Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Lullaby

Lullaby

11-01-2013 om 18:30

Is mijn kleindochter wel van mijn zoon?

Uiteraard weet ik dat alleen een dna test zekerheid geeft, hier zijn we dus ook mee bezig. Door heel veel aspecten bij elkaar ben ik ( en de rest van zijn familie) er inmiddels voor 90%
van overtuigd dat mijn "kleindochter" niet van mijn zoon kan zijn. Wie wil of kan me helpen hier qua genetica en kan er vertrouwelijk mee omgaan? Ik ben bereid om de stambomen van alle kanten door te geven en foto's door te sturen en je de omstandigheden uit te leggen.

Groet, een bezorgde moeder/oma

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Yura

Yura

11-01-2013 om 18:38

Wow

Dat is nogal wat zeg. Ik weet niet of iemand hier echt zover wil gaan. Maar er zijn wel algemeenheden die die meeste mensen met een vwo-opleiding nog wel met biologie hebben gehad, als het zoiets is kun je dat misschien hier vertellen en kan men zijn kennis spuien. Zo is het bijvoorbeeld onmogelijk dat als je zoon en schoondochter beiden blauwe ogen hebben dat het kleinkind dan bruine heeft. Maar als ze beiden bruine hebben kan het kleinkind wel blauwe ogen hebben. Als beiden bloedgroep O hebben kan het kleinkind niet A,B, of AB hebben etc. Mijn kinderen zijn van gemengd bloed en al hun (achter) neefjes en nichtjes van vaderskant dus ook en je wilt niet weten wat voor ongelooflijke combinaties daar uit komen, bij sommige gezinnen is het echt duo penotti, met een blond kind met blauwe ogen en een donker kind met bruine ogen, maar dat kan allemaal, dus ik denk niet dat je op basis van uiterlijk snel dit soort conclusies kunt trekken, maar ik vermoed zo te lezen dat je meer redenen hebt om dit te denken.

Vic

Vic

11-01-2013 om 18:40

Ik hoop

Ik hoop dat er niemand hier op OO mee wil doen aan zo'n 'heksenjacht'? Wat vind je zoon ervan dat je je op deze onoirbare manier met zijn leven bemoeit? Denk je niet dat hij zelf wel stappen zou ondernemen als hij zou twijfelen aan zijn biologisch vaderschap?

Vic

Vic

11-01-2013 om 18:42

Yura

Mijn dochter heeft donkerbruine ogen (en is geboren met bruine ogen) terwijl haar vader en ik blauwe en groene ogen hebben. Er is 100% zeker geen melkboer aan te pas gekomen, maar blijkbaar is zo'n genetisch rekensommetje ook niet volkomen waterdicht.

klaproos

klaproos

11-01-2013 om 18:51

Ja en dan?

Ze is je kleindochter. Misschien niet biologisch, wie zal het zeggen, het schijnt dat een behoorlijk percentage van de mensen die op de aardbol rondlopen niet van de vader zijn die daar officieel voor doorgaat.

Het is een kind. Een kind om te verwelkomen, om van te houden, een kind dat niet beter weet dan dat jij haar oma bent.

Het is niet jouw taak om daar op dit moment verwarring in te scheppen, dat is totaal niet in haar belang.

Je zoon is de enige aangewezen persoon om zich hierover eventueel zorgen te maken. Niet jij.

Dat je erdoor in grote verwarring bent, dat snap ik, maar richt die verwarring op het juiste adres. Veel sterkte en wijsheid.

amk

amk

11-01-2013 om 19:53

Vic

groen is een vorm van bruin in dit geval. Daarom kan dochter wel bruine ogen hebben.

P

P

11-01-2013 om 19:58

Voortgezetonderwijsgenetica

Dat voortgezetonderwijsgenetica niet altijd klopt lijkt mij toch onderhand wel bekend en ja twee ouders met blauwe ogen kĂșnnen een kind krijgen met bruine: http://erfelijkheid.nl/node/569

mari39

mari39

11-01-2013 om 20:20

Jeetje

het lijkt me toch echt niet aan jou om dit soort onderzoeken te doen. Is toch echt iets wat je zoon zou moeten doen, als hij dat zou willen. Weet hij wel dat jij en de familie er zo over denken, of gaat dit volledig buiten hem om?

