Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Loes

Loes

10-09-2012 om 00:02

Is dit begin van de overgang?

Ik vroeg me opeens af...
Sinds ongeveer een paar maanden wordt mijn haar heel snel vet, en heb ik meer haargroei op plaatsen waar ik het eerder niet had (bovenbenen, kin, bovenlip, buik).
Ik kan het niet vinden als verschijnselen bij de overgang, maar zou het dat toch zijn?
Ik ben 43. Verder merk ik nog niets.
Weten jullie dit? Of heeft iemand zelfde ervaring?
Bedankt
Loes

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Bellefleur

Bellefleur

10-09-2012 om 10:26

Loes,

ja

koentje

koentje

10-09-2012 om 10:46

Hoi

loes; join the club!!
Haren vetter heb ik nooit gemmerkt, maar haargroei wel. Ik heb in het begin erg lopen rommelen met de menstruatie. In het begin werd het vaker en langduriger; erg vervelend. Tipje;maak er dus een gewoonte van altijd wat bij je te hebben.
Verder kan het nog een tijd duren ook voordat je werkelijk klachten, echt vervelende krijgt. En sommige vrouwen vliegen er zo doorheen!

Kaaskopje

Kaaskopje

10-09-2012 om 16:25

Testosteron

Het is allemaal de schuld van testosteron. Het is inderdaad een kenmerk van de overgang, maar de menopauze kan nog járen op zich laten wachten hoor. Pas op de dag dat je een jaar geen menstruatie hebt gehad ben je in de menopauze, Alles eromheen is de overgang.

Getsie..jaaa?

inderdaad hier ook al een paar jaar( en ik ben net 42) overal haren die opkomen... bovenbenen voor en achter etc..mmm..vind t maar niks...
Zou ik dan eerder in de overgang komen? Verder merk ik niks van ongesteldheid omdat ik een mirena heb. Mijn moeder was ook vroeg.

En dit? (vrij lang)

Ik heb ook vragen over een evt. (beginnende) overgang. Ik ben 37, dus zou er nog niet mee te maken moeten hebben.

2,5 jaar geleden ben ik gestopt met de pil. (Geen kinderwens, maar gewoon geen zin meer in die hormonen.) Voor ik met de pil begon, en tussen mijn zwangerschappen in, was ik altijd om de 4 weken/ 4 weken 2 dagen (4w/ 4w2d)ongesteld. Afgezien van de 1e paar jaren in de puberteit ook nooit heftig. Sinds ik 2,5 jaar geleden dus gestopt ben, zijn de menstruaties veel heftiger geworden. De 1e 2 dagen om de 3 uur verschonen en 's nachts een superplus tampon + nachtverband. (Begin dag 3 gaat de 'kraan' dicht en is het nog een paar dagen 'gewoon'.) Tot april vorig jaar om de 4w/ 4w2d, met 1x een uitschieter van 7w6d. Heb toen zelfs een zwangerschapstest gedaan... Na april '11 werd ik het na 3w4d tot 4w2d. De laatste 4 keer is het 4w4d, 4w, 6w en 3w3d. Waarbij het bij de laatste keer (3w3d) alleen donker/ oud bloed was gedurende de normale menstruatieduur, maar had het bij lange na niet de normale hoeveelheid.
Ik word hier zelf wat onzeker van, en vraag mij af of dit het begin is van de overgang. Zou wel erg vroeg zijn, aangezien ik 37 ben. Om hier mee naar de huisarts te stappen vind ik ook weer zo wat. Aan de andere kant, als ik wel (te) vroeg in de overgang ben/ kom, is het handig om dat te weten zodat mijn dochters daar later weer rekening mee kunnen houden. Want dan zouden zij ook vroeger dan normaal in de overgang kunnen komen.

Met 'baardgroei' ben ik ook bekend. Ik had altijd wat donshaartjes die je bijna niet zag. April '10 heb ik dat tijdens een bezoek aan de schoonheidsspecialiste (cadeautje) laten harsen. (Zeer!) Volgens haar zou ik dat maar 2 tot 4x per jaar hoeven doen. Na 6 weken was het echter alweer heel erg zichtbaar. Donkerder, dikker. Sindsdien moet ik er regelmatig met een scheermesje overheen, zo'n 1 a 2 keer per week.

Egel

Egel

11-09-2012 om 12:42

Rieneke

Vanwege de onregelmatige ongesteldheid en het rommelige ervan, zou ik toch langs de huisarts gaan. Het kan ook iets anders zijn.
Het is niet overdreven om daarvoor te gaan.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.