Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Gea

Gea

27-07-2012 om 11:08

Kale plek

Herkent iemand dit; boven op m'n hoofd zit sinds kort een kale plek, zo 2 cm bij 1cm, afgerond geheel. Er zitten we korte haartjes op maar echt een kale plek.. Volgens arts gaat t gewoon weer weg. Vreemd, zomaar en niets aan te doen. Voelt zo onbevredigend...

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Vic

Vic

27-07-2012 om 11:40

Welke arts?

Ben je bij de huisarts geweest of bij een dermatoloog? Kale plekken kunnen zomaar vanzelf weg gaan, maar je kunt er ook meer krijgen of helemaal kaal worden (alopecia). Ik zou een doorverwijzing vragen naar een specialist.

Gea

Gea

27-07-2012 om 11:44

Alopecia

Nou maar hopen dat t niet alopecia is! Ik ben bij de huisarts geweest en die reageerde best laconiek. Niets aan doen, komt vaak voor ect. Maar tja ik ben id 30 en al kaal worden... Vooral als vrouw.. Ik kijk t nog even aan en dan idd toch maar een specialist. Is dat dan een dermatoloog denk ik?

Vic

Vic

27-07-2012 om 11:48

Laconiek

Tja, je gaat er niet dood aan, maar het is natuurlijk nogal wat om kaal te worden als vrouw. Beetje flauwe reactie van je huisarts (is dat een man?). Je moet i.d.d. bij de dermatoloog zijn.
Zie het eruit als op dit plaatje? http://nl.wikipedia.org/wiki/Alopecia_areata

Gea

Gea

27-07-2012 om 11:59

Hmmm

Ja t is wel een ovale plek maar er zijn wel weer haartjes ah groeien .. Dus toch maar ff afwachten en idd naar de dermatoloog!!

Stress?

Ik had een collega die had dat ook, in tijden van stress een rondje haaruitval, als de stress weer over was trok het bij...(bij haar was het ook Alopecia)

koentje

koentje

27-07-2012 om 16:33

Ik had dit ook

enkele jaren geleden. Doorgestuurd naar de dermatoloog, die voorspelde dat het binnen korte tijd nog veel erger werd en gaf een smeerlotion mee.
Zijn voorspelling kwam niet uit en het groeide netjes weer dicht. Nooit meer teruggekomen.
Hij benoemde wel met een mooi woord alopecia areata (plaatselijke haaruitval) wat altijd terug kon komen bij stress.
Nou inmiddels al weer heel wat stress achter de rug, maar geen kale plekken.

koentje

koentje

27-07-2012 om 16:34

Gea...

Feit dat e al weer korte haartjes opzitten is opbeurend. Misschien wilde je h.a. je daarom niet doorsturen?

Vic

Vic

27-07-2012 om 16:44

Niet per se

Mijn moeder heeft een andere vorm van alopecia, waar het haar over het hele hoofd uitvalt, en bij haar voel je overal stoppeltjes op haar hoofdhuid. Ook heeft ze langs haar voorhoofd een soort van donshaar waaruit je zou kunnen afleiden dat daar haar gaat groeien. E.e.a. zit er al 10+ jaar, maar haar haar wordt niet voller. Die stoppeltjes zouden afgebroken haren kunnen zijn.

Gea

Gea

27-07-2012 om 16:46

Twijfel

Tja, de ha zei inderdaad omdat er wel haartjes op groeien dat ik t moest aankijken.. Dat doe ik dan ook maar. Ik vind t gewoon niet normaal, en t voelt een beetje branderig en trekkerig. Ik durf ook bijna m'n haar niet te wassen!! Maar goed, gelukkig te horen hier van ervaringsdeskundigen dat t inderdaad weer weg kan trekken! En ja stress is wel ad hand bij mij, dat kan er helaas denk ik zeker mee te maken hebben.. Ik las dat witte azijn helpt met hoofdhuid/ haar problemen. Heeft iemand daar ervaring mee?

Jip

Jip

28-07-2012 om 09:59

Dochter

Dochter heeft het ook in tijden van stress. De eerste keer naar de huisarts geweest die zei dat het vanzelf weer wegtrok wat idd ook zo bleek te zijn. Dus geen dermatoloog oid. Trekt vanzelf weer weg.

Of....

Als er al weer haartjes komen, dan trekt het deze keer weer bij. Maar er kunnen nieuwe plekken ontstaan.
Mijn dochter heeft het ook (sinds ze 11 is). Vele plekken zijn gekomen en gegaan, eentje is gebleven (op de haargrens in het nekhaar).
Het kan erger worden, het kan hier ook bij blijven.
Naar een dermatoloog gaan helpt niet. Er is niks aan te doen.
Groet,
Miriam Lavell

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.