Maar voor wat het waard is, als je zoon getrouwd is met de moeder van het kind, danwel het kind heeft erkend, is het zijn dochter (ongeacht het genetische aspect) en daarmee ook jou kleindochter.

JansjeRommy

JansjeRommy

11-01-2013 om 20:32

Schatting

En dan? Naar schatting tien procent van de 'echte' kinderen is genetisch geen 'echt' kind van de vermeende ouders.

Lullaby

Lullaby

11-01-2013 om 20:38

Wat een (voor) oordelen weer

Natuurlijk weet mijn zoon hier vanaf en hij twijfelt ook. Had het kunnen weten, heb al spijt dat ik het hier gepost heb terwijl de HEU?? zijn giftige angels nog niet eens afgeschoten heeft. Wat mij betreft hoeft niemand meer te reageren. Case closed, we wachten de dna test wel verder af.

Groet Lullaby

Lullaby

Lullaby

11-01-2013 om 21:04

Ps mari

Mijn zoon is 23, niet getrouwd, geen relatie met de moeder meer en het kind staat niet op zijn naam. Ik als moeder en oma zijnde, evenals de familie, houden van het kind (10 maanden) en mogen de moeder van de baby graag. Ondanks de uitslag zal niemand, ook ik niet, moeder en/of kind laten vallen. Maar ik wil ook niet dat mijn zoon financieel en emotioneel schade lijdt voor andermans kind en alle puzzelstukjes bij elkaar wijzen erop dat de kans klein is dat mijn zoon de vader is. Ik vind sommige reacties dus ook echt vreemd. Maar zoals gezegd, we wachten de dna test wel af. Had het alleen fijn gevonden om de ins en outs te kunnen delen met iemand die thuis was in genetica.

Groet Lullaby

Klaproos

Klaproos

11-01-2013 om 21:06

Bezorgd

Tja, ik vind het naar dat de rwacties hier zo 'giftig' op je overkomen. Maar kijk eens als buitenstaander naar je berichtije, je stelt geen alledaagse vraag en zoekt allerlei expertise die je hier niet zou moeten zoeken - en die je zoon zou moeten zoeken, niet jij.

Sterkte ermee! Hopelijk geeft de dna test jullie rust.

Kaaskopje

Kaaskopje

11-01-2013 om 21:31

Schoondochter moet bewijzen, lijkt mij

Als je zoon het kind niet erkend heeft, dan kan ex-schoondochter ook geen alimentatie claimen toch? Maar als hij wel bereid is om haar financieel te ondersteunen voor het kind, zal zij aan moeten tonen dat hij de vader is naar mijn idee. Ik zeg dit met een gevoel van tegenzin, want ik vind het een heel erg nare situatie. Misschien denk ik wel erg onaardig als ik het gevoel heb dat de jonge moeder wat oppervlakkig met relaties omgaat. Het kind is mogelijk niet van je zoon, zoon is al weer ex...

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

11-01-2013 om 23:10

Wat verwacht je van ons?

Ik heb inderdaad vwo-biologie gedaan en snapte het geneticagedeelte best aardig. Toch denk ik niet dat ik je kan helpen met de kennis die ik heb. Ik schat namelijk in dat dit verder gaat dan mismatchende bloedgroepen en haarkleuren.

Verder vind ik wel dat je gelijk hebt dat er hier weer aardig hoog van de toren geblazen wordt.

Maar mij lijkt het al met al toch ook echt het beste om te wachten op de dna-uitslag. Beter in een keer goed dan 2x half lijkt mij. Of laat die uitslag nog heel erg lang op zich wachten?

En zou het rust geven?

