Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Anna :-)

Anna :-)

21-05-2010 om 22:52

Klapvoet na hernia operatie

Mijn vriend is maandag geopereerd aan een hernia, tussen lumbaal 4 en 5. Hij had al veel krachtverlies in zijn linkerbeen voor de operatie. Nu, 4 dagen na ok, is zijn linkervoet nog niet te besturen. Waarschijnlijk willen we te snel. Toch heb ik ook best zorg over het herstel. Is er iemand hier die er ervaring mee heeft? We verwachten geen volledig herstel van deze klapvoet hoor, maar zoals het nu is lijkt het niet goed. Hoe lang zou het duren voor de zenuw weer 'op zijn plek' zit en de spieren weer wat beter worden aangestuurd?

Ben benieuwd.

Groetjes, Anna

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
lennest

lennest

22-05-2010 om 14:26

Hernia en klapvoet

Dag Anna,
Begin jaren 90 ben ik aan een hernia geopereerd, na de OK had ik geen gevoel meer in mijn been, na ongeveer twee weken kwam het eerste gevoel weer terug. Nu, 2010, zijn er nog steeds 'dove' plekken, maar 't gaat best goed. Toch heeft 't lang geduurd voordat ik weer normaal kon lopen, zeker een maand of zes. Ik had toen geen klapvoet.
Vorig jaar heb ik mijn been/enkel gebroken en daarbij ook een zenuwbeschadiging opgelopen. Ik kon mijn tenen niet meer bewegen, nu zat ik drie maanden in het gips, dus de artsen wisten er ook geen goede raad mee. Dat was januari, in juni is een EMG gemaakt, inderdaad, geen contact naar de voet. Leer er maar mee leven. Een zenuwbeschadiging is niet te repaeren. En ineens in augustus/september: ik kan m'n tenen weer bewegen! De beweeglijkheid is nog steeds niet 100%, ik sleep nog steeds met m'n voet, maar het ergste is eraf. De ene dokter zegt: als het na een half jaar niet beter is, wordt 't niet meer beter. De ander hanteert een termijn van een jaar en ik zelf zeg: ik win nog steeds. Niet per dag, maar soms ineens: hee, dat voel ik weer. Als straks het lopen niet goed gaat, laat dan niet te snel aangepaste schoenen aanmeten, maar ga langs een podotherapeut voor op maat gemaakte zolen in je eigen schoenen. Ik loop met schoenen redelijk normaal, grote aftanden gaat niet meer, maar dat heeft niets met de klapvoet te maken. Als allerlaatste redmiddel kun je nog een peestranspositie laten doen bij een plastisch chirurg. In Leeuwarden zit een arts, MCL dkt. Spronk, die gespecialiseerd is in klapvoeten, ik heb zijn naam destijds op het internet gevonden, maar er zullen er vast meer zijn die dit als specialisatie hebben. Ik heb het uiteindelijk niet gedaan omdat het nu met de zolen, goede schoenen, redelijk gaat. En ik heb nog steeds niet het gevoel: dit is het, hier moet ik 't mee doen. Herstel kan snel, maar ook heel lang gaan duren.

Anna :-)

Anna :-)

22-05-2010 om 18:45

Lennest

Dank voor je reactie, we hebben geduld nodig begrijp ik wel. Het is prettig te weten dat er een specialist in Leeuwarden zit, daar wonen we vlakbij! De tip van de podotherapeut is ook een goede. Ben blij met je reactie, het is toch prettig om een stuk herkenning te vinden en te weten wat wel en minder wijs is om te doen.

Groetjes, Anna

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.