Gratis vakantiegeld met deze actie op Ouders.nl doe gauw mee!
Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Moedeloos

Moedeloos

01-10-2010 om 15:33

Is er een dokter in de zaal? ik wil een diagnose :-(

Ik heb al eerder, in delen, over de gezondheid van mijn dochter gepost. Maar nu even alles in een, want alles lijkt samen te vallen en ik wil graag voor dinsdag een diagnose
Klachten: Drie maanden geleden bijna twee weken koorts, lamlendig en hoofdpijn. Dezelfde klacht ongeveer een maand later maar toen slechts een dag.
Maar: Vijf weken geleden weer ineens vier dagen koorts en lamlendig. Sindsdien gewoon gezond, energiek en vrolijk. Maar: vrijwel geen eetlust meer, ze eet heel weinig, is al vijf kilo afgevallen. Je ziet het aan haar, als ze eet dan zit ze na een paar happen al vol. Ze kan echt niet meer etenn dan ze doet. Ook heeft ze af en toe een dag keelpijn. Inmiddels is ze getest op Pfeiffer en is naar algemeen bloedbeeld en bezinking gekeken. Maar dat is allemaal in orde.
Nog een lastige compliactie: Een huisarts die niet luistert en zijn eigen plan trekt.
Volgens de huisarts moeten we haar maar gewoon wat strenger aanpakken en naar een dietist sturen. Maar ik ben ervan overtuigd dat er een lichamelijke oorzaak is. Naar een dietist wil ik zeker. Voor adviezen nu ze te weinig eet en voor adviezen als ze straks weer normaal eet. Dinsdag hebben we weer een afspraak me de huisarts voor een doorverwijzing naar de dietist. Maar ik wil ook weten wat er lichamelijk aan de hand is. Heeft iemand een idee? En wat voor doorverwijzing kan ik het best vragen? Naar een kinderarts, of een internist?

Moedeloos...

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Biene M.

Biene M.

01-10-2010 om 17:02

Ik zou

Ik zou beginnen met een andere huisarts. Laat die dan maar bedenken naar wat voor specialist je dochter het beste kan gaan.

Hoe oud is ze?

5 of 15? Of ergens er tussen in? Bij een tiener zou ik iets als anorexia nl ook niet onmiddelijk willen uitsluiten.....

Maar idd...andere huisarts? Als je het echt niet vertrouwt & bij je huidige huisarts geen doorverwijzing naar een kinderarts oid krijgt zou ik zeker een 'second opinion' gaan halen.

Ingird

Fianna

Fianna

01-10-2010 om 17:17

mocht dat niet lukken, een andere huisarts, want dat gaat niet altijd even makkelijk, dan zou ik een doorverwijzing vragen naar een kinderarts. Ik neem aan dat een kinderarts je anders verder kan vertellen bij wie je moet zijn, mocht dat niet de juiste specialist zijn.
Ik zie het verband niet zo tussen koorts en dieet maar goed.

Is je dochter overigens met dat bloedonderzoek op andere virussen onderzocht. Ik heb toen ik een jaar of 16 was een soort virus gehad, symptomen leken op die van Pfeiffer, maar was het dus niet.

ijsvogeltje

ijsvogeltje

02-10-2010 om 00:11

Second opinion

Je hoeft niet direct over te gaan naar een andere huisarts, maar je kunt wel een second opinion vragen bij een andere arts. Hebben wij een jaar of zes geleden ook gedaan toen onze huisarts halsstarrig bleef weigeren problemen bij jongste zoon serieus te nemen.
We hebben een andere huisarts in de buurt gebeld en gevraagd of we langs mochten komen voor een second opinion, en dat was geen enkel probleem. Werd ook gewoon vergoed door de verzekering.
Lastig was wel dat deze huisarts ons niet zelf mocht doorverwijzen naar een specialist, dat zou alleen de eigen huisarts mogen. Maar wellicht is dat nu anders. Ondanks dat heeft het ons wel geholpen. De tweede huisarts heeft haar bevindingen + advies op papier gezet voor onze eigen huisarts. En die ging uiteindelijk overstag en gaf ons toch een doorverwijzing (die zeer noodzakelijk bleek - specialist was zelfs boos dat we niet eerder waren gekomen).
We zijn trouwens na dit hele gebeuren wel van huisarts veranderd.

