Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Anna

Anna

24-11-2009 om 13:17

Kan het nou wel of niet ? (plaatselijk afvallen/buik/maag)

Hoi allemaal

Ik ben het laatste jaar erg aangekomen (ik schat ongeveer 6 tot 7 kg.). Niet zo heel wereldschokkend dus, maar fysiek zie je die paar kilo's echt maar op 1 plek. Buik en maag dus, deze zijn behoorlijk dik, puilen over de rand van de broek heen, yek..

Het rare is: bovenlijf is dun, armen zijn dun, heupen smal, dunne benen.. Ik oog totaal niet dik, het zijn echt maar twee "probleemzones" als ik ze zo mag noemen. Buik en maag dus....

Kan ik het "vet" op die twee bewuste plekken wegkrijgen of kan enkel de plastisch chirug hier iets mee ?

Ik wil wel een plan van aanpak maken en iets gaan doen om hiermee aan de gang te gaan, maar ik hoef niet nog dunnere armen en benen. Wie oh wie weet hier het fijne van en heeft tips ?????

groet Anna

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Jesse_1

Jesse_1

24-11-2009 om 16:14

Niet

Kijk, je zou natuurlijk bijvoorbeeld de 'slim belly' (google er maar eens op) kunnen proberen, die claimt m.n. plaatselijk (rond je middel dus) het vet te verbranden.
Maar in principe is het niet mogelijk. Je lichaam bepaalt zelf waar het vet vandaan haalt.
Helaas! Ik ken het; uitermate peervormig en in twijfel over wat nu te doen, boven ben ik nu echt slank, maar echt heupen heb ik nog en vooral dikke bovenbenen.
Misschien interessant om te lezen± http://www.contourkliniek.nl/carolinetensen.php
Jesse

Slim belly

hoorde vandaag best positieve verhalen over slim belly, heb ooit ook een test bij hoe-het-die-oude-blonde-gillian-reportages over gezond eten en afvallen gezien waarbij dat slim belly hoge ogen gooide..

Noelia

Noelia

24-11-2009 om 22:17

Wel

ik heb ook snel een dikke buik. Maar geen vellen. Als ik wat meer op mijn eetgewoontes let wordt mijn buik echt wel minder hoor.

Starry Night

Starry Night

24-11-2009 om 23:12

Hardlopen

Van tweemaal per week 7 km hardlopen valt een mens af op precies de juiste plekken. Maar ik geloof dat niet iedereen hardlopen fijn vindt...

Jesse_1

Jesse_1

24-11-2009 om 23:13

Da's wat anders noelia

Jij valt dus blijkbaar 'per ongeluk' op je buik af, maar kun je ook BEPALEN dat je alleen van je buik afvalt en niet bijvoorbeeld van je benen (of andersom)?!
Jesse

Jesse_1

Jesse_1

24-11-2009 om 23:16

Starry

Hoe kom je aan die wijsheid= (sorry toetsenbord doet weer gek met de tekens).
Jesse (altijd gek op onderbouwing)

Starry Night

Starry Night

24-11-2009 om 23:48

Wijsheid

De wijsheid dat niet iedereen hardlopen fijn vindt? Nee, dat bedoel je vast niet. De wijsheid dat je ervan afvalt. Enfin, omdat ikzelf zo'n 15 kg ben kwijtgeraakt op die manier. Sinds een aantal maanden loop ik nog maar 1 keer per week die 7 km, en ik merk het meteen... Hoop dat ik de discipline snel weer op kan brengen. M.n. de discipline om het huis ervoor te verlaten, als ik eenmaal loop vind ik het zalig.
Maar goed, mijn antwoord: mijn eigen ervaring. Ik loop trouwens zonder stopwatch (gewoon in een lekkere sukkeldraf, het zal me een biet zijn hoe snel ik ga) en ben niet anders gaan eten dan voorheen.

tonny

tonny

25-11-2009 om 00:19

Zou het met fietsen ook kunnen starry?

Ik heb echt geen zin om met een sukkeldrafje het dorp rond te rennen, ik vind het zo'n suf gezicht en je borsten hopsen zo ellendig. Nee, in het hardloopdraadje ga je mij niet vinden.

Maar fietsen dus, kan dat ook met gewenst effect? Hoe vaak en hoe lang?
Ga je echt pas na een uur (!) beweging vet verbranden? Zucht!

tonny

Starry Night

Starry Night

25-11-2009 om 00:47

Leuke site

Geen idee hoe betrouwbaar, maar ging n.a.v. je vraag even googelen en stuitte op: http://www.runinfo.nl/energieverbruik.htm

Volgens die tabel verbrand je met fietsen iets minder Kcal dan met hardlopen, maar wat maakt dat uit? Als je liever fietst: wat let je?

Rafelkap

Rafelkap

25-11-2009 om 07:24

Van sporten dik?

Fietsen is ook goed. Vooral een hele zware fiets met twee kinderen achterop - en tegenwind Bewegen is sowieso goed. Wandelen ook.
Ik heb zo het idee dat mensen gaan sporten, kinderen krijgen en te druk voor sporten, vervolgens dik worden. Dus eigenlijk word je van sporten dik? (ben ik even blij dat ik nooit zo'n sporter was )

amk

amk

25-11-2009 om 08:03

Klopt rafelkap

maar via een andere redenatie:

Als je gaat sporten krijg je daarna honger/trek, als je meer eet dan je tijdens het sporten verbrandt kom je uiteindelijk gewoon aan.

