:

http://en.wikipedia.org/wiki/Selective_IgA_deficiency

Irene

Irene

03-12-2008 om 13:51

Rembrand en tinus

Rembrand: yep, ik ben dezelfde Irene. Je begrijpt: we zijn er maar druk mee, met onze ziekenboeg...
Tinus: Ik heb inmiddels wat gegoogled, maar dat roept vooral meer vragen op. Denk dat we toch het best gesprek met de arts verder af kunnen wachten. Al hoor ik het graag als er ervaringsdeskundigen in de zaal zijn!

judiths mama

judiths mama

03-12-2008 om 14:06

Succes

met het gesprek over 2 weken. Schrijf je al je vragen op, van te voren, voor de specialist? Dan weet je zeker dat je niks vergeet te vragen.

Hopelijk krijg je wat meer duidelijkheid,

Groetjes, Saskia

Rembrand

Rembrand

03-12-2008 om 19:18

Irene.

Ik heb het verhaal van je zoon niet meegekregen, maar klopt het dat ze aan allergie denken bij hem ?
( ik leg ietwat voorbarig wel voorzichtig een link met de voedingsproblemen bij de jongste namelijk ).
M.

Irene

Irene

03-12-2008 om 20:29

Rembrand

De kinderarts zei dat onze zoon een hele lichte reactie had op koemelkeiwit. Alle andere allergie testen waren negatief. Of en in hoeverre we zijn dieet aan moeten passen weten we allemaal nog niet. Staat op onze vragenlijst!
Wij dachten er zelf ook al aan om de arts te vragen of het zinvol is ook onze andere kinderen te testen aangezien we er ook nog eentje (van 21 maanden) met eczeem rond hebben lopen. Aan de baby had ik niet gedacht omdat het op zich nu prima met haar gaat, ze drinkt alleen een beetje vaak en een beetje onrustig...

Rembrand

Rembrand

03-12-2008 om 23:11

Irene.

Wat zijn de klachten waardoor je oudste in het medische circuit is gekomen ?
Hebben jij en je partner ook last van allergieën ?
M.

Irene

Irene

04-12-2008 om 12:31

Rembrand, klachten

Onze zoon is al zeker 3/4 jaar om de haverklap ziek, krijgt echt alles wat voorbijkomt en is daar dan veel erger en veel langer ziek van dan een ander. In de (korte) periodes tussen het ziek zijn zit hij ook niet lekker in zijn vel: ontzettend moe, witjes, klaagt vaak over zich niet lekker voelen (dat blijft wat vaag maar je merkt ook aan hem dat hij niet lekker is). Verder blijft hij achter in de groei terwijl hij over het algemeen wel goed eet. Met 4j9m is hij net 1.02m
Mijn man heeft wat last van hooikoorts (maar niet heel hevig) en verder hebben wij geen allergieen.

Bastet

Bastet

04-12-2008 om 14:55

Irene

Hoewel de reactie volgens de KA licht is,zie ik in het klachtenpatroon van je zoon toch best reden eens te stoppen met melk voor een tijdje!
Groetjes,Bastet

Rembrand

Rembrand

04-12-2008 om 18:42

Irene.

Hoe is zijn ontlasting ? Vaak dun en brijig of juist last van obstipatie ?
Is zijn lengtegroei wel goed ?
Is hij onderzocht op glutenintolerantie ?
M.

Irene

Irene

09-12-2008 om 12:57

Bastet en rembrand

Duurde even voor ik weer kon reageren. Zoon is weer ziek geweest al was het deze keer maar een paar dagen. Ook de baby is weer aan het snotteren en dreumeszoon is zwaar verkouden. ZUCHT, was het maar weer zomer!
Enfin, over het weglaten van melk(producten) hebben we wel al gedacht, maar ik weet niet hoe "streng" je daarin moet zijn wil het zin hebben. Kun je daar iets over zeggen bastet?
En Rembrand: zijn ontlasting is volgens mij vrij normaal (al zie je dat niet zo vaak meer als ze eenmaal zindelijk zijn...), zijn lengtegroei blijft juist erg achter terwijl zijn gewicht wel mooi passend is bij zijn lengte. Hij is onderzocht op glutenintolerantie maar daar is niets uitgekomen.
Volgende week maandag weer naar de ka... met inmiddels al zowat een A4-tje vol met vragen.

Bastet

Bastet

09-12-2008 om 15:04

Irene

Gewoon de melk weglaten deed bij mijn zoon al wonderen.Ik zou ook even stoppen met de echte melkproducten,zoals yoghi,vla,kaas,etc.Doe dat gerust een maand ofzo,dat kan echt wel.
Je zou dan eigenlijk al verschil moeten merken.Kinderartsen 'geloven'hier niet altijd in hoor,dat zeg ik maar vast.Maar ik ken zo al twee kinderen bij wie het gewoon de oplossing was,oa een kind met weerstandsproblemen en een kind met veel oorklachten.
Groetjes,Bastet

Irene

Irene

15-12-2008 om 16:06

Update

Vandaag weer bij de kinderarts geweest. Er zijn een aantal waarden en klinische waarnemingen die net buiten het normale vallen, maar allemaal niet zo duidelijk dat het een verklaring kan zijn voor de klachten. Het enige opvallende is dus de IgA-defficientie. Voorlopig gaan we het 3 maanden aankijken (en een "klachtenlijst" bijhouden). We konden ook kiezen om de komende tijd een antibiotica profylaxe te geven maar dat doen we liever (nog) niet. Wel raadde de arts ons aan om probiotica te geven en -uiteraard- heel gezond te eten/leven, maar dat laatste doen we al.
Kortom, vooral afwachten dus en hopen op beterschap.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.