Omzeilen

Je kan 2nd opinion en toch verwijzen omzeilen door te wachten (gewoon informeren) wanneer je eigen huisarts met vakantie is en de invaller overneemt. Bij mijn huisarts is dat elke schoolvakantie. Overigens kan je jezelf ook afvragen of je nog wel bij deze huisarts wil/kan blijven. Kan me voorstellen dat het vertrouwen een knauw heeft gekregen.

100%mama

100%mama

02-10-2010 om 14:39

Je kan ook

de kinderarts bellen in het ziekenhuis en daar je verhaal doen. Hebben wij ook gedaan (godzijdank!) en mochten dus zonder verwijzing van de ha komen.

Tinus_p

Tinus_p

03-10-2010 om 16:14

Gewichtsverlies

Moedeloos:
"Maar: vrijwel geen eetlust meer, ze eet heel weinig, is al vijf kilo afgevallen."
Geen diagnose. Maar 5 kg gewichtsverlies zonder duidelijke reden is een serieuze zaak, en niet-doorverwijzen vind ik een medische misser.

Moedeloos

Moedeloos

03-10-2010 om 21:51

Bedankt

Het gaat overigens om een kind van 10.
Doorverwijzen wil hij wel, maar naar een dietist. Prima, mee eens. Maar wat mij betreft niet alleen maar een dietist. Ik begrijp best dat er mensen zijn die aan anorexia of iets psychisch denken. Maar ik ben er zelf van overtuigd dat het iets lichamelijks is. En al heb ik ongelijk, ik wil toch dat een lichamelijke oorzaak helemaal uitgesloten is. Ik zal een doorverwijzing naar een kinderarts eisen, anders een second opinion vragen bij de andere arts in de praktijk. Dat lijkt me logistiek wat makkelijker en sneller dan een arts elders. De tip van rechtstreeks het ziekenhuis bellen vind ik ook een goede, daar had ik zelf echt niet aan gedacht. En verder wil ik graag definitief naar de andere arts in de praktijk. Hoe kan ik dat het best aanpakken? Met de assistenten overleggen?

Terug naar de huisarts

Terug naar de huisarts of zijn collega en zeggen dat je een kinderarts consult wilt. Gewoon door blijven hameren dat je je ongerust maakt en dat je een doorverwijzing wilt. Knappe arts die dan nee zegt.

Niet moeilijk gaan doen met assistentes en zo, gewoon terug naar je arts. Kan die ook leren dat hij je de vorige keer toch echt niet gerustgesteld heeft.

Overigens als je het al niet doet zou ik kind even elke week wegen en opschrijven. Dat soort dingen genoteerd in een schriftje maakt bij artsen vaak meer indruk dan een vaag "zo'n vijf kilo kwijt" ook al heb je net zo veel gelijk als de weegschaal.

Mariel

Iets minder moedeloos

Iets minder moedeloos

06-10-2010 om 23:22

Update

Getver, ben ik bijna klaar met een heel verhaal, krijg ik the Blue Screen of Terror! Nou, dan nu maar even een korte versie, ik wil gaan slapen
Huisarts schreef uiteindelijk een verwijzing voor de kinderarts, maar niet van harte. We konden al meteen bij de kinderarts terecht, en oh wat een verademing! Er werd geluisterd en dochter voelde zich meteen serieus genomen. Dat alleen was al heel fijn. Ze is helemaal onderzocht. Er wordt nu nog een labtest gedaan op parasieten. En, afhakelijk van wat daar uitkomt, wordt er een plan gemaakt.
En morgen moet ik nog een afspraak maken met een dietist. De kinderarts vond het heel normaal om met een arts en een dietist in zee te gaan. De huisarts vond het maar raar om twee aparte wegen te bewandelen...

To be continued.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.