Ik denk ook niet dat het je zal 'helpen' om erover zelfs als het vetrouwelijk is ervaringen over uit te wisselen. W.s. hebben je zoon en jij geen 'rust' tot de DNA test uitslag. Het zal alleen maar meer vertwijfeling en verwarring zaaien denk ik....Ja wachten is lastig, dat snap ik.
groeten albana

Klaproos

Klaproos

12-01-2013 om 15:11

Verwarrend...

Er is 10 maanden geleden een kindje geboren met wie jullie een band hebben opgebouwd, de moeder mogen jullie ook graag, ook nunde relatie voorbij is. Maar nu zit je met het vraagstuk of het wel 't kindje van je zoon is...
Maar als het kind niet op naam van je zoon staat en er ook geen relatie is, dan ligt er toch niks 'vast' op grond waarvan hij financieel moet bijdragen? Emotioneel is het zwaar, zonder meer. Veel wijsheid !

Jaymza

Jaymza

12-01-2013 om 16:02

Wat zegt de moeder?

Zij zal toch wel weten of de kans groot is dat hij niet de vader is. Kennelijk werkt ze wel mee aan een dna test? Zou wel handig zijn als de andere kandidaat vaders dan ook getest worden.

Jaymza

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

12-01-2013 om 16:22

Albana

Dat is ook wat ik bedoelde. Een echt antwoord zit er niet in, dus echt duidelijkheid zal dat ook niet gaan geven. Daar is een DNA test voor nodig.

blauwoogje

blauwoogje

12-01-2013 om 20:57

1xblauw 1xgrijs/groen = bruin

wat een onzin dus alweer hier! Ik heb blauwe ogen, mijn man groen/blauw en onze oudste superbruine ogen.
kan dus absoluut wel.

Rafelkap

Rafelkap

13-01-2013 om 07:33

Gezondheid

Behalve de reden om de financien nu is het vooral belangrijk wie de vader is ivm de gezondheid van de baby, ivm mogelijk erfelijke ziekten.

Vic

Vic

13-01-2013 om 13:58

Afwachten dus

Ik vond mijn reactie helemaal niet giftig, maar een logische reactie op het eerste bericht waarin stond dat 'oma' en andere familieleden twijfelden aan het vaderschap. Schijnbaar is e.e.a. nu in onderzoek. Overigens hoeft een verwekker zijn kind niet te erkennen om toch financieel te moeten bijdragen (zie Burgerlijk Wetboek).
Het lijkt me raadzaam om gewoon de onderzoeken af te wachten in plaats van met de hele familie argumenten te gaan bekonkelen waarom de zoon al dan niet de verwekker zou kunnen zijn.

Ellen

Ellen

16-01-2013 om 23:05

Ja hoor....

Daar komen de belerende vingertjes weer... Het gif is weer gespuid, Lullaby weer neergesabeld. GADVER

Lullaby ik kan je verder niet helpen gewoonweg omdat ik er te weinig van weet. Enige is, zoals andere lezers ook al meldden: DNA-onderzoek laten uitvoeren.
Ongeacht de uitslag, de liefde voor je kleinkind zal er niet minder om zijn volgens mij.

Succes!

roos

roos

21-01-2013 om 17:20

Waarom dan?

Ik wil toch wel heel graag weten hoe het komt dat jij zo twijfelt of dit je werkelijke biologische kleinkind is?
Jouw zoon heeft een relatie 'gehad' met die vrouw,nu niet meer,maar er is een kindje.Er moet toch een reden zijn waarom jij en je zoon eraan twijfelen?
Op deze manier lijkt het alsof de moeder van dat kind een misstap heeft gezet.Is het dat wat jullie denken dan?

bioloog

bioloog

21-01-2013 om 17:28

Tja

lullaby, dat de reakties niet zo begripvol overkomen komt omdat je in eerste instantie niet het hele verhaal vertelt. Nu je alsnog de situatie hebt uitgelegd snap ik ook beter waarom je deze vraag stelt.

Verder moet je de DNA test afwachten, elk andere manier om kenmerken te vergelijken is onbetrouwbaar. Bespaar je de moeite.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.