Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Kinderen en sport

Hallo,
ik ben paulien, en ik heb 4 zoons.
oudste zoon is mager, fiets naar school ( 3km) en gaat savonds regelmatig wandelen, heeft gesport maar vond dat niet meer leuk.
volgende is stevig, fiets naar school (per dag 24 km)
volgende is heel stevig, speelt veel buiten, fiets wisselend naar school ( 1,5 km) sport 3 keer per week een uur.
jongste heeft een normaal postuur, fiets ook wisselend naar school (1,5 km) en zit op zwemles.
Nu hebben we een roeitrainer gehuurt voor een aantal maanden, voor onszelf ( vooral voor versterken rugspieren)
zoons vinden het ook een leuk ding, maar ik vraag me af of het wel goed is voor kinderen in de groei om daar veel op te zitten. ze zijn ( 14, 13,11 en 6 jaar)
vooral nr 3, juist degene die sport heeft zijn bouw niet mee, en zou extra beweging kunnen gebruiken.
We eten allemaal gezond.
wat is jullie advies
mvg Paulien

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Lijkt me prima

Je huurt dat apparaat en je kinderen vinden het ook leuk om te roeien. Ik zou niet weten waarom het niet goed zou zijn voor kinderen in de groei. Bewegen is toch prima? Of is roeien ergens slechter voor dan bijvoorbeeld fietsen, zwemmen of voetballen?
Ik neem aan dat ze geen uren per dag op het apparaat zitten, een beetje doseren kan handig zijn.

Tinus_p

Tinus_p

14-03-2013 om 22:13

Hmm

Google leverde dit (mn herinnering bevestigt dit soort waarschuwingen):
http://www.wets.be/DLOweb/krachttraining%20kind.htm

Lou

Lou

15-03-2013 om 10:46

Voorzichtig

Mijn dochter (11) roeit ook op zo'n ding, maar wel als onderdeel van de fysiotherapie die ze volgt. Ik vroeg de fysio of het een goed idee zou zijn om met haar naar een sportschool te gaan, zodat ze wat vaker kan oefenen, omdat ze het leuk vindt en het kennelijk goed voor haar is. Dat gold overigens niet alleen voor het roeiapparaat maar ook voor de andere apparaten. De fysio zei: "Als het goed is wordt je dochter niet toegelaten op een sportschool, tenzij ze daar begeleid kan worden door iemand die gespecialiseerd is in kinderen. Kinderlichamen in de groei reageren heel anders dan volwassen lichamen op die apparaten." Goede begeleiding is volgens haar dus echt noodzakelijk. Ik heb toen zelfs nog wat rondgebeld maar inderdaad, ze werd niet toegelaten op een gewone sportschool. Als ik jou was zou ik gewoon wat meer informatie inwinnen, bijvoorbeeld een fysiotherapeut bellen. Af en toe een beetje roeien kan vast geen kwaad, maar je moet er wel voorzichtig mee zijn.

Af en toe waarom niet...

Op een jonge leeftijd (onder de 12) is krachttraining niet goed (meestal). Dat wordt in ieder geval vaak afgeraden. Maar op die leeftijd sporten ze vast thuis ook niet zo fanatiek op z'n ding. Lekker laten gaan even, als het te veel wordt kijken hoe dat anders kan of misschien moet.

Mijn dochter van 8 heeft veel problemen gehad met hypermobiliteit. Vooral veel pijn. De revalidatiearts rade haar aan te gaan turnen. Sinds ze dat doet heeft ze bijna nooit meer pijnklachten. Ze moet haar spieren juist heel goed trainen.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.