Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Madelon

Madelon

07-11-2012 om 21:07

Klachten borst / mammografie

ik moet een mammografie laten maken n.a.v. mijn klachten.

Sinds 2 weken, begonnen met menstruatie, pijnlijke scheuten die in één borst beginnen en uitstralen in de tepel, jeukend prikkelend gevoel in de tepel, steeds de neiging om met mijn hand over mijn borst te strijken en het "weg te wrijven". Pijnklachten zijn zeker niet de 1e aanwijzing dat er iets mis zou zijn volgens de deskundigen, maar de h.a. neemt het serieus en wil dat ik er werk van maak.
Zie vreselijk tegen de mammografie op, heb ik eerder gehad en mijn borsten zijn momenteel al zo pijnlijk. Dat is op zich niet het probleem, ik vermoed veranderende hormoonspiegel ik word nu 47. Het is dus niet zo dat ik altijd voorafgaand aan mijn menstruatie zulke pijnlijke borsten heb, af en toe. Maar nu is het zelfs na mijn menstruatie pijnlijk gebleven, het borstonderzoek deed aan beide zijden ook echt pijn.
En ik ben ook wel een beetje bang. Want ja, stel dat.
Wie herkent deze vorm van pijn??

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Ja, ik herken het

De pijnscheuten en daarbij opgezette borsten. Ik zou dan het liefst mijn b.h. uit doen, die doet ook pijn en is dan te klein. Ik ben 46 en ik heb het soms langere tijd, dan is het weer enkele weken weg en dan komt het weer terug. Ik vermoed ook dat het door hormoonschommelingen komt maar ik ben er nooit mee bij de huisarts geweest. Ik vind het meer vervelend dan echt pijnlijk. Ik heb vroeger borstvoeding gegeven en ik zeg dan gekscherend tegen mijn man dat ik stuwing heb als ik weer loop te wrijven. Daar lijkt het wel een beetje op bij mij.

Ook

Ik heb er sinds een jaartje meer last van maar ben niet in de overgang.
Ik heb een goedaardig knobbeltje aan 1 kant en dat voel ik ook wel steken vlak voor ik ongesteld word. En beide borsten zijn echt pijnlijk.
Ik ga in januari de boel weer laten checken.

Succes ermee! Nirt teveel zorgen maken van tevoren. Hormonen zijn rre dingen :/

Sancy

Sancy

08-11-2012 om 07:57

Ik had soortgelijke problemen maar heb te lang gewacht met de arts inschakelen. Gevolg: een fiks borstontsteking (en inderdaad wil40, ik vergeleek het ook met stuwing).

batide

batide

08-11-2012 om 11:59

Hier ook maar niet alleen

tijdens menstruatie. Het is gekomen in zwangerschap van jongste ruim 20 jaar geleden en nooit meer weggegaan. Ik wil dan wel krabben, maar wat ik doe is even in de tepel knijpen. Er komen dan altijd wat druppels uit. Dit wilde ik toch onderzocht hebben (beetje laat) en de huisarts vond dat ook. Er was niets te zien gelukkig, misschien teveel aan prolactine hormoon, ik weet het werkelijk niet.
Ik vond de mammografie erg meevallen, behalve de houding die af en toe ongemakkelijk was. Maar kan me voorstellen dat als je al pijnlijke borsten hebt dat het dan vervelender is.

Vic

Vic

08-11-2012 om 19:20

Ik heb erg veel last van klierweefsel en cystes. Voor mijn eigen gemoedsrust 'mag' ik het om de twee jaar laten onderzoeken. Tijdens de laatste mammografie waren er minstens 30 cystes, waarvan 5 voelbaar. De mammografie is afzien, ik sta dan echt half te huilen van de pijn. Misschien dat ik volgende keer maar vraag of het ook met alleen een echo kan. Die moet ik sowieso altijd erna.

Madelon

Madelon

09-11-2012 om 14:59

Goh en..

Bij vrouwen onder de 30 schijnt een echo te volstaan, maar door het dichtere weefsel bij oudere vrouwen (ik ben bijna 47) maken ze altijd een röntgenfoto..
Ik probeer niet te veel te piekeren dat lukt redelijk, wat mij is opgevallen is dat de erge stekende pijn nu is geluwd, de pijnlijkheid in de rest van de borsten is er nog, maar ik was ineens 1,5 kg. lichter 's avonds dan de dagen ervoor. Ik heb mijn eisprong gehad. De stekende pijn die vanuit de diepte ontstaan en door de tepel als het ware naar buiten straalt is wat de huisarts de moeite waard te onderzoeken. Ik heb besloten dat ik toch ga, ook al is de pijn weg. Ik word pas over 4 jr. opgeroepen voor het bevolkingsonderzoek.. Ik wist overigens niet eens dat je cystes kunt hebben die je niet kunt voelen.. kunnen cystes pijnlijk zijn dus?

Natuurlijk ga je

Gewoon gaan voor die foto, natuurlijk. Onze verhalen zijn bedoeld om je gerust te stellen dat het waarschijnlijk niets ernstigs is, de herkenning. Maar alleen die foto geeft je die garantie.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.