Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Lisbeth

Lisbeth

11-07-2012 om 14:25

Kleuter en diarree

Afgelopen donderdag werd zoon van 5 ziek, overgeven en diarree en hevige buikpijn. Vrijdag ook weer overgeven en buikpijn. Zaterdag niets willen eten buikpijn en diarree. Zondag erg slapjes. Paar hapjes van een broodje en verder niets. In de middag met hem naar de campingarts geweest want ondertussen lag hij maar wat op de bank. Lichte blaasontsteking en een darminfectie. Medicijnen gekregen tegen diarree, AB en iets om de darmen in veweging te houden. Hij gibg me nog bijna van zijn stokje daar. De dag erna nog terug want de diarree werd erger. Advies was wachten. Gisteren was hij wat vrolijker en geen diarree wel nog slapjes. Vandaag diarree weer helemaal terug en eten doet hij nog steeds niet echt. We hebben nog tot zaterdag te gaan en dan moeten we twee dagen de auto in. Wat kunnen we doen om hem beter te krijgen. Hij krijgt nog steeds iets tegen diarree en iets voor de bewegelijkheid van de darmen

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Tinus_p

Tinus_p

11-07-2012 om 18:16

Heu

Waar zit je nu? Waarom ga je niet nog eens naar de arts daar? En wat heb je al precies gekregen aan medicijnen?

Lisbeth

Lisbeth

11-07-2012 om 18:37

Tinus

We zitten in toscane. Hij heeft gekregen debridat 3 keer per dag 5 mg. Enterogermina 2 keer per dsg 5 mg en bimixin maar moesten dasr gisteren weer mee stoppen. De arts zei dat we gewoon moesten afwachten en dat het vast over zou gaan. Vibd het ondertussen alleen zo labg duren

Ef

Ef

11-07-2012 om 21:00

Ab en diarree

Sommige antibiotica heeft ook als bijwerking diarree, het kan zijn dat als de kuur is afgelopen de diarree ook over is. Sterkte! Een ziek kind is al niet leuk, en op vakantie al helemaal niet.

Tinus_p

Tinus_p

11-07-2012 om 21:53

Heu

Ik mis iets als loperamide (imodium ofzo).

Ef

Ef

11-07-2012 om 23:58

Tinus

Lopiramide zou ik niet geven aan een kleuter. Diarree remmers zijn zowiezo alleen voor noodgevallen. Ze genezen niet, ze heffen alleen tijdelijk het ongemak op. De oorzaak van diarree wordt er niet mee bestreden. Als je ze te lang slikt kan je er veel zieker van worden dan je al was. Bij jonge kinderen is het risico op vervelende bijwerkingen erg groot.

Puck

Puck

12-07-2012 om 09:21

maar die loperamide is wel iets om te overwegen voor de terugreis, misschien kan Lisbeth dat toch aankaarten zodat ze op een beetje comfortabele manier weer thuis kan komen.

Wat sneu

En dat op vakantie! Veel beterschap!

Tinus_p

Tinus_p

12-07-2012 om 14:01

Ef:
"Lopiramide zou ik niet geven aan een kleuter. Diarree remmers zijn zowiezo alleen voor noodgevallen. Ze genezen niet, ze heffen alleen tijdelijk het ongemak op. De oorzaak van diarree wordt er niet mee bestreden. Als je ze te lang slikt kan je er veel zieker van worden dan je al was. Bij jonge kinderen is het risico op vervelende bijwerkingen erg groot."
Eens, maar in vergelijking met de paardemiddelen die al zijn langsgekomen....

Debridat

is ook een diarree remmer, net als loperamide.
Je zou nog ORS erbij kunnen geven?

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.