Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

123ik

123ik

28-11-2010 om 13:18

Kerstster en astma

Even een vraagje. Ik heb twee kinderen en allbei hebben ze last van inspanningsastma. nu is mijn schoonmoeder kwaad op mij omdat ik een kerstster heb gekocht. Want dat schijnt heel erg slecht te zijn voor kinderen met astma. Heb het aan de meneer van intratuin na gevraagd en hij had daar dus nog nooit van gehoord. nu is volgens mijn schoonmoeder die man dan niet goed in zijn vak. Want haar huisarts heeft verteld dat een kerstster heel slecht is voor astma. Heb het aan mijn huisarts gevraagd en die wist daar dus ook niks van af. En je raad het al een slecht huisarts. Wie heeft ook kinderen met astma en kan mij vertellen of een kerstster inderdaad slecht is voor ze. Want dan doe ik hem namelijk meteen weg.

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
notje

notje

28-11-2010 om 14:38

Google

Als je googled op kerstster en astma kom je er wel iets tegen.Maar ik ben er niet in thuis dus moet je het even lezen.

Mwah

Even snel googlen leverde mij het volgende op

"People with a rubber latex allergy may also be allergic to the popular holiday ornamental poinsettia plant, according to researchers at the Medical College of Georgia.

While latex allergies are rare, affecting only about 8 percent of the general population, a study by Dr Peter Ranta, a second-year fellow in the MCG Section of Allergy and Immunology, found that 40 percent of a sample of latex-allergic individuals also were allergic to poinsettias.

“Since poinsettia and latex share several proteins, this may have significant implications for individuals with immediate-type latex allergy,” said Dr. Ranta. Immediate-type reactions include hives, wheezing, runny/itchy nose, drop in blood pressure and throat-closing"

Dus mensen met een latexallergie kunnen maar beter geen kerstster in huis halen, begrijp ik hieruit.
http://my.mcg.edu/portal/page/portal/News/archive/2003/MCG%20Researchers%20Find%20Connection%20Between%20Poinsettia%20and%20Latex

Sommige mensen zijn kennelijk overgevoelig voor kerststerren, net zoals er mensen overgevoelig zijn voor katten, honden, pollen en wat al niet meer. De conclusie van schoonmama lijkt me wat kort door de bocht, maar ik heb geen verstand van astma.

Groeten,

Temet

mpronk

mpronk

29-11-2010 om 13:57

Kerststerren

Kerststerren zijn wel giftig!!!
Ik haal ze niet in huis

marion

amk

amk

29-11-2010 om 14:47

Mpronk

bijna alle kamerplanten zijn giftig. Dat was hier niet de vraag.

vlinder72

vlinder72

29-11-2010 om 19:08

Mpronk

Ze gaat ze toch niet opeten?

Pelle

De kerstster is kennelijk familie van de rubberplanten, zo begreep ik ergens al googlend, dus mensen met een latexallergie (latex als in natuurrubber, niet de muurverf) hebben een grote kans op een reactie tegen de kerstster. Vandaar.

123ik, dit is inderdaad de keus, haal je dat ding weg om van het gezeur van schoonmama af te zijn of ga je de discussie aan. Je kan m natuurlijk ook alleen maar weghalen als schoonmama op de koffie komt

Groeten,

Temet

Tirza G.

Tirza G.

30-11-2010 om 15:18

Je schrijft

dat je kinderen last hebben van inspanningsastma. Nou, dan is een allergie dus niet aan de orde. Nou ben je in de regel sowieso gevoelig op je luchtwegen, dus een allergische reactie op iets ligt altijd op de loer. Maar op de kerstster is dat echt niet zo logisch. Weet je waar mijn gezin op reageert? Op hyacinten. Nog meer dan op sigarettenrook, echt onvoorstelbaar.
Ik vind de hyacint ook ineens stukken minder leuk

Tirza

fladder

fladder

30-11-2010 om 15:49

Is oma zelf specialist?

Hoe geleerd is schoonmoeder? Is ze zelf longspecialist? Dacht het niet, dus: laat maar gaan
Sommige mensen kunnen astma krijgen van planten. Ik heb zelf een paar jaar heftig gereageerd op hyacinthen (is gelukkig weer over). En er zullen ook best mensen zijn die reageren op kerstster. Maar dat kerstster in het algemeen slecht is voor astma is voor mij, als astmalijder, nieuw...!

Puck

Puck

30-11-2010 om 16:40

Geen last

Hier ook een astmamens met ook nog eens de nodige allergiën en ik heb altijd kerststerren in huis. Vind ze altijd erg leuk, verpot ze, maak er kerstversieringen mee, staan op tafel. En ik heb er echt nog nooit last van gehad. Laat oma maar lekker verder kletsen....

Ook geen last

Ik heb zelf ook astma en ik heb echt nog nooit last gehad van de kerstster.............. Ik reageer dus wel heftig op verf (ook die op waterbasis), maar dit is echt nieuw voor mij. Waar heeft je schoonmoeder dit vandaan?!?! Is ze afgestuurd in astma? Zo nee dan lekker laten kletsen. En als je geen zin in gezeur hebt dan haal je de kerstster weg zodra ze op visite komt en zet hem weer terug zodra ze weg is.

Groetjes Muppet

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.