Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Keelpijn - hoe lang duurt dat

Ik heb eigenlijk bijna nooit wat, maar nu al anderhalve week keelpijn. Het startte vorige dinsdag met de verkoudheid (dan begint eerst alleen de keelpijn en weet ik dat het eraan komt, en jawel). Maar sinds dinsdag is het niet weggegaan, wel even iets minder geworden rond ma/di maar nu is het er weer volop.
Elke slik doet pijn, zo vervelend. Kauwen doet pijn. Hard rennen doet pijn.

Wat doe je er eigenlijk tegen? Wat werkt? Ik heb geen flauw idee. Ik dacht eerst: het is zo over. Wat is normaal met keelpijn, kan dat echt zo lang duren?

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Rafelkap

Rafelkap

07-12-2012 om 19:08

Huisarts

Anderhalve week, dat is wel lang. Ik zou maandag even naar de huisarts gaan als er geen verbetering in zit. Op nhg.artsennet kan je nog eea lezen (google). Daar staat dat je gerust paracetamol mag nemen.
Vaak heb ik maar kort keelpijn, daarna word ik verkouden en krijg ik griep. Ik drink altijd veel thee, veel drinken is goed. En dropjes.
Lijkt me niet handig op jouw werk.. Beterschap!

Marjoleine64

Marjoleine64

07-12-2012 om 19:39

Keel

Hoe ziet je keel eruit? Is het alleen maar rood, of zitten er ook witte stippen in? Mijn ervaring is dat je met witte stippen meestal erger en langer last hebt, en ik heb wel eens gehoord dat dat een teken is van een bacteriele infectie. Daar *kan* je dus antibiotica voor (tegen) krijgen, heb ik ook wel eens gehad (in Frankrijk, niet in NL).
Als ik een beetje keelpijn voel opkomen neem ik vaak vlak voor het slapen een zuigtablet trachitol, dat werkt bij mij meestal afdoende om het leed te beperken tot een paar dagen een beetje pijn.
Sterkte, is niet leuk... Marjoleine

Angina

Dit klinkt niet als "gewone" keelpijn maar als een keelontsteking. Het is niet zo raar als dat eind van de werkweek weer erger is geworden. Als het een keelontsteking is dan moet je zo min mogelijk praten, veel drinken (thee) en rusten. Als het dit weekend niet wat beter wordt zou ik idd Maandag even naar de HA gaan. Beterschap.

Keelpijn

Ik heb de laatstse jaren meerdere malen een keelontsteking gehad ( om de een of andere reden slaan verkoudheden direct op mijn keel).. Het zijn virusinfecties, dus niet te bestrijden met antibiotica. Ik heb het advies gekregen paracetamol te slikken, ijsjes te eten en te zuigen op snoepjes, kan een dropje zijn, strepsil, bij mij werken yoghurtgums verzachtend. Als je maar ergens op zuigt. Kan idd wel een dag of 10-14 aanhouden hoor. Maar als je twijfelt, toch gewoon naar de huisarts gaan hoor!

Mama_Lynn

Mama_Lynn

07-12-2012 om 21:39

Keelpijn is bij mij ook een voorbode van verkoudheid, maar dan duurt het 'maar' een paar dagen. Toen het niet overging bleek ik flinke witte stippen te hebben, en kreeg ik antibiotica. Helaas bleek in mijn geval de antibiotica niet aan te slaan en was het waarschijnlijk een virus ipv een bacterie (wat niet gek was, aangezien een week later de diagnose pfeiffer was, wat ook een virus is die vaak begint met keelontsteking:S). Het kan dus zowel viraal als bacterieel zijn. Met antiotica die aanslaat, is het binnen een paar dagen over, zonder duurt het wel even (langer dan een week) en dan is het echt heel pijnlijk. Ik zou ook even naar de huisarts als ik jou was. En veel drinken (ik dronk kamillethee met honing, dat verzachtte wat).

Sterkte ermee, Lynn

Geerke

Geerke

08-12-2012 om 23:42 Topicstarter

Oei

Oei als ik niet veel moet praten dan doe ik het vast heel fout, ik ben (inderdaad Rafelkap) als juf veel aan het praten en ik zing ook nog, dat gaat dus ook niet op z'n best de laatste weken maar ach ik dacht ik doe het gewoon zo goed mogelijk, misschien mag ik dan wel helemaal niet zingen
Ik werk aankomende week de hele week ipv drie dagen, maar misschien anders toch even maandga langs de huisarts, voor duidelijkheid. Trachitol ga ik ook in huis halen. Dank juillie wel.

En of de duvel ermee speelt

Vrijdagavond beetje rauw gevoel in mn keel. En ja hoor, het is weer bal en het doet zo'n pijn, keel staat in brand, zelfs als ik niet praat....

Geerke

Geerke

10-12-2012 om 22:39 Topicstarter

Chris

wat vervelend he. Ik hoop dat het snel weg is. Hier gewerkt, keel valt weer wat mee. Nog geen huisarts gedaan, zo lastig als je door het inloopspreekuur zo laat op je werk komt, die kinderen moeten les krijgen.
Afijn ik kijk het nog even aan. Sterkte Chris.

Geerke

Fijn dat je kon werken, ik ben twee dagen thuis geweest, verplicht niet praten, zeg maar. En als ik nu langer dan een paar minuten praat, barst ik in hoesten uit......morgen wel aan de slag, maar telefoon uit en alleen noodzakelijke gesprekken voeren. Lang leve email en chat

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.