Jesse_1

Jesse_1

25-11-2009 om 09:11

Ja maar: plaatselijk

Je hebt een bepaalde 'bouw', hoe kun je er nu zelf voor zorgen dat je op díe plaatsen afvalt die je zelf wilt.
Ik neem aan dat als je gaat hardlopen, dat bij de één de kilo's van de buik afgaan en bij de ander van de benen (al naar gelang je een 'appel' of een 'peer' bent), net als bij andere sporten. Of is dat bij hardlopen niet zo (en hoe komt dat dan?).
Ik heb sinds kort een gezonde BMI, maar pas zelden in een maatje 42. In heb gebied van mijn borsten tot mijn navel ben ik bijna mager. Nu ben ik afgevallen door minder te eten, maar als ik nog meer afval (sinds een half jaar sport ik 2x per week ruim een uur fanatiek) wil ik dat het niet meer van mijn nog schamele B-cupje afgaat, maar van de bulten op mijn dijbenen. Ik vind hardlopen ook niet fijn
Jesse

May

May

25-11-2009 om 10:25

Powerplate!

Heeft bij mij wonderen gedaan, ben al aardig wat kilootjes kwijt en ook strakker dan ik ooit was.. Je kunt met de oefeningen die je doet wel sturen waar strakker wordt.. Dus ik zou op zoek gaan naar een sportschool met een powerplate

Buikvet

Misschien is het te simpel gedacht hoor, maar als je alleen aankomt op je buik en maag en de rest van je lijf blijft dun, zal je daar dan ook niet als eerste afvallen als je het aanpakt??
Ik bedoel te zeggen dat je misschien niet speciaal iets hoeft te zoeken om "plaatselijk af te vallen" maar dat je in jouw geval met een gewoon dieet of iets van sport ook precies afvalt waar je dat wil?
n@nny

Starry Night

Starry Night

25-11-2009 om 16:45

Amk en jesse

Ik heb na het hardlopen alleen maar zin in een douche. Niet in eten
Voordat ik kinderen kreeg lukte het lijnen door simpelweg niet te snoepen. Daarna had dat geen enkel effect meer. Tot ik ging hardlopen dus. En dat had ik voorheen nooit in die mate gedaan, dus amk's theorie is op mij in ieder geval niet van toepassing
Of hardlopen helpt voor het afvallen op juiste plekken: geen idee. Maar hé, je valt ervan af en krijgt een uitstekende conditie (en inderdaad, van fietsen ook). Dus wat heb je te verliezen?

amk

amk

25-11-2009 om 19:26

Starry

dan gaat de redenatie nog steeds op, maar consumeer jij niet meer dan je nodig hebt aan calorieen om het sporten te consumeren.

Kijk maar eens naar de hoeveelheden snacks na het sporten in de gemiddelde sportkantine. Echt schrikbarend. Ook zo'n lekkere muesli reep na afloop bevat mega veel calorieen. Het heeft alleen een gezonder imago.

Starry Night

Starry Night

25-11-2009 om 23:48

Amk

"dan gaat de redenatie nog steeds op, maar consumeer jij niet meer dan je nodig hebt aan calorieën om het sporten te consumeren."
Excuus, ik bedoelde Jesse's theorie (van vroeger veel sporten maar door de kinderen niet meer)
Ik geloof trouwens niet dat je meer gaat consumeren door sport. Eerder minder, is mijn ervaring. "Ik ben niet anders gaan eten dan voorheen" schreef ik, maar dat klopt niet helemaal. Ik merk dat je veel minder snoeperig wordt wanneer je lekker in je vel zit. En dat zit je als je conditie verbetert.

Noelia

Noelia

26-11-2009 om 11:01

Jesse

Nou, per ongeluk afvallen kan je het niet noemen hoor hahaha. Was het maar waar. Ik moet echt wel de tussendoortjes laten liggen.Maar je hebt gelijk. Ik kan niet bepalen of mijn benen dan ook slanker worden. Ik denk het wel. Maar ik heb ¨gezonde¨benen. Niet te dik, niet te dun. En mijn kont wordt idd ook kleiner. Maar dat ik van die buik verlost ben is toch wel, net als Anna mijn probleemzone. Ook erg slecht voor je hart.

Verder raad ik Anna aan om toch wel te proberen zoveel mogelijk haar buik in te houden. Staat mooier en je traint direct je buikspieren. Is in het begin moeilijk maar al denkt ze er maar een paar keer per dag aan. Nou, ik ga zo ff weer naar de sportschool. Ik zit sinds kort op kickboxen. Als je wilt dat je conditie en hele lichaam getraind wordt....

Anna

Anna

27-11-2009 om 10:33

Dieet en sporten..

Tja, zucht...

Heb me nu maar eerst opegeven voor Zumba, ik ga heeeeel veeeel fietsen (doe bijna alles me de auto) en ik ga maar een goed op mijn voeding letten.

Misschien val wel het eerst op de plekken af waar ik ook ben aangekomen, I hope so.....

Wish me luck, zal ik maar zeggen.....

groet Anna

Starry Night

Starry Night

27-11-2009 om 11:53

Good luck!


En als het nou niet helemaal 'luckt' zoals je precies zou willen, terwijl je wel je best doet, sport en gezond eet.... dan is de volgende belangrijke tip: accepteer jezelf zoals je bent De kans is groot dat je al die uitdijende details zelf veel belangrijker en in het oog springend vindt dan je omgeving. Ik kan het me ook nooit voorstellen hoor, maar het is echt zo

Vic

Vic

27-11-2009 om 15:05

Denk niet dat het kan

Bij mij zit het vet vooral op mijn bovenbenen en billen. De laatste jaren ook op mijn buik en bovenarmen, maar dat is te overzien. Ik heb vroeger wel geprobeerd om het vet van mijn bovenbenen af te krijgen en zelfs toen ik graatjemager was (met een vet% van 13) kon je daar nog wat vastpakken. Volgens mij is het een vaststaand feit waar je als eerste aankomt of afvalt.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.